Home Filme Cum am terminat cu licența, cum am dat iama direct pe HBO GO

Cum am terminat cu licența, cum am dat iama direct pe HBO GO

by Daniela Bojincă
hbo go daniela bojinca blog

Știi cum am fost eu după ce am termiant cu licența?

Ei bine, au fost trei stări:

Starea 1: după ce am terminat efectiv de scris licența și am simțit așa o ușurare. Apoi mi-a trecut, că mi-am dat seama că trebuie să o recitesc de o grămadă de ori ca să o corectez. Și, cum se făcea, că de fiecare dată când o reciteam, chiar și spre final, tot mai găseam eu câte o literă mâncată sau ceva.

Starea 2: după ce am predat licența și am simțit o stare de eliberare. Știam că nu mai am nimic de făcut. Apoi mi-a trecut instant și asta, că mi-am dat seama că săptămâna următoare trebuia să susțin examenul de licență și să îmi susțin lucrarea de licență în fața comisiei.  Și îmi făceam tot felul de filme cu posibile întrebări ale căror răspunsuri eu nu le cunoșteam. Pentru că da, așa funcționează creierul meu în perioade de stres.

Starea 3: după ce am susținut efectiv licența. Când am ieșit din sala aia, m-am simțit ca un animal care a stat închis într-un țarc un timp îndelungat și atunci când a văzut poarta deschisă, a fugit unde a văzut cu ochii. Așa am fost eu. Cum am simțit că pot să fac și altceva cu viața mea în afară de a sta închisă în casă și citi și scrie pentru licență, am dat iama direct pe site-ul celor de la HBO GO, mi-am făcut cont și aia a fost. Apoi doar respiram, mâncam și mă uitam la seriale. Practic, am simțit cumva nevoia să evadez în alte lumi, ca să mă detașez. Și m-a ajutat asta.

Apropo, cam așa de fericită am fost, încât am pupat-o la final, că tot mi-a adus un 10.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1987433307974970&set=a.424025627649087&type=3&permPage=1

Și când credeam că asta-i tot, a venit și…

Starea 4: admiterea la master. Același domeniu, altă facultate. trebuia să fac un eseu pe domeniul studiilor de securitate și să-l susțin ulterior. Și am devenit și mai panicată, că știam că e ceva diferit, nu mai cunosc profesorii, nu o să mai știu cum să-i abordez. Dar am scăpat și de asta. Apoi chiar am dat iama de tot pe HBO GO.

Bine, n-am stat numai pe HBO GO. Na. Mai o curățenia, mai un mers la birou vreo 9 ore pe zi. Mai un ieșit cu prietenii la un film, mai la o bere. Din astea, de oameni obișnuiți.

Dar am apucat să văd câteva seriale până acum, pe HBO GO. Și filme. Și dacă tot le-am văzut, de ce să nu le recomand și altora?

Și am fost atât de disperată încât mi-am instalat și aplicația pe telefon. Doar că mi-a trecut repede. Mă dor ochii de la ecranul mic de telefon. Tot mai bine e pe desktop. Așa că, prefer să citesc în metrou și RATB, iar HBO GO să-l las pentru serile de relaxare de acasă.

Primul serial pe care l-am văzut pe HBO GO – Rome

rome hbo go

Rome este un serial de prin 2005 – 2007, despre Roma Antică, din vremea lui Pompei și a lui Cezar, perioada în care se făcea trecerea de la Republică la Imperiu. Dacă îți place istoria, cred că e interesant de văzut. Mie îmi plac tare mult filmele și serialele istorice. E ca și când ai avea o lecție de istorie pe viu. Și, te asigur, după ce vezi câte un film sau un serial istoric, o să dai fuga pe Google să cauți mai multe informații despre întâmplările respective și perioada în care au avut loc. Să vezi diferența dintre scenele din film și realitate, sau ca să ajungi să te convingi că păstrează întocmai detaliile istorice. Eu așa fac.

