Bullets over Lipscani

by Daniela Bojincă
bullets over lipscani

bullets over lipscani

Joia trecută au venit ai mei în București. Dacă eu n-am mai fost de o groază de timp, au zis să vină ei să-și viziteze copilul dacă el nu se sinchisește să o facă. Și, cum eu sunt un copil cuminte, exemplar, pe care orice familie și l-ar dori, am zis să-i scot la teatru. Asta așa, ca să-mi spăl păcatele. Sau măcar o parte din ele.

Joia trecută s-a jucat la Godot Cafe Teatru piesa Bullets over Lipscani. O piesă interesantă pe care, oricât te-ai chinui, nu poți să o înțelegi din prima. Piesa asta și mesajul ei le înțelegi pe parcurs.

Ce o face să fie și mai interesantă este locul în care se joacă piesa asta. Pentru mine cel puțin, încă reprezintă un șoc cum arată o „sală” de teatru prin București. Eu sunt obișnuită cu sălile de teatru clasice și, în București, încă n-am dat peste așa ceva. Mă simt ca într-o altă lume. Știți voi, ca atunci când vine un copil de la țară, care nu a văzut niciodată în viața lui nimic, într-un oraș mare, cu de toate. Exact așa mă simt și eu când intru într-un teatru cafenea, sau studio, sau mai știu eu cum altfel că au enșpe miliarde de denumiri (triplă cacofonie – hai că-s bună). Mi se pare tare interesantă această abordare și, drept urmare, piesele parcă sunt mai atrăgătoare și captivante. Treaba asta le-a plăcut și alor mei și, subtil, mi-au zis că le-ar mai plăcea să meargă la așa ceva.

Ce mi-a plăcut și mai tare într-un teatru cafenea a fost faptul că poți comanda ceva de mâncare și de băut. Adică, poți să bei și să mănânci în timpul piesei. Și asta-i o abordare nouă și interesantă pentru mine. iar dacă nu ați mai încercat așa ceva, vă sfătuiesc să o faceți acum. E fain să încerci lucruri noi mereu.

Piesa Bullets over Lipscani, văzută de la o masă dintr-o cafenea, de undeva din spate, cu toate jocurile alea de lumini, are ceva aparte. În mare, ca să nu fac spoilere și să vă îndemn și pe voi să mergeți să o vedeți, piesa este despre căutarea adevărului suprem: existența sau inexistența providenței, despre minciuni, șiretlicuri și moarte, toate astea fiind presărate cu momente comice. E un amalgam de situații care se întrepătrund și se completează perfect.

Dintre actori mi-au plăcut Cătălin Babliuc și Dan Rădulescu. Desigur, mi-a plăcut și Smaranda Caragea, cea de-a treia actriță din piesă, doar că, băieții, mi-au plăcut mai mult. Pe ei i-am mai văzut și în piesa de teatru Omul-Pernă, iar dacă acolo mi-a plăcut mai mult Dan Rădulescu decât Cătălin Babliuc, ei bine în piesa Bullets over Lipscani mi-a plăcut mai mult de Cătălin Babliuc și cum a dat viață personajelor sale. Bine, eu sunt pur subiectivă.

Dacă vreți să-i vedeți pe cei trei cum joacă Bullets over Lipscani, vă invit să vă eliberați o seară și să vă duceți la Godot Cafe Teatru. Cu siguranță o să vă placă și vouă cel puțin la fel de mult cât mi-a plăcut mie și părinților mei.

https://www.youtube.com/watch?v=JxG2deKFJ0s

Sursă Youtube (user HotNews Romania)

You may also like

2 comments

Loredana decembrie 3, 2015 - 17:58

Uite, chiar m-ai facut curioasa si probabil ca o sa-ti urmez exemplul! :)

Reply
Daniela Bojincă - Pishky decembrie 3, 2015 - 18:14

Super! Sper să-ți placă! Aștept vești :D.

Reply

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More