Am făcut un bread bowl cu chestii la micul dejun. Nu prea gătesc eu des, deși îmi place. Din 2 motive mari și late:
- Sunt mereu pe fugă și stau foarte puțin pe acasă.
- Maică-mea a zis să mă țin eu de facultate și să învățat, până mă fac cu adevărat om mare, să las gătitul, că-mi trimite ea sacoșa weekend de weekend. Am eu timp toată viața de gătit. Asta face ca motivul 1 să nu mai fie char un motiv, pentru că dacă nu mi-ar trimite maică-mea mâncare, aș găsi eu timp să-mi fac și să nu mor de foame, pentru că sunt fanul mâncării gătite.
De obicei, dimineața mănânc cereale cu lapte. Rapid. Nu trebuie să încălzesc. Pun lapte în castron, apoi cerealele, amestec și aia e. Gata micul dejun. În 30 de secunde. Și da, fac parte din categoria aia de oameni dubioși care pun laptele înaintea cerealelor în castron. Aia e, existăm și noi. Trebuie să ne suportați.
Acum vreo 5 zile mi-am scos măseaua de minte (am povestit puțin aici). Și s-a lăsat cu dureri și antibiotice. Ca de altfel cum se întâmplă după fiecare operație. Iar atunci când faci o operație îți e interzis să bei lapte și să mănânci orice care are la bază lactate. Din cauza posibilității de a face o infecție și pentru că nu ai voie să iei lapte cu pastile pentru că laptele are o enzimă care coaguleaza pastilele și nu-și mai fac efectul. Ceva de genul.
Și, uite cum am fost nevoită de 5 zile încoace să-mi regândesc meniul de dimineață. O zi a fost gem pe pâine, alta cu zacuscă, sâmbătă un ou ochi cu roșii cherry și busuioc în ulei de măsline, rapid, la tigaie, iar pentru duminică m-am gândit eu să fac ceva mai diferit. Nu știu cum se numește exact rețeta. E bread bowl and something. Dar bread bowl e și pentru supă și alte chestii. În fine. În română eu i-am zis ou în pâine.
Am văzut rețeta mai demult pe net și am încercat-o. Mi-a plăcut și am zis să încerc din nou. Și îmi și place ideea asta de bread bowl. Și am înțeles de la o colegă că această combinație, pe care am să o descriu mai jos, merge și în avocado. O să încerc și revin cu impresii. La fel cum vreau să încerc și alte chestii în bread bowl, ca sunt diferite rețete.
Hai să-ți zic și cât de ușor se prepară rețeta asta pentru mic dejun. În vreo 30 de minute. Hai 35, dacă te miști mai lent. Asta cu tot cu stat la cuptor 20 de minute.
Ingrediente Bread Bowl
- chifle (1/porție)
- unt (am măsurat la la ochi vreo 20 de grame/porție)
- bacon/pastramă de porc (2 felii/porție) – eu am folosit pastramă
- cașcaval feliat (3 felii/porție)
- roșii cherry (2-3/porție – in functie de cat de mici sau mari sunt)
- brânză (20 grame/porție)
- busuioc (câteva frunze/porție)
- ouă (1/porție)
Preparare Bread Bowl
Se taie capacul de la chiflă și se scoate miezul, pentru a putea pune înăuntru toate ingredientele. Se taie feliuțe subțiri și mici cașcavalul, se rade brânza și se taie în patru roșiile cherry. Feliile de bacon/pastramă se păstrează așa cum sunt. Se topește untul.
Odată pregătite toate ingredientele pentru bread bowl, punem unutul în chfile cât putem de uniform, astfel încât să fie și pe suprafața de jos și pe pereții chiflei în interior. Apoi punem jumătate din cașcavalul și branza dedicată unei porții în chfilă. După care urmează cele 2 felii de bacon/pastramă, restul de cașcaval și brânză, cele 3 roșii cherry tăiate în sferturi, frunzele de busuioc și peste oul.
După punem chfila într-o folie de staniol ca în poza de mai jos și e gata de băgat la cuptor.
La cuptor se țin 20 de minute. Cuptorul se încălzește în prealabil la 180 de grade celsius. La final ar trebui să arate cam ca în poza de mai jos. Dacă ți se pare că nu se încheagă albușul oului, îl mai poți lăsa la cuptor 2-3-5 minute, la temperatură ceva mai mică și urmărind prin geamul cuptorului să nu se întărească gălbenușul. Ideal este ca gălbenușul să rămână moale la interior și atunci când tai să se împrăștie peste restul ingredientelor. Gustul e senzațional.
Dacă ai încercat rețeta zi-mi și mie cum ți-a ieșit și dacă-ți place. Hai poftă bună să ai!