Home Filme Cold Pursuit – un film despre familie, disperare și dreptate

Cold Pursuit – un film despre familie, disperare și dreptate

by Daniela Bojincă
cold pursuit liam neeson recenzie film daniela bojinca blog

În weekend am văzut filmul Cold Pursuit, la Cineglobe din incinta Auchan Titan. Filmul Cold Pursuit, pe lângă faptul că este un film despre familie, disperare și dreptate pe care atunci când nimeni nu ți-o acordă ți-o faci singur, având în vedere istoria filmelor Taken cu Liam Neeson în rol principal, este un fel de partea N din: Cu familia lui Liam Neeson nu te puiNu de alta, dar s-a putea să sfârșești într-un cimitir.

Cold Pursuit spune povestea lui Nels (Liam Neeson), un tată al cărui copil are parte de o moarte suspectă, pe care nu o acceptă și căreia îi caută adevăratul motiv împreună cu cei care au săvârșit sau au avut legătură într-un fel sau altul cu moartea fiului său. Nels, din cetățeanul anului, un familist convins și un exemplu demn de urmat se transformă peste noapte într-un detectiv și criminal cu sânge rece.

cold pursuit liam neeson recenzie film daniela bojinca blog

Filmul urmărește parcursul lui Nels în descoperirea adevăratului criminal al fiului său. Parcurs care, de-a lungul său se lasă cu o mulțime de victime colaterale, fie că-și meritau sau nu sfârșitul în contextul morții fiului său. Însă pentru Nels scopul scuză mijloacele. Chiar și faptul că au implicat o grupare de traficanți de droguri care, practic, nu avea absolut nicio treabă cu moartea fiului său. Doar că, după cum e vorba aia, totul se plătește în viață, într-un fel sau altul, la un moment dat.

Mi-au plăcut scenele presărate cu umor negru. Cât și scenele care m-au făcut să mă lipesc de tot de scaunul ăla. Mi s-a părut că se completau unele pe altele. Și, apoi, mi-a plăcut mai mult de Tom Bateman în rolul lui Viking, de care m-am îndrăgostit în serialul Vanity Fair de pe HBO GO, decât de Liam Neeson. Viking este genul ăla de personaj dezaxat, căruia îi dorești moartea în fiecare secvență din film, dar amuzant în același timp și parcă ai vrea să-l vezi ce-i mai paote mintea.

Filmul Cold Pursuit a intrat în cinematografele din România din data de 22 februarie 2019, fiind distribuit de Vertical Entertainment. Eu zic că-i interesant cu scenela sale de violență și umor negru care se completează unele pe altele.

Sursă YouTube (user Movieclips Trailers)

You may also like

1 comment

Blogosfera cinefilă: 25 februarie - 3 martie 2019 - Cinefilia martie 4, 2019 - 01:32

[…] Daniela Bojincă a apreciat pe blogul ei cursivitatea actiunilor: […]

Reply

Leave a Comment