Home Filme SING – cea mai frumoasă animație văzută până acum

SING – cea mai frumoasă animație văzută până acum

by Daniela Bojincă
sing movie

Zilele trecute am văzut animația asta, SING, la Grand Cinema&More. Și mi-a plăcut la nebunie de la organizarea evenimentului, până la 3D (cu care, în general, eu am o problemă – nu reușesc să observ efectele într-un mod spectaculos, care să mă dea pe spate, fie pentru că nu sunt, fie pentru că s-ar putea să am eu o problemă) și ultima scenă din film.

Din punct de vedere organizatoric, m-a fascinat covorul roșu de la intrarea în sală. Și confeti-ul de la final, cu toate reflectoarele alea. Apoi, am avut loc pe scaunele alea care se bâțâie spate-față, ca să stai cât mai confortabil. Ohhh, doamne. Cum m-am văzut pe scaunul ăla mi-am zis: „filmul ăsta n-are cum să nu-mi placă!!!”. Mulțumesc, Mirela! Ai făcut un copil fericit cu locul ăla!

grand cinema more

Povestea animației SING

Are o poveste interesantă care, mie, mi-a plăcut la nebunie cum este construită. Îl avem în centrul atenției pe domnul Moon. Buster Moon. Un koala foarte stilat și cu ambiții foarte mari. Ah… și drăgălaș din cale-afară. Te topești după el de drăgălaș ce îi.

Domnul ăsta, Buster Moon, când e el mic copilandru, îl duce tatăl koala la un spectacol de teatru. Iar Buster Moon se îndrăgostește de scenă, de decor, de spectacolul tehnic, de spectacol în sine, de loje, de sală și de tot ceea ce însemna teatrul respectiv. Așa că, atunci când s-a făcut el koala mare și frumușel, cu ajutorul tatălui său, l-a cumpărat. Doar că ursulețul nostru drăgălaș, domnul Buster Moon, n-a prea reușit să vină cu spectacole glorioase, așa cum se întâmpla odinioară.

Banca îi bătea la ușă. Oamenii voiau să-și primească banii și așa mai departe. O grămadă de probleme avea drăguțul nostru ursuleț koala, domnul Buster Moon. Doar că, așa cum se întâmplă în orice animație care se respectă, un beculeț se aprinde și o idee spectaculoasă e gata să fie pusă în practică pentru a readuce faima și gloria teatrului său: o competiție de cântat, cu premiu, din care fac parte în finală cinci animăluțe simpatice: o elefănțică, o purcelușă, un șoricel nesuferit, o gorilă, o aricioaică și un porc puțin atipic.

Toți speră să-și schimbe viața prin acest concurs. Însă viața ia o grămadă de întorsături. Unele bune, altele mai puțin bune. După cum crede ea și după cum o taie capul. În animația SING toate întorsăturile astea au avut un rezultat excepțional la final.

sing movie

Ce mi-a plăcut la animația SING

Mi-a plăcut tare mult povestea. Etapele ei. Faptul că într-o singură poveste, lumea lui Buster Moon, au fost itnegrate toate cele cinci povești ale concurenților. Și au creat o lume mai mare, mai complexă, cu probleme și bucurii, exact așa cum este viața de zi cu zi.

Apoi, mi-au plăcut nespus de mult efectele 3D pe care, de obicei, eu nu le prea observ. Pentru că nu sunt suficient de 3D pentru mine, ori suficient de spectaculoase, ca să zic așa.

N-am avut o problemă cu faptul că a fost dublat. În general, prefer animațiile așa cum au venit de la mama lor. Dar, dat fiind faptul că ele sunt dedicate și celor mici, trebuie să fie și dublate. La animația asta mi-a plăcut și dublajul prin intonație, tonalitate și așa mai departe. N-am mai putut spune de vreo replică cum că ar suna „ca din topor” și, drept urmare, am fost fascinată și de dublaj. Pentru că m-am transpus în pilea unui copil și mai mic decât sunt eu și m-am bucurat de ea cu totul.

Mi-au plăcut foarte mult unele personaje și povestea lor, separată de povestea de ansamblu a animației. Spre exemplu, mi-a plăcut de mama purcelușă, cu o grămadă de copii purceluși pe cap, fără niciun ajutor din partea soțului, dar care se descurca exemplar – modelul mamei de toate zilele, ca să zic așa.

Melodiile din film, de la audițiile personajelor cât și din spectacol, mi s-au părut foarte bine alese și că rezonează cu povestea fiecărui personaj în parte, cât și cu povestea de ansamblu a animației. Ăsta cred că-i un mare plus, pentru că ești introdus și mai mult în tot ceea ce se întâmplă dincolo de ecran.

Ohh, că era să uit. M-a cucerit frumosul ăsta albastru:

faith sing

Hai și tu la film

Dacă vrei să vezi o animație super super super super extra mega drăgălașă, zic să te duci și să vizionezi animația SING. Intră în cinematografe din data de 16 decembrie 2016, fiind distribuită de RO Image 2000. O să râzi, o să fii ținut în suspans și o să-ți smulgă și o lacrimă.

Sursă YouTube (user Movieclips Trailers)

You may also like

Leave a Comment