Home Filme Secretul – dincolo de un suflet spart în bucăți

Secretul – dincolo de un suflet spart în bucăți

by Daniela Bojincă
secretul

secretul

Secretul / Secret in their eyes este un film care trece dincolo de un suflet spart în bucăți. Secretul este ceva care schimbă menirea unei vieți. Îi schimbă sensul și întreg centrul de gravitație. E ca și când o planetă ar fi mutată pur și simplu de pe axa ei.

Inițial, înainte să ajung să văd filmul, credeam că o să fie prost.Și vă spun asta fără menajamente. Mă gândeam că o să fie un eșec total. După ce l-am văzut, am ieșit din sală de-a dreptul traumatizată. Și asta nu pentru că filmul nu mi-ar  fi plăcut, ci pentru că povestea este de-a dreptul cutremurătoare și furnizată către publicul larg așa cum trebuie: adică cu impact. Pentru mine, orice film care are un impact emoțional e bun. Îmi place și îl recomand și altora. Tocmai de aceea vi-l recomand și vouă și, recunosc, îmi e ciudă că o fac atât de târziu față de momentul vizionării și lansării, dar știți și voi cum e cu facultatea, parțialele, proiectele și alte din astea care se cer musai făcute atunci și nu mai ai timp de nimic altceva, nu?

Povestea din spatele secretului este una cât se poate de crudă și de amară. Și nu, n-am să fac vreun spoiler. Nu unul mai mare decât trailerul acestui film. Deci, cum spuneam, ca să reintrăm în atmosfera aia a filmului, povestea este una cât se poate de crudă și de amară. O polițistă, după ce se primește un apel la secție pentru o crimă și un cadavru într-un tomberon, pleacă cu echipa în teren și, surpriză, cadavrul era însăși fata ei. Lumea lui Jess, în momentul acela se schimbă cu totul. Centrul Universului ei, dintr-o dată, nu mai e fata ei, ci criminalul care i-o nenorocise și îi nenorocise și propria viață. Găsirea lui era acum scopul principal.

Însă, ce faci atunci când poliția decide să închidă cazul din lipsă de probe, când pentru tine e evident că el e vinovatul.  Ce faci, tu, ca mamă, ca părinte, ca persoană care ai iubit pe cineva într-atât de mult încât să reprezinte centrul propriului Univers, când persoana care ți-a distrus viața e eliberată? 

Și de aici nu vă mai pot spune nimic. Sunt legată de mâini și nu mai pot scrie despre asta. Cert e că secretul care se formează în jurul acestei povești, rodul unui suflet distrus fără să mai poată fi vreodată readus la viață.

Iar dacă povestea nu vi se pare suficient de bună, vă recomand să vă duceți să o vedeți pe Julia Roberts în rolul lui Jess. Și pe Nicole Kidman în rolul lui Claire. Însă Julia Roberts, cu fiecare grimasă a ei și fiecare suferință pe care o trăiește prin personajul pe care îl interpretează este pur și simplu senzațională. Și asta asta m-a făcut să-mi placă filmul și să ies de acolo înmărmurită: interpretarea Juliei Roberts în Secretul.

Filmul este distribuit în România de Ro Image 2000 și mai este încă în cinematografe (doar ce am verificat).

Sursă YouTube (user Movieclips Trailers)

You may also like

Leave a Comment