Home Blogging Vrei să mergi cu mine la Conferinţa Internaţională „Unlocking Broadcast Archives from Eastern Europe”, de la TVR?

Vrei să mergi cu mine la Conferinţa Internaţională „Unlocking Broadcast Archives from Eastern Europe”, de la TVR?

by Daniela Bojincă
conferinta internationala tvr

Săptămâna viitoare, pe data de 12 și 13 martie 2015, o să fie, la București, în cadrul Televiziunii Române – TVR, Conferința Internațională „Unlocking Broadcast Archives from Eastern Europe”. Și, cum e un eveniment care nu are loc în fiecare zi și-n fiecare an la noi în țară, am zis să-mi anunț și cititorii mei căci, cine știe, poate vor să meargă și ei cu mine.

Da. Am să fiu prezentă la Conferința Internațională „Unlocking Broadcast Archives from Eastern Europe” de la TVR și, sincer vă spun, abia aștept, sunt convinsă că va fi foarte, dar foarte tare. Așa că dacă vrei să te bucuri și tu cu mine, am să-ți spun cum poți să ajungi și tu acolo. Mai întâi însă, zic să te pun la curent cu ce se va întâmpla mai exact și ce este această Conferința Internațională „Unlocking Broadcast Archives from Eastern Europe”.

Conferința Internațională „Unlocking Broadcast Archives from Eastern Europe” este organizată de către TVR, în parteneriat cu European(Post)Socialist  Television  History  Network şi  FIAT/IFTA Television  Studies  Commission, având ca scop readucerea la viață a arhivelor audiovizuale din Estul Europei și făcându-le accesibile și online, prin intermediul a diferite platforme cum ar fi euscreen.eu, europeana.eu sau prin programe de finanțare precum cel al  FIAT/IFTA,  „Save Your Archive”,  prin  care Televiziunea Română a  primit sprijin  pentru  digitalizarea  colecției  „Revoluția  Română  în  Direct”. 

În cadrul conferinței de la TVR or să fie mulți cercetători, atât din Europa cât și din SUA,  specializați  în istoria instituțiilor media din estul Europei, reprezentanți ai arhivelor audiovizuale, cât și producătorii media care sunt interesați de reutilizarea acestor arhive în scop informativ pentru publicul larg. Mai exact, în cadrul conferinței se vor discuta modalitățile și diferite strategii prin care aceste arhive se pot reutiliza și se pot face accesibile publicului larg.

Țările care și-au anunțat prezența sunt următoarele: Marea Britanie, Suedia, Olanda, Elveția, Franța, Ungaria, Slovenia, Cehia, Croaţia, România şi SUA.

Iar temele sunt cu adevărat incitante și cred eu, ele vor fi cele care te vor convinge să mergi și tu cu mine la Conferința Internațională „Unlocking Broadcast Archives from Eastern Europe” de la TVR. Se vor prezenta:

  • arhivele audiovizuale din Croația, Polonia, Slovenia și Cehia;
  • politicile de acces dedicate cercetărilor și mediului educațional;
  • identificarea unor posibilități de colaborare între arhiviști, cercetător și producători, în vederea reutilizării arhivelor;
  • prezentarea unor cercetări în ceea ce privește arhivele și reutilizarea lor;
  • asigurarea unor viitoare colaborări și încheierea de parteneriate Institutele de Cercetare şi Arhivele Audiovizuale din estul Europei, având ca scop identificarea unor posibilități de finanțare, cât și găsirea celor mai bune soluții de îmbogățire și contextualizare pentru a putea face posibilă reutilizarea arhivelor într-un mod cât mai accesibil publicului larg.

Nu-i așa că-ți sună a fi un eveniment la care chiar merită să fii prezent? Apăi dacă vrei să fii acolo și tu, nu ai prea multe de făcut, doar să te înscrii aici. Tot acolo vei găsi și programul exact din zilele de 12 și 13 martie de la Conferinţa Internaţională „Unlocking Broadcast Archives from Eastern Europe” de la TVR. Merită să fii acolo. Va fi prezentată o bogată istorie și cultură.

You may also like

2 comments

Luciana martie 6, 2015 - 15:25

Multam! Ma inscrisai si eu.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky martie 6, 2015 - 15:35

Super! Ne vedem pe acolo! Te pup :*!

Reply

Leave a Comment