Cum a fost la primul Escape Room din viața mea

by Daniela Bojincă
escape room

escape room

Am fost la primul Escape Room din viața mea.Aveam o vagă idee despre ce înseamnă un Escape Room. O cameră din care trebuie să evadezi. Mă gândeam eu că trebuie să găsești niște răspunsuri, să rezolvi tot felul de mistere și așa mai departe. Ca să evadezi, în general, trebuie să găsești niște „ieșiri secrete”. Ceea ce mi-am imaginat eu nu a fost deloc departe de adevăr. Trebuia să găsești răspunsuri și coduri secrete ca să afli alte răspunsuri ce, puse cap la cap, te ajutau să găsești modalitatea prin care să deschizi ușa.

În ziua respectivă, într-o sâmbătă parcă, acum vreo două săptămâni, aveam de gând să stau acasă și să învăț pentru parțial. Doar că, niște oameni încăpățânați, vecinii mei de cartier, Andreea și Doru, m-au scos forțat în oraș M-au amenințat la propriu. Așa că, mică fiind și eu, ce puteam face? Puteam eu să-i refuz? Nu puteam. Drept urmare am cedat și am ieșit pe ușă, în direcția metroului, ca să ajung la Quest Mission, de pe Strada Piața Amzei (zona Piața Romană).

Eram tare curioasă de ce aveam să găsesc acolo. Eram precum un copilaș din ăla care-și așteaptă nerăbdător cadoul. Sau pur și simplu ca unul de nu a mai văzut niciodată așa ceva căci, în fond și la urma urmei, eu nu mai văzusem niciodată un Escape Room. Era o noutate pentru mine și abia așteptam să am parte de experiența asta nouă.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1053226121395698&set=a.424025627649087.105830.100001249598596&type=3&permPage=1

Când am ajuns acolo, la recepție ne aștepta o canapea tare drăguță și o măsuță plină cu bomboane. Mă simțeam ca la mine acasă. Practic, oriunde sunt întâmpinată cu dulciuri eu mă simt ca la mine acasă.

Apoi a venit Adrian și ne-a prezentat camera în care aveam să intrăm, CSI Bucharest, o cameră destul de complexă și plină de task-uri care mai e care mai interesante și care îți pun mintea la contribuție într-un mod alert. Pe scurt, camera CSI Bucharest, odată ce ai pășit în ea, te transformă într-un membru al echipei CSI și îți pune în mână dosarul unui diamant alb ce a fost furat și pe care trebuie să-l găsești. Cazul însă se complică atunci când unele dovezi sunt furate din biroul CSI Bucharest, iar misiunea ta este să descoperi nu doar cine a furat diamantul, ci și cine a furat probele din birou. Oh, da! Și să evadezi în cel mult o oră.

După cum am spus și mai sus, camera este una complexă. Cel puțin mie, fiind la prima evadare, așa mi s-a părut. A avut o grămadă de task-uri pe care trebuia să le rezolvăm. Și, ca să mă laud, trebuie să vă spun că anumite misiuni le-am rezolvat relativ ușor. Și eram tare mândră de mine – primul Escape Room, primele misiuni rezolvate. Din nefericire pentru mine și pentru echipa mea, n-am reușit să evadăm la timp din cameră. Dar ne-am distrat. Și am ieșit de acolo cu o nouă experiență și cu siguranță cu ceva lucruri noi învățate: gen cum să-ți gestionezi timpul mai bine.

Vă invit și pe voi să testați camera CSI Bucharest de la Quest Mission Escape Room, din Strada Amezi 1, etaj 2. Și, de ce nu, dacă vă pasionează treaba asta cu deslușitul puzzle-urilor, puteți încerca și camerele MI: Double Agent și Da Vinci Secret. Cu siguranță sunt la fel de interesante și de captivante. Iar dacă sunt constănțeni care-mi citesc blogul, să știți că cei de la Quest Mission au un Escape Room și în Constanța, pe Strada Ion Rațiu 119A (aceleași camere).

You may also like

3 comments

Room Escape 12 QUEST MISSION BUCURESTI - Morosanu Teodor Marian decembrie 9, 2015 - 11:47

[…] (Eu si Andreea, vrajitoarea mea) si doua persoane aflate la primele experiente in ale evadarii (Pişky, bloggeriţa mica, energica si noua noastra vecinuţa si Alexandra, sora […]

Reply
Carmen octombrie 20, 2017 - 10:43

am fost si eu in cateva „escape rooms” insa nu pot spune ca am fost fascinata. interesant dar se poate si mai bine. zic eu.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky octombrie 28, 2017 - 10:53

Depinde mult și de escape room. Trebuie să-ți placă și tema oarecum și să fii cumva super curioasă să descoperi secretele din camera aia și cum să ieși afară. Dacă nu ești curioasă și nu te fascinează de la început povestea camerei, nu au cum să-ți placă 🙁

Reply

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More