Home Personal 2 luni cu brățara Xiaomi Mi Band 3

2 luni cu brățara Xiaomi Mi Band 3

by Daniela Bojincă
xiaomi mi band 3 parcul moghioros review daniela bojinca blog

Pe 18 Ianuarie primeam brățara asta, Xiaomi Mi Band 3, pe care mi-am dorit-o foarte tare și de care am fost încântată încă din primele zile. Și care mi se pare perfectă pentru ce fac eu cu ea. Adică să-mi monitorizez somnul, pulsul și pașii. Cam astea-s principalele lucruri pe care le fac cu brățara mea Xiaomi Mi Band 3. Apoi, îmi e utilă pentru notificări și alarmele de toate zilele. Găsești brățara asta, aici. Are un preț super bun.

xiaomi mi band 3 review detaliu daniela bojinca blog

De ce nu o altă brățară?

De când o am, m-au întrebat diverși oameni de ce nu un smartwatch? Un Garmin? Un altceva.

Ei bine, Xiaomi Mi Band 3 mai face o groază de chestii pe lângă astea uzuale pentru care o folosesc eu. O mulțime de alte chestii. De exemplu atunci când faci exerciții fizice, ori alergi. Îți măsoară o grămadă de lucruri precum cadența pașilor (mie asta mi s-a părut interesant, că m-am jucat odată cu ea să văd tot ce știe să facă) și multe altele precum stride-ul, diferențele de altitudine, tipurile de efort (aerobic, anaerobic, intensiv, light, VO2) și altele. Îți arată o statistică destul de elaborată, din punctul meu de vedere. Iar eu nu o folosesc pentru asta. În plus, sunt mult mai scumpe. Iar eu îmi doream ceva care să fie ok dpdv preț – performanțe. Nu văd de ce aș da mai mulți bani pe ceva ce oricum nu folosesc, doar ca să fie acolo. De aceea și recomand această brățară, dacă o folosești la fel ca mine, la nivel de bază.

Un Garmin, sau orice altceva mult mai scump, are statistici și mai elaborate. Pentru că e destinat oamenilor care-l folosesc când fac sport și au diverse scopuri. Eu n-am. Fapt pentru care și brățara asta mi se pare prea mult pentru ce o folosesc eu. Totuși, emai precisă decât aplicațiile alea de pe telefon care îți numără pașii și îți iau pulsul și așa mai departe.

Prin urmare nu cred că merită să investești niște bani în ceva ce nu folesești pe deplin. Sau în ceva ce știi că cel căruia îi faci un cadou, nu-i folosește. Brățara asta-și face banii.

xiaomi mi band 3 parcul moghioros review daniela bojinca blog

Pentu ce folosesc Xiaomi Mi Band 3?

Cum ziceam și mai devreme, eu folosesc Xiaomi Mi Band 3 pentru chestii uzuale și banale. Pe mine mă ajută să-mi monitorizez somnul și chiar să mă odihnesc mai bine. Apoi, mă ajută să fac un minim de pași pe zi de 2000. Încerc să ating zilnic obiectivul ăsta, măcar. Și apoi, îmi ia pulsul la fiecare minut și îmi arată un grafic (poate nu pare cine știe ce, dar pentru oamenii cu probleme cardiace îi super utilă). Și, desigur, o folosesc ca să mă trezească dimineața.

Monitorizarea somnului cu Xiaomi Mi Band 3

Mie asta mi se pare cel mai interesant lucru. Monitorizarea somnului. În astea 2 luni m-a ajutat mult să știu care este durata de deep sleep și care este durata de light sleep. Și, desigur, să văd cum variază ele în funcție de orele la care adorm și mă trezesc. Asta te ajută să-ți dai seama pe la ce oră trebuie tu să te culci, ca să ai un somn odihnitor și să fii în forță a doua zi, pentru activitățile tale obișnuite.

Mie, și cred că tuturor, mi se întâmplă să mă trezesc mult mai obosită decât am adormit. Deși poate m-am culcat mai devreme decât de obicei. Dar na, câte persoane, atâtea ciudățenii. Suntem diferiți și organismele noastre se comportă diferit. Dacă te culci devreme, nu înseamnă neapărat că te tezești mai fresh decât dacă te-ai fi culcat 30 de minute mai târziu. Și asta am descoperit eu în astea 2 luni de când folosesc brățara.

