Home Personal Sfaturi pentru vara asta

Sfaturi pentru vara asta

by Daniela Bojincă
soare

În articolul ăsta m-am gândit să dau câteva sfaturi pentru vara asta. Desigur, poate nu sunt cea mai în măsură de a da sfaturile următoare, care se mulează pe un singur subiect, dar totuși o voi face. Pentru că nu se știe niciodată când cineva o să aibă nevoie de așa ceva și poate nimerește fix pe blogul meu.

Dacă stau bine să mă gândesc, o să fie chiar două sfaturi. Da. Două o să fie.

A venit vara. Și, odată cu vara, a venit și căldura. Și dacă a venit căldura, hainele au început să fie din ce în ce mai puține și din ce în ce mai scurte, fiecare etalându-și care mai de care formele.

Desigur, nu condamn pe nimeni. Nici eu nu pun cojocul pe mine sau enșpe mii de haine din cap până-n picioare. Port haine adecvate sezonului. Adică subțiri, puține și scurte.

Dar ce ne facem dacă suferim de anumite probleme inestetice, cum ar fi varicele?

Observ, de fiecare dată când ies prin oraș, o grămadă de tipe cu pantaloni ori fuste foarte scurte și cu pielea plină de varice în partea superioară a coapselor (de cele mai multe ori). Iar treaba asta este total inestetică. Adică dacă porți chestii extrem de scurte, probabil le porți și cu un scop. Și, atâta timp cât există probleme, cred că ar trebui luate niște măsuri.

Iar măsurile sunt de două tipuri, aici intervenind și sfaturile mele:

Adică 1. Ori îți iei niște pantaloni scurți, dar puțin mai lungi, nu imediat sub fund, astfel încât să-ți acopere zona cu probleme de sub privirile celorlalți.

Și 2. Iei măsuri și le tratezi într-o clinică de specialitate, prin diferite modalități și tratamente.

Însă, ce sunt aceste varice și cum apar ele?

Contagioase, să știți că nu-s, așa cum îmi zicea mie o tipă că a luat varice la piscină de la prietena ei. Nu. Nu-s contagioase și motivul principal pentru care se tratează este că sunt inestetice, pe lângă faptul că pot fi și dureroase.

Varicele au cauze variate, adică de la factori genetici, vârstă, statul în picioare pentru perioade mari de timp, surplusul de greutate, unele schimbări hormonale și chiar și alimentația poate fi o cauză. Iar toate astea duc la dilatații ale venelor ce aparțin sistemului venos superficial ce transportă sângele neoxigenat înapoi la inimă.  Mecanismul prin care venele se dilată e relativ simplu: valvele care ajută la transportarea sângelui în sens invers gravitațional, își pierd pierd capacitatea de antireflux, venele se dilată și apar varicele (sânge neoxigenat „reținut” în vene la suprafața pielii, cum ar veni).

varice

Și pe o piele fină, de o culoare uniformă, pete albastre din loc în loc, umflături și alte cele, dau destul de urât. Sau cel puțin mie nu mi se pare normal să te afișezi în public astfel. Încerci ori să le acoperi, ori să te tratezi.

Spre exemplu, treaba cu varicele se poate rezolva relativ simplu, prin injectarea unei soluții saline în vena cu probleme, sau cu laserul (adică și mai simplu decât simplu – dacă face sens ce zic)

E o parte din corpul tău până la urmă și, cred eu, fiecare parte din corp merită aceeași atenție și grijă, indiferent de problemele care apar. Trebuie, zic eu, să ai grijă de tine fie că e vorba de varice, de probleme cu ochii, sau orice altceva. Așa că, orice ai avea, tratează-te și nu amâna. Orice problemă se poate agrava și poate provoca dureri.

You may also like

4 comments

Rivulus iulie 13, 2015 - 14:28

Varicele se pot trata într-o grămadă de feluri! E păcat să le ignori, mai ales că te și deranjează fizic, nu doar estetic…

Reply
Daniela Bojincă - Pishky iulie 17, 2015 - 14:38

Da, așa este! Cred că nicio mică problemă nu ar trebui ignorată, ca să nu se agraveze :).

Reply
Alexandru iulie 27, 2015 - 17:31

Multe persoane aleg sa-si trateze aceste „defecte” fizice pana sa inceapa vara, pentru ca stiu ca le asteapta caldura si trebuie sa se expuna cat mai mult. Deci, cam asta ar fi un sfat.. sa incerce sa-si rezolve problemele atunci cand trebuie.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky iulie 28, 2015 - 12:54

Sau așa :))

Reply

Leave a Comment