Home Bucătărie 3 idei despre cum să faci economie în bucătărie – Part II

3 idei despre cum să faci economie în bucătărie – Part II

by Daniela Bojincă
economie in bucatarie

În articolul de aici am scris primele 3 idei despre cum poți să faci economie în bucătărie și, așa cum v-am promis, astăzi vă las într-un articol și următoarele 3 idei pe care eu le consider importante pentru a putea face economie în bucătărie. Este important să știm cum să facem economie în bucătărie, dar mai ales este important să și facem asta, nu doar să citim, să ne informăm și să rămânem la acest nivel. Este important ca atunci când vrem să aplicăm ceva în viața noastră, să punem în practică ceea ce aflăm și ni se pare util. Așa că poftiți și celelalte 3 idei despre cum poți să faci economie în bucătărie.

1. Prepară întotdeauna rețete cu buget redus.
Ex: Dintr-un pui poți face mai multe feluri de mâncare:

– supă de pui cu tăieței de casă (se folosesc aripioarele, spatele, gâtul și capul);
– șnițele din piept de pui;
– pulpe umplute ;
– ciulama (1-2 polonice de supă, ciuperci și smântână);
– legumele și carnea din supă se pot face o salată  de boeuf; legumele se mai pot folosi și pentru piure, ca o garnitură pentru pulpele umplute.

2. Folosește resturile de mâncare pentru a putea face economie.
Ex: Resturile de mezeluri, resturile de cașcaval și capetele de mușchi le poți folosi la o pizza.

3. Dacă stai la casă și ai grădină, folosește-te cât de mult poți și de surplusul de fructe, legume și plante aromatice. Ex:
– din fructe poți face gemuri, dulcețuri, siropuri și diferite sortimente de compot;
– legumele pot să fie congelate, ori sterilizate, pentru a putea fi folosite pe timp de iarnă, sau pur și simplu să ai o rezervă pentru mai mult timp;
– plantele aromatice le poți păstra mai mult timp uscându-le, sau congelându-le. Apoi le poți folosi în prepararea a diferite mâncăruri. În plus, plantele aromatice le poți cultiva chiar și în ghivece, în bucătărie, ori pe balcon (asta dacă stai la bloc și nu la casă).

Cred că, dacă ne folosim de toate cele 6 idei, cele din articolul acesta și cele din articolul mai sus menționat, putem fac economie în bucătărie și nu numai, căci, în definitiv, făcând economie în bucătărie, facem economie chiar în propria viață, iar așa învățăm să nu mai irosim aproape nimic.

Irosirea mâncării este o problemă acută în țara noastră. Vestea bună este că fiecare dintre noi poate face o diferență în acest sens. Jamie Oliver propune în noua sa carte, “Economisește cu Jamie”, apărută la Curtea Veche Publishing, un nou stil de a face cumpărături, de a găti și de a utiliza alimentele astfel încât să economisim mai ușor. Rețetele sunt realizabile cu un buget redus și gândite astfel încât să valorifice la maximum ingredientele.

You may also like

3 comments

3 idei despre cum să faci economie în bucătărie - Daniela Bojincă Blog februarie 10, 2015 - 22:54

[…] După cum bine cred că ai observat, am spus mai sus că-ți voi spune primele 3 idei despre cum poți economisii în bucătărie. Asta pentru că vor mai urma încă 3 idei într-una din zilele următoare, deoarece mai este nevoie de încă 3 lucruri esențiale pe care ar trebui să le știi ca să poți economisi cât mai eficient în bucătărie. Stai pe aproape! UPDATE: Celelalte 3 idei le-am scris aici. […]

Reply
RaduThor februarie 11, 2015 - 08:22

🙂 Salată de boeuf cu carne de pui? Sunt impresionat! 😉

Reply
Daniela Bojincă - Pishky februarie 11, 2015 - 10:09

Radu, e foarte bună!!! 🙂

Reply

Leave a Comment