Dacă mă pun la somn pe la 22.30 – 23.00, mă trezesc mai obosită și am o durată mai mică de deep sleep decât atunci când mă pun la somn la 23.30 – 00.00. În a doua variantă dorm mult mai bine și mă trezesc mult mai odihnită. 

Apoi, în aplicație poți să mai vezi niște statistici interesante despre cum adormi de obicei, cât dormi de obicei, etc. Niște statistici interesante care se bazează și pe monitorizarea pulsului.

somn xiaomi mi band 3 grafic daniela bojinca blogsomn overview xiaomi mi band 3 daniela bojinca blogsomn comparat xiaomi mi band 3 daniela bojinca blogoverview somn xiaomi mi band 3 daniela bojinca blog

Monitorizarea pașilor cu Xiaomi Mi Band 3

Un alt lucru care-mi mai place e monitorizarea pașilor. Cum ziceam și mai sus, eu mi-am pus un obiectiv de 2000 de pași pe zi. Iar uneori mă chinui să-l ating și pe ăsta, pentru că nu merg prea mult pe jos. Am stațiile de autobuz sunt aproape și de casă și de birou. Iar în zilele în care nu ies din casă (cum a fost săptămâna asta cu răceala de am stat în carantină între patru pereți), ei bine atunci chiar e complicat. Totuși, media e undeva în jur de 4000, pe zi.

Dar ce-mi place mie la partea asta, e că îmi arată niște grafice cu niște statistici precum combustibilul economisit, numărul total de kilometri, media de pași pe zi, media de kilometri, caloriile etc. Pe mine asta mă motivează să merg din ce în ce mai mult pe zi.

Și mai are o chestie faină, atunci când înregistrează pași, îți arată și intensitatea cu care mergi, în aplicație. E chiar foarte interesantă. Și probabil că o mai fac și altele, habar n-am. Nu folosesc și n-am folosit altceva. Dar la banii ăștia, mi se pare super fain ce face Xiaomi Mi Band 3. Pentru mine e suficient.

pasi xiaomi mi band 3 daniela bojinca blogactivitate pasi xiaomi mi band 3 daniela bojinca blogoverview pasi xiaomi mi band 3 daniela bojinca blogoverview pasi xiaomi mi band 3 daniela bojinca blog

Monitorizarea pulsului cu Xiaomi Mi Band 3

Aici am întâlnit păreri pro și contra legate de faptul că brățara nu-ți înregistrează constant pulsul, ci la un interval regulat de timp. Dar pe mine nu mă deranjează asta. Mie chiar îmi e util să-mi arate un grafic la minut, sau la 5 minute. Am momente când pulsul meu o ia razna rău de tot și nu-și revine prea ușor. Și mă ajută să știu cât e în momentele alea, efectiv. Și nu umbli cu tensiometrul după tine. Fapt pentru care iar mi-s mulțumită de Xiaomi.

heart rate xiaomi mi band 3 daniela bojina blogheart rate overview daniela bojinca blog xiaomi mi band 3

Xiaomi Mi Band 3 pe post de alarmă

Sinceră să fiu, eu urăsc să mă trezească dimineața niște sunete. Fie că umblă cineva prin cameră, fie că-mi sună telefonul, fie că orice. Orice, dar NU SUNETE. Iar aici îi găsesc brățării Xiaomi Mi Band 3 cea mai mare utilitate în viața mea. Nu mai folosesc alarma de la telefon să mă trezesc la 8 dimineața, ci mi-am pus brățara să vibreze ușor, la 8, de luni până vineri. Și doamne, ce bine mă trezesc. 

Atunci când suna alarma de la telefon, mă trezeam nervoasă. Și eram irascibilă. Și nu aveam chef de nimic. Și tot speram să-mi iau o brățară care să vibreze, că-mi tot povesteau oamenii despre minunățiile astea. Et voila. Habemus brățară care vibrează, iar viața mea e mai frumoasă. Iar creierul meu e mai fericit să nu fie trezit de sunete.

