Home Muzică A patra zi la Untold Festival

A patra zi la Untold Festival

by Daniela Bojincă
untold

Deși este despre a patra zi, ei bine ăsta-i penultimul articol pe care îl scriu despre Untold Festival, organizat la Cluj-Napoca (pe scurt, clujenii au făcut bucureștenii). O să mai urmeze unul despre chestiile nașpa de la Untold, că dacă tot povestim, zic să povestim și cu bune și cu rele. Până atunci, puteți citi despre cum a fost ZIUA 1, ZIUA 2 și ZIUA 3.

Într-a patra zi de Untold am făcut o grămadă de chestii, așa că am să le iau pe rând.

M-am trezit târziu. Adică la 12-13. După trei zile de Untold în care m-am culcat la 5 și m-am trezit la 7-8, a venit noaptea aia în care am acumulat oboseală și m-am trezit pe la 12-13. Iar vară-mea mi-a povestit că a ieșit pe uși, s-a dus la baie, i-a sunat alarma, a făcut cafea, s-a plimbat prin casă, în timp ce reacțiile mele erau să mă întorc ca un bebeluș de pe o parte pe alta. De obicei, când sunt obosită, dorm profund. Atât de profund încât nu aud absolut nimic în jurul meu. 

Apoi, am plecat în Piața Unirii. Și în Piața Unirii mi-am făcut un tatuaj cu și despre Untold. N-am plecat special pentru asta, dar m-am întâlnit cu Dărădan. Și Dărădan m-a compromis să-mi fac tatuaj. Așa că mi-am făcut tatuaj cu Untold. Primul. Și poate chiar nu ultimul (iar acum mă rog la toți sfinții ca ai mei să nu citească articolul ăsta).

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=998284023556575&set=a.424025627649087.105830.100001249598596&type=1

Apoi, m-am dus și am mâncat o pizza, undeva în cartierul Mănăștur, pe o străduță printre blocuri în capăt pe Strada Plopilor. Și am găsit și adresa pe Google Maps, că nu mai țineam minte nici cum se numește restaurantul. Îmi era prea foame. Dar am ținut minte cum am ajuns acolo și m-am orientat pe hartă. Restaurantul se numește La Șes și se află pe Strada Șesului. Iar pizza la oamenii ăștia e 10 lei. Și e mare. Și are di tăti. Și e mega gustoasă. Și e mai ieftină chiar și ca în Târgu-Jiu, unde pe o pizza din aia dau 25 de lei.

Am terminat cu pizza și ne-am dus în stația de autobuz, să ne îndreptăm spre scena Untold din Piața Unirii, unde avea să vină Alternosfera. Iar în stația de autobuz, îl vedem noi pe Unguru` Bulan. Așa că ne-am dus la el, am făcut poze și am mers spre Alternosfera. Iar ceea ce vreau să vă spun este că omulului nu i s-a urcat la cap. A rămas om. Și e tare, tare drăgălaș cu accentul lui ardelenesc.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=998216316896679&set=a.424025627649087.105830.100001249598596&type=1

Și da. L-am trădat pe David Guetta pentru Alternosfera. Practic, cât și teoretic, dacă stau bine să mă gândesc, nu l-am trădat. Alternosfera s-a terminat până-n ora 24, iar David Guetta începea după ora 1. Doar că am fost eu mult, mult prea obosită încât să mă duc să mă pun la somn, ca să fiu sigură că mă trezesc la 5 și să prind trenul spre București, ca tot omul căruia i se termina festivalul Untold. Desigur, aș fi putut să plec să-mi iau direct bagajul și să merg la tren. Dar, după cum spuneam, am fost prea babă și am simțit că nu rezist să fac asta.

În plus, trebuie să recunosc, îmi doream mai mult să-i ascult live, cu voce, pe cei de la Alternosfera, decât pe David Guetta cu mixajele lui. Desigur, și David Guetta îmi place, doar că îmi plac mai mult cei de la Alternosfera. Și cântă băieții ăia așa de frumos live. 

Mi-au plăcut maxim cei de la Alternosfera. Cântă tare frumos. Și au fost singurii care au umplut Piața Unirii full. Nicio altă trupă de rock nu a reușit să facă asta. Erau mereu acolo câțiva în fața scenei și cam atât. Iar asta cred că spune multe despre ei, dacă au fost singurii care au reușit să umple Piața Unirii la scena de la Untold Rock și au fost singurii care au fost chemați de public și li s-a strigat bis-bis-bis timp de 5 minute.

Oricum, din ceea ce am văzut eu la Untold, oamenilor nu le prea place rockul, fie el clasic, hard sau mai știu eu cum. Sunt prea puțini. Le plac mult mai mult mixajele, fără voce, fără nimic. Ca-n club, gen. Ce-i drept, oamenii ăia, David Guetta, Armin Van Buuren și Avicii, au știut să facă mai mult spectacol decât ceilalți. Ceilalți au cântat și au încântat doar cu vocea și prezența lor.

Și am să le reproșez ceva celor de la Alternosfera. Au cântat prea puțin. Mult prea puțin. Însă cu lucrurile nașpa am promis că revin într-un alt articol și așa voi face!

Ceea ce vreau să vă mai spun este că mi-am făcut și poza de mai jos, cu Ianolia de la funions.ro (apropo, foarte tare blogul ei de recenzii).

https://www.facebook.com/playphotobooth/photos/a.852778601483951.1073741963.410436482384834/852802328148245/?type=1&permPage=1

You may also like

Leave a Comment