Cirque du Soleil vine în România

by Daniela Bojincă
Published: Last Updated on
cirque du soleil

La sfârșitul lui ianuarie, anul acesta, Cirque du Soleil vine în România. Adică, mai exact, pe 29 ianuarie, având spectacole până pe 1 februarie inclusiv, la Pavilionul Central Romexpo din București. Așa că, dacă vrei să mergi, poate încă mai prinzi bilete la Cirque du Soleil (între 15o – 500 RON pentru adulți și între 105 – 350 RON pentru copii).

Cirque du Soleil a luat ființă în 1984, cu exact 10 ani înainte ca eu să mă nasc, la inițiativa unui grup de 20 de artiști de stradă, ajungând să aibă astăzi 4000 de angajați și o importantă organizație în Québec. Iar acum se pot bucura de o frumoasă activitate de peste 30 de ani. Dacă în trecut a pornit totul parcă dintr-o joacă, ei bine astăzi joaca este un adevărat spectacol, iar reprezentațiile lor au în spate o muncă impecabilă de luni de zile, minunând și bucurând în zilele noastre milioane și milioane de oameni.

Când eram eu în perioada copilăriei, probabil ca orice copil, adoram circul. Nu ratam niciun circ care trecea prin oraș. Asta până când m-au făcut ai mei să înțeleg că circul este mai mult decât niște găini care se plimbă într-un cerc și niște ponei trași cu funia prin fața noastră, ori niște scamatorii cu cărțile de joc. Circul înseamnă mult mai mult. Circul înseamnă artă pură.

Iar dacă o expoziție de tablouri, un film, ori o piesă de teatru merită atenția noastră tocmai din pricina artei, cu siguranță merită și Cirque du Soleil toată atenția și admirația noastră căci, dincolo de arta și de minunăția din fața noastră, se află o muncă imensă, cât și o dorință infinită de a  ne bucura pe noi, cei prezenți la spectacolele lor.

Am descoperit Cirque du Soleil, în adevăratul sens al cuvântului, acum doi ani și ceva, prin intermediul filmului 3D Cirque du Soleil. Abia împlinisem 18 ani și, independentă cum voiam să fiu, le-am făcut eu alor mei o surpriză și am luat 3 bilete la filmul Cirque du Soleil. Atunci m-am îndrăgostit pe loc de tot ceea ce am văzut. Și am știut că în realitate este mult mai frumos. Trebuie să fie mai frumos decât în film. De obicei, realitatea e mai frumoasă tocmai pentru că este trăite pe viu. E totul LIVE, după cum ar spune unii.

De când am văzut filmul Cirque du Soleil, mi-am dorit să am ocazia cândva, într-o zi, să trăiesc pe viu tot ceea ce am trăit în fața ecranului de cinema. Să trăiesc alături de ei toate acele momente de măreție și grandoare. Este de-a dreptul fabulos să-i vezi cum își sincronizează fiecare mișcare la o înălțime de zeci de metri. Fiecare priză și fiecare unduire a corpului reprezintă adevărate minuni ale artei și frumosului.

La noi în țară, la sfârșitul lui ianuarie, Cirque du Soleil vine cu spectacolul Quidam, pus pentru prima dată în scenă în anul 1996, în Montreal, cu ajutorul a 45 de artiști de top (muzicieni, actori, acrobați și cântăreți). Quidam spune povestea tinerei Zoé care este ignorată de părinții săi și trece astfel într-o lume imaginară, o lume în care întâlnește diferite presonaje ce o încurajează să-și elibereze spiritul. Povestea aceasta, jucată de artiștii de la Cirque du Soleil, nu poate fi decât una cu adevărat excepțională și care merită pe deplin atenția noastră, după cum ne sugerează și clipul oficial al celor de la Cirque du Soleil despre Quidam.

Sursă Youtube (user Cirque du Soleil)

Așa că, dacă te numeri cumva printre cei care își permit să plătească biletele la un astfel de spectacol, intră acum și cumpără-ți unul de aici. Merită să vezi astfel de minunății măcar o dată în viață, crede-mă! Dacă în schimb nu te numeri printre aceia, dar ai fost la nenumărate spectacole de circ cu căței, purcei, găini și măgăruși, gândește-te la fel cum fac chiar și eu acum că, dacă nu te duceai, ci strângeai banii pe care i-ai dat pe bilete acolo, acum ai fi avut bani chiar pentru două spectacole la Cirque du Soleil.

Nu te întrista! Ai timp să-i strângi măcar de acum încolo! :D

You may also like

4 comments

Emil Calinescu ianuarie 23, 2015 - 22:09

Sa inteleg ca vrei sa ne vedem la Romexpo pe 1? Apai asa sa fie! :)

Reply
Daniela Bojincă - Pishky ianuarie 23, 2015 - 22:20

Înțelegi bine! Chiar vreau! Planetele trebuie să se alinieze cumva astfel încât să ajung :)).

Reply
Ioana ianuarie 24, 2015 - 18:03

Vreau și eu să vin cu voi, mă primitți ? :)

Reply
Daniela Bojincă - Pishky ianuarie 24, 2015 - 18:51

Da, da, da, da! Te primim! :*

Reply

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More