Poți să-ți pui și notificări pe Xiaomi

La fel ca și pe un smartwatch și probabil alte brățări fitness, poți să-ți activezi notificările din aplicațiile de pe telefon. Eu mi-am activat pt Messenger, Whatsapp, SMS-uri și apeluri. Nu prea țin mereu telefonul pe lângă mine și este tot timpul pe silențios (pentru că, cum am zis mai sus, nu suport sunetele și efectiv mă zgârie pe creier sunetul ăla de notificări, apeluri și sms-uri, așa că-l țin pe silențios). Tata face mereu mișto de mine că am telefon fix, că niciodată nu-s prin preajmă când mă sună sua îmi dă câte un SMS ori mesaj pe Whatsapp. Așa că acum nu mai am cum să le ratez, că brățara o am mereu la mână și-mi apar notificările pe ea și știu să mă duc la telefon să răspund cui mă sună sau cui îmi dă mesaje.

De asemenea e super util că poți să și respingi un apel, sau doar să dai brățara și telefonul pe silențios (în cazul în care telefonul are volumul activat, nu ca la mine). La mine e util să resping un apel, ca să știe omul că nu pot vorbi atunci, ori să opresc vibrațiile brățării.

O singură problemă are. Nu arată diacriticele. Și le arată cu tot felul de semne sau caractere. Dar m-am obișnuit să le descrifrez rapid. Și, apoi, uneori doar văd că am primit o notificare și mă uit eu apoi pe telefon să văd ce-a vrut X să zică. Deși da, ar fi util să facă ceva cu diacriticele alea.

notificari xiaomi mi band 3 daniela bojinca blog

Alte utilăți ale lui Xiaomi Mi Band 3

Poți să știi ce fac prietenii tăi

În aplicație poți să-ți adaugi prietenii și poți să le vezi și activitatea. Cât au mers pe jos, cât au dormit, când s-au pus la somn și așa mai departe. Nu-i utilă când ai părinți cu aceeași brățară ca și tine. 

Cronometru

În caz că ai nevoie rapid și n-ai nimic a îndemână, poți cronomoetra ceva cu ajutorul brățării

Find my phone

Asta-i foarte utilă când nu știi pe unde îți lași telefonul (cum fac eu de obicei) și mai este și pe silențios. Dai pe find my phone de pe brățară și o să sune telefonul chiar dacă-i pe silențios. 

Ce e nașpa e că nu funcționează mereu. Trebuie să ai și aplicația Mi Fit pornită, pe telefon (sau să-ți funcționeze în background – iar la iPhone dacă ieși din aplicație de tot, nu rămâne în background).

Vremea

Poți să vezi și cum e vremea afară, pe 3 zile – azi, mâine și poimâine. Ca să o actualizezi, din când în când mai trebuie să sincronizezi brățara cu telefonul. Și îți arată și care este temperatura în momentul de față, pe brățară + maximul și minimul din ziua respectivă și din următoarele două.

xiaomi mi band 3 vremea daniela bojinca blog

Cât mă ține bateria la Xiaomi Mi Band 3

Pe mine, care am activată setarea aia în care îmi ia pulsul mereu, mă ține fix 12 zile. Însă, dacă nu ai activată acea opțiune (care de altfel te ajută și într-o mai bună analiză a somnului), te ține vreo 20-21 de zile. Din câte am înțeles, unele brățări mai scumpe, dar care, desigur, fac și mai multe chestii eventual, țin vreo 5 zile. Eu zic că-i bine 12 zile cu cu Xiaomi, folosind-o pentur o analiză amănunțită a somnului și monitorizarea pulsului în mod constant.

Mie-mi place foarte mult brățara. Îmi e utilă. M-a ajutat să am un somn mai bun și mă ajută zilnic să-mi monitorizez oarecum și starea de sănătate. Să merg mai mult. Și să văd câți kilometri am mai făcut în total, ori câte calorii am ars (deși nu prea am nevoie să ard calorii, ci să pun pe mine, dar asta-i altă poveste). Găsești brățara asta, aici. Are un preț super bun. O recomand. Își face treaba.

You may also like

Leave a Comment