Home Filme Doctor Strange – primul film IMAX care mi-a plăcut

Doctor Strange – primul film IMAX care mi-a plăcut

by Daniela Bojincă
doctor strange

Doctor Strange este primul film IMAX care mi-a plăcut cu adevărat din punct de vedere al efectelor. De fiecare dată când mergeam la IMAX, nu prea observam eu cine știe ce efecte. Oricum ochiul meu nu e sensibil la chestiile insesizabile și subtile, dar de efect. Așa că mereu întrebam: „Băi, am eu o problemă, sau chiar n-au fost efecte, că-n afară de intro n-am văzut nimic spectaculos?”. Și când răspunsul era: „Păi introul e cel mai spectaculos la IMAX!”, mă mai linișteam.

Mereu îmi ziceam că vreau să văd un film care să mă dea pe spate cu efectele lui mai ceva ca introul. Îmi ziceam mereu că experiența IMAX trebuie să fie ceva mai mult decât un intro. Așteptam să trăiesc cu adevărat filmul, după cum e și motto-ul de la IMAX.

doctor strange

Și a început Doctor Strange. Savurasem din plin introul și așteptam să mă bucur de poveste, dacă de efecte nu-s în stare. Și nici n-am apucat bine să mă resemnez că mai mult de un 3D nu o să prea observ, că m-au și dat pe spate efectele IMAX. Parcă intrasem cu totul prin ecran, așa cum de foarte mult timp așteptam. Ba chiar la un moment dat parcă intrasem în pielea personajului Doctor Strange când a fost plimbat forțat prin Multivers într-o etapă a inițierii sale într-ale misticismului. Simțeam că mă plimb și eu odată cu el și că încerc să mă feresc de toate cele, deși eram bine înfiptă în scaun. M-am bucurat ca un copil mic de o jucărie nouă când în sfârșit m-am bucurat și eu de efectele IMAX pe care mi le imaginam eu.

Cine este Doctor Strange?

Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) sau Doctor Stephen Strange, este un alt personaj fascinant al celor de la Marvel. Doctor Strange este un strălucit neurochirurg, foarte arogant și plin de sine, dar cu un umor extraordinar de bun și de fin. E genul ăla de personaj care, oricât de nesuferit ar fi, te cucerește instant.

Anii de studiu ai medicinei și inteligența nativă a personajului joacă un rol important în scenariul filmului și în rolul pe care acesta îl are în salvarea omenirii din mâinile răului și întunericului, fiind un personaj creionat tare bine.

Povestea filmului Doctor Strange

Doctor Strange, strălucit neurochirurg, în drum spre o conferință, pasionat de viteză și de munca sa în același timp, suferă un accident de mașină care îi afectează nervii de la nivelul mâinilor astfel încât nu mai poate opera pe viitor. Pentru Doctor Strange, a cărui viață era reprezentată de cariera sa de medic, totul pare să se sfârșească în momentul în care își dă seama că nu mai poate opera și cariera sa medicală s-a sfârșit.

doctor strange amuleta

Prinde totuși o speranță când cineva îi spune că știe pe cineva care-l poate vindeca, dar că e tocmai în munții Himalaya. Ca un om care ar face orice pentru visul său și pentru viața sa, pleacă în Himalaya să o întâlnească pe Cea Antică (Tilda Swinton) și să se vindece. Doar că acolo întâlnește o lume în care nu ar fi crezut niciodată. O lume mistică. O lume a Multiversului și dimensiunilor paralele care pot schimba cursul real și actual al propriei dimensiuni. O lume ce stă să pice pradă unei forțe întunecate. Așa că personajul nostru principal capătă un rol important în timpul lecțiilor de inițiere într-ale misticismului și dimensiunilor alternante, transformându-se într-un pion important în încercarea de a salva lumea, cu egoul să ridicat la purtător, desigur (ceea ce face filmul și mai fain).

Dacă o să reușească sau nu, veți afla vizionând filmul la cinema (musai IMAX – e năucitor).

Cum mi s-a părut filmul?

Mi-a plăcut la nebunie. De la efectele de IMAX, până la poveste și umorul fin al lui Doctor Strange. Am râs cu lacrimi și m-am înfipt în scaunul ăla când lucrurile o luau puțin razna. Cum am mai spus și mai sus, m-am bucurat de filmul ăsta ca un copil care tocmai a primit o jucărie nouă. V-am zis că mi-ai plăcut efectele, la nebunie? V-am zis. Apoi, m-am îndrăgostit de și Doctor Strange și a sa personalitate.

Hai și tu la film

Dacă vrei să dea efectele alea IMAX cu tine de toți „pereții Multiversului”, zic că ar trebui să te duci să-l vezi. E fain. Și povestea-i faină. Și Doctor Strange e și mai fain. Apoi sfârșitul e așa, într-un fel care sigur o să-ți placă. Filmul e disponibil în cinematografe din 4 noiembrie 2016, fiind distribuit de Forum Film România.

Sursă YouTube (user Marvel Entertainment)

You may also like

Leave a Comment