Home Blogging EI suntem NOI – solidaritate între generații

EI suntem NOI – solidaritate între generații

by Daniela Bojincă
foto coperta FB_Visele batranilor

Salut! Dacă mă urmărești deja și pe Facebook, fie că e profilul personal de Facebook, ori pagina acestui blog, ai observat probabil deja că m-am implicat în campania online EI suntem NOI, lansată pe 21 aprilie 2015 de către Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie (GEAC), care se va desfășura pe parcursul întregii luni, pentru a marca Ziua europeană a solidarității între generații din 29 aprilie.

Când am primit mail-ul de la Radu Meiroșu, am fost tare încântată de ideea proiectului și abia am așteptat să înceapă. Însă, în caz că nu mă urmărești pe Facebook și habar nu ai despre ce vorbesc aici, am să-ți spun câte ceva în rândurile de mai jos despre această campanie și ideea ei.

Campania online EI suntem NOI are ca scop îmbătrânirea pe Facebook, printr-o poză realizată cu ajutorul aplicației mobile AgingBooth, astfel susținând conștientizarea importanței bătrânilor, cât și faptul că ei, într-o zi, vom fi chiar noi. Așa că ar trebui să avem grijă cum ne purtăm cu propriul nostru viitor. Drept urmare, eu am îmbătrânit așa, până pe 29 aprilie:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=940363026015342&set=a.120777911307195.21452.100001249598596&type=1&source=11

Pe lângă asta, GEAC derulează în prezent un proiect de solidaritate socială, Visele bătrânilor, în care 30 de studenți de la facultăți cu profil socio-uman și economic aștern poveștile de viață a 10 vârstnici care au nevoie de sprijin și le îndeplinesc o dorință sau un vis cu ajutorul comunității de afaceri. Iar campania EI suntem NOI, are ca scop și sprijinirea acestui proiect, a bătrânilor în general.

Campaniei i s-au alăturat pro-bono peste 40 de persoane publice, actori, muzicieni, bloggeri, oameni de media, din sport, dându-și viața înainte pentru seniori: Adelina Păsat, Albertina Ionescu, Alexandra Blaș, Alexandru Bogdan, Andi Vasluianu, Andreea Anghel, Andreea Archip, Alexandra Bogdan, Andrei Cismaru, Claudiu Ciobanu, Cornel Ilie, Cristian China Birta, Cristian Florea, Cristina Niculescu, Cristina Soare, Dan Bordeianu, Dan Negru, Daniela Bojincă, Dorina Florea, George Ivașcu, Dragoș Asaftei, Gianina Corondan, Lăcrămioara Botezatu, Ligia Munteanu, Lucian Mândruță, Luminița Malanca, Mădălina Rodocea, Mircea Radu, Petru Păcuraru, Marius Matache, Marius Piticariu, Mihaela Ivan, Mihai Constantin, Radu Tudor, Raluca Grigoriu, Raluca Moianu, Răzvan Popescu și Flick, Valentin Coman, Victor Bucur, Vlad Dulea, Vlad Ionescu, Zoltan Lorencz și BUZZer-ii de la BUZZstore, o comunitate online de comunicatori care testeaza gratuit cele mai noi produse si servicii.

Știai că, în România, numărul persoanelor cu vârsta peste 65 de ani afectate de singurătate se ridică la 645.000, iar cele mai afectate sunt femeile? Ei bine, împreună, prin campanii de conștientizare online, ori făcând parte într-un fel sau altul din proiectul de solidaritate socială, Visele bătrânilor, le putem fi alături. Poți să îmbătrânești și tu pe Facebook, menționând că o faci pentru Ziua europeană a solidarității între generații din 29 aprilie, folosind aplicația AgingBooth (o găsești în PlayStore) și hashtagul #viselebatranilor. În plus, poți pune poza aia la profil, cât și cover-ul campaniei pe care îl poți la de pe profilul meu de Facebook. Mai multe detalii poți găsi și pe pagina de Facebook Visele bătrânilor.

Mai jos am să-ți las niște poze cu câțiva dintre prietenii mei care au îmbătrânit pe Facebook de dragul acestei campanii.

daniel alexandrescuianolia marinaiulia andreeaardelean adrian

You may also like

Leave a Comment