În serialul Rome (care are 2 sezoane a câte 10 episoade), o să- vezi în centrul atenției pe 2 dintre cei mai bravi soldați ai Romei Antice: Titus Pullo (pe care eu l-am urât la început și de care m-am îndrăgostit apoi) și Lucius Vorenus (pentru care sentimentele mele au fost fix pe invers). O să descoperi uneltiri împotriva celor mai importanți oameni ai societății și cum se mănâncau unii pe alții. O lume a aparențelor, a minciunilor și a răzbunării. E foarte interesant, eu l-am văzut aproape dintr-o suflare. Mi-a plăcut la nebunie, fapt pentru care ți-l și recomand.

Ah… și cel mai fain e că acum vreau să mă duc în sfârșit să văd Roma.

Apoi m-am uitat la vestitul Westworld

westworld hbo go

Toată lumea a vorbit despre Westorld în ultima perioadă. E unul dintre cele mai în vogă seriale la ora actuală. Probabil că știi și tu despre ce e vorba. Un parc de distracții în care lumea să facă ce poftește. Dar nu orice fel de parc de distracții. Un parc de distracții în care atracțiile principale erau roboții umanizați.

La început, în primul episod, neștiind despre ce este vorba, nu înțelegeam de ce se tot trezește tipa aia din film și se repetă oarecum acțiunea, cu mici schimbări, în funcție de anumite personaje. Ei bine, în parcul ăsta totul se restează, iar lucrurile o iau de la început a doua zi. Ceea ce e interesant. Și, mai ales, scopul acelui parc de distracții este interesant. Anume manipularea indivizilor. Și e șocant că, poate prin cu totul alte metode, cineva ar putea face asta. Sau poate chiar o face. Dar n-am să-ți spun mai multe, că aș strica tot farmecul serialului.

Iar locațiile în care este filmat Westworld, în Utah, sunt absolut geniale! Îmi pare rău că, atunci când am fost în SUA; n-am ajuns și pe acolo. Dar na, am toată viața înainte să o fac!

Între timp m-am apucat și de Succession

succession hbo go

Un serial despre probleme familiale, în cadrul unei familii extrem de bogate, care deținea un trust întreg în SUA. Mi-a plăcut că e filmat foarte natural, Ca și cum ai fi acolo printre personaje și te-ai întoarce brusc de la unul la altul să vezi ce vorbesc. 

Personajele sunt complexe și totodată extrem de simple. Bogate, dar cu o sumedenie de conflicte atât cu propria persoană, cât și cu cei din jur. Este, în același timp, despre povestea antică în care părinții încearcă să le ofere tot copiilor lor, dar aceștia nu sunt mulțumiți niciodată. Sau, de la prea mult, se strică.

E interesant în sensul în care prezintă un conflict familial între toți membrii. La fel, este un serial despre aparențele din societate și realitățile din curțile oamenilor. Practic, nimic nu e ceea ce pare. E de văzut, zic eu.

Iar acum mă uit la Victoria pe HBO GO

victoria hbo go daniela bojinca blog

Un serial despre Regina Victoria a Marii Britanii. Serialul are ca punct de start momentul în care aceasta devine regină și continuă cu conflictul dintre Parlament și comportamentul rebel al Victoriei, un copil de 18 ani, până la urmă. Prezintă frumoasa poveste de dragoste dintre ea și prințul Albert și cum destramă practic toate stereotipurile Casei Regale de până atunci.

E o lecție vie de istorie, care nu are cum să nu-ți placă. Actorii sunt excepționali în rolurile lor. M-am îndrăgostit de Victoria, Albert, Lordul Melbourne, cameriste, doamnele de onoare și fiecare personaj în parte care a apărut în serialul acesta. Toți creează o poveste de poveste. 

De când am început să mă uit la Victoria, vreo câteva zile, deja am terminat primul sezon, sunt pe cale să-l termin și pe al doilea și m-am apucat să citesc o grămadă despre monarhii și să le studiez arborele genealogic. Ți-l recomand cu drag.

Și cam atât de când am terminat cu licența. M-am apucat și de Patrick Melrose, dar n-am rezistat deocamdată mai mult de un episod. Asta pentru că nu am starea necesară. Dar pare un serial foarte bun pe care sper să îl reiau curând. 

O să mai revin aici cu un articol, când o să mai strâng o serie de seriale bifate.

You may also like

Leave a Comment