Home Cultură Vreau să aflu ce evenimente culturale se desfășoară în Târgu-Jiu

Vreau să aflu ce evenimente culturale se desfășoară în Târgu-Jiu

by Daniela Bojincă
evenimente culturale

Am vrut să scriu de ceva timp articolul ăsta și să vă adresez întrebarea care reiese din titlu: Știe careva, dintre târgujienii care îmi citesc blogul, ce proiecte și evenimente culturale, faine, se desfășoară în Târgu-Jiu?

Vreau și eu un oraș al culturii. Vreau și eu un oraș cu evenimente culturale că, slavă domnului, sunt destule subiecte în județul Gorj de pe urma cărora se pot face proiecte și evenimente culturale.

Am văzut acum ceva timp, pe un blog al unui craiovean, un eveniment interesant al Centrului Cultural Polonez din Craiova. Apoi am vorbit cu el pe tema asta și i-am spus că mi-ar plăcea să merg.. că-i tare fain.. că pe la noi nu se organizează nimic de genul ăsta. Cel puțin de anunțat nu se anunță. Iar noi, oamenii de rând, nu avem cum să aflăm dacă ei nu anunță și nu fac public evenimentul. Daniel Botea, căci despre el este vorba, m-a anunțat că pot să merg și eu, dacă vreau. Doar că n-am putut.

Însă nu partea de sus e cea mai tare, ci faptul că, după eveniment, Daniel mi-a dat un semn prin care îmi spunea că și la Târgu-Jiu există Centrul Cultural Polonez Târgu Jiu și că recent organizaseră un eveniment cultural, dar că mai organizează și în viitorul apropiat alte evenimente culturale.

Reacția mea, pe bune, a fost una de uimire totală. Ce proiecte? Unde, când și cum? Personal n-am auzit niciodată de așa ceva. Și, când am auzit de câte un proiect, a fost pentru că era cineva implicat. Așa se întâmplă de obicei, se anunță doar ai lor. Și atât. În rest, dă-i naibii pe ceilalți. Să știți însă că mai există și oameni cărora le pasă și care și-ar dori seri și evenimente culturale. Ori weekend-uri culturale.

În plus, prin evenimente culturale și prin promovarea lor, poate crește potențialul turistic. Adică așa cum s-a întâmplat în Sibiu. Pe lângă turiști, prin organizarea unor evenimente culturale, crește potențialul investitorilor străini (vezi Cluj și Sibiu). Iar zona asta, moartă din cauza atâtor uzine și firme închise, ar putea reînflori.

Pe vară, a fost un eveniment cultural care a constat în niște roll-up-uri înșirate de la Masa Tăcerii, până prin centru. Erau despre Brâncuși, istora orașului și Axa lui Brâncuși. Dacă nu aș fi ieșit în oraș și nu aș fi trecut din întâmplare prin parc și pe centru, nu aș fi auzit de existența lui. Nu a fost promovat în niciun fel.

Și, ca să vedeți că nu sunt promovate astfel de evenimente culturale, chiar am vorbit astăzi cu un ziarist din Târgu-Jiu, întrebându-l dacă știe de niște evenimente culturale care au loc în viitorul apropiat. Iar el, săracul, mi-a zis că habar nu are. Că la ei nu vine nimeni cu astfel de informații despre care să poată să scrie pentru cititorii lor. Așa că nu, nu au nicio vină. Într-adevăr, nu prea au cum să afle de evenimente culturale organizate prin oraș, atâta timp cât nimeni nu anunță nimic.

Mi-aș dori tare mult, extrem de mult, să aflu ce evenimente culturale vor fi în Târgu-Jiu în perioada imediat următoare. Vreau și eu să particip și sunt sigură că mai vor și alții. Fraților, faceți ceva și pentru oamenii care vor asta, că sunt destui.

You may also like

Leave a Comment