Home Cultură Turul ciclist Cărțile copilăriei pe bicicletă este unul dintre acele proiecte ce trebuie să fie susținute

Turul ciclist Cărțile copilăriei pe bicicletă este unul dintre acele proiecte ce trebuie să fie susținute

by Daniela Bojincă

turul ciclist cartile copilariei pe bicicleta

Încă de când am auzit despre acest eveniment care are loc în țara noastră, am zis că trebuie să scriu și eu câteva cuvinte despre el, căci, după umila mea părere, merită să fie susținut și promovat nu neapărat pentru a se obține niște beneficii, ci să afle cât mai multă lume că se fac tot felul de evenimente frumoase, cu scop caritabil, chiar și în țara noastră, fără a fi în spate vreun scop ascuns.

Turul ciclist Cărțile copilăriei pe bicicletă are ca scop strângerea de fonduri pentru a implementa un proiect național al cărui program este apropierea copiilor de lectură, cât și promovarea sportului ca mod de viață sănătos. Practicând ciclismul, la nivel de semi-amator, și iubind cărțile, cum să nu aleg să promovez așa ceva?

ciclism

Cei 13 bicicliști, alături de Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României, parcurg o distanță de 1000 de kilometri, de la Sigetu Marmației până la Constanța, trecând prin Dej, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Sibiu, Brașov, Sinaia, București și Călărași. În fiecare oraș, în anumite zone (astea, mai exact), se întâlnescu cu oameni, vorbesc cu ei, le prezintă proiectul, dau autografe și strâng bani pentru a implementa proiectul Cărțile copilăriei, inițiat de Curtea Veche, despre care puteți afla mai multe aici.

Însă, dacă nu locuiești în vreunul din acele orașe menționate mai sus, prin care trec bicicliștii, poți ajuta altfel. Poți ajuta donând o sumă modestă, gen suma pe care ai da-o pe un pachet de țigări, sau pe două pachete de țigări (depinde cât fumezi pe zi), ori pe o cutie de bomboane (dacă ești mâncător de ciocolată, așa ca mine), pe site-ul celor de la Curtea Veche al proiectului cartile copilariei, la secțiunea Donează, aici. Îți alegi ciclistul favorit și donezi prin prisma lui, banii pentru proiect. La ora actuală, Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României a strâns cei mai mare sumă.

Desigur, dacă vrei, te poți alătura și lor, pe traseul pe care îl mai au de parcurs (momentan se află în Brașov), până la Constanța, licitând un loc în pluton alături de Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României și de campionul national la ciclism, Alex Ciocan. Cum poți să faci asta, afli de aici.

Eu, de când a început Turul ciclist Cărțile copilăriei pe bicicletă, de pe 23 aprilie, îl urmăresc zilnic pe Principele Nicolae pe Facebook: poze, filmulețe, interviuri pe care le distribuie și, pe bune, mi se pare foarte tare tot ceea ce se întâmplă acolo. Plus că, pe lângă faptul că promovează nevoia de cultură printre copii și adulți, se distrează foarte tare pedalând. Îi felicit pentru asta, pe toți. Îi felicit pentru că fac ceva concret, nu doar își lasă numele să apară pe niște afișe în vederea promovării unui proiect.

You may also like

2 comments

Loredana aprilie 29, 2015 - 11:19

E bine ca se intampla ca astfel de idei sa fie puse in practica. E cazul sa invatam sa nu ne mai lamentam. A venit timpul sa punem umarul pentru schimbarea pe care ne-o dorim atat de mult. Bravo pentru promovare!!

Reply
Daniela Bojincă - Pishky aprilie 29, 2015 - 12:55

Exact asta cred și eu: că-i timpul să nu ne mai lamentăm și să deschidem ochii căci, în jurul nostru, se întâmplă lucruri faine ce merită atenția noastră.

Reply

Leave a Comment