Duolingo – un site unde poți învăța o limbă străină la perfecție

by Daniela Bojincă
Published: Last Updated on
duolingo

De ceva timp tot vreau să învăț limba rusă. Și mi-am adus aminte că, acum ceva timp, găsisem un site și mă apucasem să-l testez. Pe atunci testam predarea limbii engleze și mi-a plăcut tare mult că era totul foarte bine explicat și detaliat. Dar, ca să înveți o altă limbă străină, în afară de engleză, trebuie să știi engleza. Așa că, mai întâi, te apuci frumos să-ți consolidezi limba engleză pe site.

Site-ul Duolingo, căci despre el este vorba, este extrem de bine structurat și foarte ușor de folosit. Iar o limbă străină ajungi să o înveți de drag la ei pe site, repede și ușor. Au ceva care te atrage să lucrezi pe site și să parcurgi cât mai multe capitole, căci, parcurgerea fiecărui capitol în parte este de fapt mai mult ca o joacă. O joacă din care ieși învățând cuvinte noi, cum se formează formele de plural, cum se conjugă verbele și cum poți să faci, la început, propoziții simple.

Dacă alegi să înveți limba engleză pe Duolingo, primul capitol pe care îl vei învăța vor fi cuvintele de bază, apoi expresii uzuale, alimente, animale, pluralul, haine, culori etc, iar apoi intri ușor-ușor în partea de gramatică. După ce intri în partea de gramatică, vei învăța verbe noi, deci și cuvinte noi, iar fiecare verb în parte ți se va arăta cum este conjugat la timpul pe care îl studiezi (se începe cu prezentul).

Pe lângă verbe, vei mai învăța și noi substantive și adjective și, cu cât avansezi, vei învăța să treci de la propozițiile simple la cele mai complicate. Iar după fiecare grupă de capitole studiată ți se va spune un procentaj în care ar trebui să înțelegi limba engleză și ți se dă posibilitatea să traduci texte și să primești calificative din partea celorlalți cursanți, mai avansați.

Fiecare capitol pe care îl studiezi pe Duolingo îți pune la dispoziție mai multe exerciții:

1. Exercițiul de traducere a cuvintelor din limba română în limba engleză.
2. Exercițiul de traducere din limba engleză în limba română, (iar aici ți-l și pronunță).
3. Exerciții de traducere a propozițiilor simple dintr-o limbă în alta.
4. Exercițiu în care ți se dă un cuvânt în română și trei imagini, fiecare având cuvântul în engleză sub ea. Când te duci în dreptul imaginii ți se pronunță cuvântul în engleză.
5. Exercițiul în care îți spune o propoziție în engleză iar tu trebuie să scrii ceea ce auzi.

Și, dacă te întrebi cum poți să le traduci când tu nu știi o boabă de engleză, ei bine, atunci când ți se dă de făcut o traducere, te duci cu mouse-ul pe deasupra fiecărui cuvânt și îți apare sub el ce înseamnă în limba engleză și respectiv în limba română.

În plus, pentru fiecare lecție din capitol pe care o faci pe Duolingo, câștigi puncte și crește experiența. Iar cu fiecare capitol terminat primești lingouri pe care le poți folosi în magazinul de pe site. Și, ca să nu fii singur, îți poți invita prietenii. Iar profesorii, din câte am văzut, își pot face clase și uite așa elevii or să învețe mult mai ușor și mai rapid o limbă străină.  Te stimulează. 

Mai jos ai niște poze cu exemple a ceea ce am scris mai sus despre Duolingo.

Este important să intri în fiecare zi și să lucrezi căci, vorba aia, numai exersând poți învăța și îți poți menține un ritm în evoluția ta. Dacă nu o să mai intri câteva zile, Duolingo o să considere că nu mai ai cunoștințele limbii așa de bine consolidate și, atunci când vei intra, te va pune să-ți consolidezi cunoștințele, ceea ce este perfect.

You may also like

2 comments

misaros georgeta septembrie 21, 2017 - 09:06

As vrea sa invat cuvinte de baza in aceasta frumoasa limba

Reply
Daniela Bojincă - Pishky octombrie 4, 2017 - 16:05

Super! Cu Duolingo o să vezi că o să-ți fie foarte ușor să înveți cuvinte de bază într-o limbă străină. Și nu doar cuvinte de bază :D.

Reply

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More