Home Calatorii Cel mai frumos cadou din China

Cel mai frumos cadou din China

by Daniela Bojincă

Am o prietenă care, de anul trecut, m-a părăsit. A plecat în China. Îi e, să zicem, mai bine acolo. Și dacă ar fi săducem două linii paralele în care să comparăm traiul și evoluția ei aici, în România, cu traiul și evoluția ei acolo, garantat îi e mult mai bine acolo. Iar faptul că ei, din punct de vedere social, ca să zic așa, îi e mult mai bine acolo, ei bine pe mine asta mă bucură și mă face fericită.

Iar chinezii, din câte am înțeles eu, sunt foarte fericiți în comunismul lor fără Facebook, fără YouTube și fără alte rețele din asta de socializare. Ei au totul intern, al lor. Și nici nu prea au pârghii de comunicare cu vesticii și cu esticii lor.

Spre exemplu, ca să vorbesc cu ea pe Facebook, a fost destul de complicat. La început, nu-i mergea. Apoi nu știu cine ce i-a făcut și merge. Și merge atât de bine încât uneori îi dau mesaj azi și-l primește mâine :)). Dar YouTube-ul tot nu merge. Muhahahaha. Așa că o oftic povestindu-i ce melodii au mai apărut prin partea asta de lume căci, pe bune de nu, ea zici că-i acolo într-o lume paralelă. Și totuși, oamenii din lumea aia paralelă sunt fericiți fără să afle de treburile altora și de ce fac alții. Practic, sunt fericiți ei cu ei și atât.

Dar să revenim la cadou. La cel mai frumos cadou din China pe care l-am primit pe iarnă, când ea a venit în țară. Și când mă gândesc că eu nu i-am luat nici măcar o măslină pe care să o ducă cu ea în China.

Cadoul ăsta îi tare special. E atât de special încât aș putea spune că e suficient de mega super tare încât să nu facă nimic. Adică să nu aibă vreo utilitate semnificativă. Stă pur și simplu acolo, în cutia lui specială, inscripționată cu hieroglife chinezești. E un fel de băț, mai voluminos în partea de mijloc, care are și el inscripționat niște hieroglife chinezești și niște ciucuri pe care îi mai scutur de praf din când în când.

Nu știu cum să vă spun, dar eu am fost mega încântată de cadoul ăsta decorativ. Pe bune, are ceva aparte. E special. Iar mie îmi place tare mult. De obicei, îmi plac chestiile „ciudat”, care nu fac neapărat ceva și sunt speciale chiar prin prisma faptului că nu au o utilitate bine definită în afară de cea decorativă undeva pe o etajeră.

Cel puțin o dată pe săptămână o iau de pe raftul din bibliotecă și o pun pe birou. Ca să mă joc cu ciucurașii. Ce? Sunt copil care atunci când se plictisește se joacă cu absolut orice. Chiar și cu o simplă bucățică de hârtie. Găsesc eu ce să fac cu ea.

Mulțumesc, Raluca, pentru cadoul ăsta minunat. Și sper să reușești să citești articolul ăsta acolo la tine în Chinezia.

cadou china

You may also like

12 comments

Stoian Ciprian iulie 4, 2015 - 03:33

Chiar e fain. Felicitari pentru cadoul primit! 🙂

Reply
Daniela Bojincă - Pishky iulie 4, 2015 - 11:42

Mersi frumos! 🙂

Reply
Natural iulie 10, 2015 - 10:14

Mai, doar cutia era pentru tine. Chesta cu snur si ciucur a fost doar de masura, sa vada daca incape un piscotel in cutie. Asta si scrie in chineza „cutie pentru piscotel”. Dar a uitat masura in cutie 🙂 Spor!

Reply
Daniela Bojincă - Pishky iulie 17, 2015 - 14:37

Ahahahaha, cea mai buna interpretare a mesajului EVER! :)))

Reply
rallu92 iulie 4, 2015 - 05:22

Ce frumooos! Nici nu ştii cât de mult mă bucur să aud că încă îţi mai aminteşti de el!! E un sentiment tare plăcut să vezi că oamenii cu adevărat importanţi din viaţa ta se gândesc la tine chiar şi de la asemenea distanţă! Mă simt tare norocoasă să te pot numi prietenă. Fie ca bucaţica aia de lemn să îţi aducă întotdeauna fericire şi prosperitate! 🙂

Reply
Daniela Bojincă - Pishky iulie 4, 2015 - 11:43

Woman, normal că-mi amintesc de el! Îl văd în fiecare zi!!!
Și da, să-mi aducă multă fericire, prosperitate și noroc! Chiar să mi le aducă. Aaa… și ciocolată dacă se poate :))!

Reply
Madalina Maria Iancu iulie 5, 2015 - 13:44

Fain cadou. Super interesanta cutia. Dar ce reprezinta? Trebuie care are o semnificatie speciala ca nu fac chinezii astia lucruri decorative si atat!

Reply
Daniela Bojincă - Pishky iulie 6, 2015 - 00:53

Reprezintă prosperitate și fericire, Mădălina! Am aflat, în cele din urmă. De fapt, cred că mi-a mai spus, dar n-am reținut eu concret :)).

Reply
Cadouri iulie 6, 2015 - 15:11

Intotdeauna m-am intrebat de ce oamenii isi fac astfel de cadouri, care nu au o utilitate si ajung sa fie uitate prin vreun sertar sau cutie cu amintiri. Acum stiu: ele sunt incarcate de semnificatii. Pur si simplu trebui sa o gasesti pe a fiecaruia 🙂

Reply
Daniela Bojincă - Pishky iulie 6, 2015 - 20:18

Da, exact! Semnificațiile alea contează. Și faptul că l-ai primit de la cineva drag.

Reply
Loredana iulie 7, 2015 - 22:58

Cadoul iti aminteste de prietena ta si cred ca orice ti-ar fi adus, te-ai fi atasat de acel obiect, pentru ca ii duci lipsa. Suntem oameni, e firesc sa avem prieteni si e si mai firesc sa ne fie dor de cei care dintr-un motiv sau altul au pus intre noi kilometri. Prieteniile adevarate dureaza.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky iulie 8, 2015 - 11:08

De fel sunt de părere că oamenii, implicit și prietenii, sunt trecători prin viața ta. Vin, stau pentru o perioadă de timp, iar apoi pleacă fiecare pe drumul lui, când drumurile încep să se bifurce și să nu mai existe tangențe între ele. Însă, da, există și prietenii care, chiar dacă la un moment dat drumurile se bifurcă, ele se vor mai intersecta. 🙂

Reply

Leave a Comment