Home Filme The good dinosaur – cea mai tare animație din 2015

The good dinosaur – cea mai tare animație din 2015

by Daniela Bojincă
the good dinosaur

the good dinosaur

Am fost și am văzut animația The good dinosaur / Bunul dinozaur și cred că este una dintre cele mai bune animații văzute în 2015. Mie mi-a plăcut enorm de mult. Are tot ce ar trebui să aibă, în mod moderat, o animație. Este plină de situații comice, de acțiune și de momente care într-un fel sau altul reușesc să-ți atingă partea aia sentimentală din interiorul tău.

The good dinosaur/ Bunul dinozaur spune povestea unui pui de dinozaur, Arlo, care nu-și găsește nicicum locul printre semenii săi. Asta până într-o zi când, fără voia lui, total independent de el, este nevoit să-și ia viața în propriile…  ăăă… gheare (dinozaurii au gheare, nu?). Astfel, Arlo este supus unei multitudini de teste, unele mai grele decât altele, prin intermediul vieții trăite izolat de propria lui familie, având alături un singur prieten pe care îl întâlnește în călătoria sa prin lume. Testele îl supun unor serii de încercări cu multiple decizii, decizii prin intermediul cărora, pas cu pas, dinozaurul Arlo avea să-și descopere talentele și să-și găsească un loc și un rol printre semenii săi.

Povestea, întâmplările și grafica animației mie mi-au plăcut tare mult. M-au făcut să mă îndrăgostesc de animația asta și mai presus decât atât, ceea ce nu mi se întâmplă de obicei cu animațiile, am trăit povestea lui Arlo alături de el. Animația The good dinosaur / Bunul dinozaur a reușit să mă captiveze dincolo de ecranul de cinema, fix în mijlocul acțiunii. Iar pentru mine asta înseamnă foarte mult.

bunul dinozaur

Pe lângă asta, contrar așteptărilor, mi-a plăcut și dublajul. De obicei nu-mi place dublajul. Ba chiar îl urăsc și nu-l suport. Mi se pare că strică forma inițială a animației (și da, știu că se adresează în special copiilor și bla, bla, bla). De data aceasta în schimb, nu am simțit absolut deloc acest lucru. Ba din contră, mi s-a părut la locul lui. Dublajul parcă a dat personajelor, de data această, viață cu adevărat. Era ceva în voci ce rezona cu întâmplările și cu starea generată de animație. Și acest lucru a ridicat animația în ochii mei.

Din punct de vedere al 3D-ului, să zicem că animația a stat cât de cât OK. Nu a avut cine știe ce efecte, pe care de altfel le-ar fi putut avea, dar a fost relativ OK. Pe mine una, nu m-a impresionat deloc 3D-ul, ca să zic așa. Pentru mine plusurile ce au plasat-o în topul animațiilor pe care le-am văzut în  și mi-au plăcut au fost povestea, grafica și dublajul. Da, dublajul.

Animația nu mi-a plăcut doar mie. Animația asta le-a plăcut și copiilor. Ca de obicei, atunci când merg la vizionări ale animațiilor sunt și copii. Și de fiecare dată încerc să le urmăresc comportamentul din timpul animațioei căci, dacă lor le place, înseamnă că animația respectivă și-a atins scopul. În timpul animației The good dinosaur / Bunul dinozaur copiii au fost de-a dreptul fascinați de poveste și chiar participau intens. Începuseră să pună întrebări, să analizeze fiecare gest în parte sau pur și simplu își manifestau fericirea.

Vă invit să vedeți și voi animația The good dinosaur / Bunul dinozaur care intră în toate cinematografele din țară din data de 27/11/2015 și să vă bucurați de ea alături de proprii copii sau e cine vreți voi. Eu m-am bucurat de ea alături de copilul din mine, desigur (bine, bine și de oamenii ăia care erau pe lângă mine).

Filmul este distribuit de CineForum.

Sursă Youtube (user DisneyRO)

You may also like

2 comments

mihai decembrie 12, 2015 - 22:23

Duduia Daniela: „Mie personal mi-a plăcut enorm de mult…”
Mie personal, mi se pare ca nu vorbesti limba romana…

Reply
Daniela Bojincă - Pishky decembrie 13, 2015 - 19:58

„Mie personal” mi se pare că am vrut să zic altceva și am combinat două idei și a ieșit aia. Mersi. Am corectat. Cât despre ce limbă vorbesc, habar n-am. Dar știu sigur că în limba română s-au inventat diacriticele și, drept urmare, cuvintele din interiorul cărora lipsesc cele anterior menționate, nu există.

Reply

Leave a Comment