Home Filme Crăiasa Zăpezii – un film pentru copilul din tine

Crăiasa Zăpezii – un film pentru copilul din tine

by Daniela Bojincă
craiasa zapezii

craiasa zapezii

Am fost și am văzut în avanpremieră animația Crăiasa Zăpezii, acum două zile. Și, pentru că mâine, 13 noiembrie 2015, are premiera și în toate cinematografele din țară, am zis să-ți povestesc puțin despre animația Crăiasa Zăpezii, ca să te duci cu copilul, nepotul, stră-nepotul sau, dacă n-ai copii în familie (așa ca mine), să te duci pur și simplu cu copilul din tine. Te asigur eu că o să se bucure și că o să-i placă.

Când am ajuns la evenimentul de lansare, organizatorii au pregătit o serie de activități pentru cei mici, cu zâne și spiriduși (spiriduș cred că voia tipul respectiv să fie). Mi-a plăcut atât de tare treaba asta, încât m-aș fi dus și eua colo să mă joc și să mă pictez pe față. Nu eram cu mult mai înaltă decât ei, deci m-aș fi putut integra tare ușor. Doar că oamenii ăia mari, pe care îi vedeți și în poză, nu au lăsat copilul din mine să se desfășoare. Oricât am țopăit eu pe acolo, mai rău ca cei mici, nu m-au lăsat să plec. Așa-s oamenii mari: RĂI!

Ca de obicei, am făcut o grămadă de poze, care mai de care mai tâmpite. Însă, preferata mea rămâne asta de mai jos. Băieții au vrut să facă o poză cu copilul, așa că am acceptat :)).

https://www.facebook.com/3.14shky/posts/1048223085229335

Și, acum, să revenim la film și de ce ar trebui să mergi să-l vezi.

1. E o animație drăguță

Da, povestea e una clasică, într-adevăr, cu drumul spre Crăiasa Zăpezii și aventurile Gerdei până acolo, deși puțin schimbată povestea. Te face, cumva, să te întorci în copilărie, în mijlocul iernii, când îți citeau ai tăi povești. Sau cel puțin mie asta mi s-a întâmplat. Gerda m-a readus în lumea copilăriei mele și, pentru 76 de minute, am fost un copil și mai fericit decât eram înainte.

2. E 3D și e dublat (pentru copii)

Da, pentru copii e un punct forte treaba asta, cât și pentru tine, ca adult, dacă te duci cu un copil. Nu vei fi nevoie să-i spui tot ceea ce zic personajele, căci v-a înțelege singur. Iar efectele 3D ale filmului îl vor fascina. Cel puțin copiii din jurul meu care au fost la lansare, la fiecare 5 minute exclamau: „Uaaaa, ce tare se vede!”, „Uaaa, cum pică fulgii!”..

Desigur, pentru tine, ca adult, s-ar putea ca dublajul să nu te încânte și nici efectele 3D să nu ți se pară cine știe ce. Filmele dublate nu mai au aceeași intensitate ca cele originale (la voci, mă refer). Unui copil însă o să i se pară fabulos! Mie însă mi s-au părut ciudate vocile dublate de Elena Gheorghe (Gerda), Claudia Pavel (Negustoreasa) și Simona Pătruleasa (Crăiasa Zăpezii). Nu spun că n-au fost ok, ci doar că nu erau cele originale. Și asta contează, la un film, o animație: intonația și intensitatea vocii personajelor respective. Iar vocile originale mie mi s-au părut mai de efect, ca să zic așa. 

Nici efectele 3D, nu m-au dat pe spate. Iar asta nu pentru că n-au fost, ci pentru că n-au fost suficiente. Erau momente când puteau să facă niște cadre mult mai spectaculoase și mai impresionante (spre exemplu cu ninsoarea). Cred că și copiii ar fi fost și mai fascinați.

3. Pentru momentul în sine

Așa cum am zis și ceva mai sus, filmul Crăiasa Zăpezii te bagă și pe tine în propriul tău film. Și, cred eu, reușește până la urmă să topească și o inimă de piatră. Ceea ce mă face să-mi placă și să-l recomand mai departe, cititorilor mei. Dacă vrei să ai parte de 76 de minute petrecute în copilărie, du-te să vezi filmul ăsta și bucură-te de el.

Filmul Crăiasa Zăpezii este distribuit în România de Freeman Entertainment și intră în cinematografe din data de 13 noiembrie 2015.

Sursă Youtube (user Freeman Entertainment)

 

You may also like

2 comments

Loredana noiembrie 14, 2015 - 19:14

Si daca copilul din tine nu are timp, cum il duci cu vorba ? 🙂

Reply
Daniela Bojincă - Pishky noiembrie 15, 2015 - 01:01

Copilul din tine întotdeauna are timp. Sunt sigură de asta. Adultul e problema. El trebuie să-și facă timp pentru copilul din el.

Reply

Leave a Comment