Home Personal Cum a fost ultima mea vizită la stomatolog

Cum a fost ultima mea vizită la stomatolog

by Daniela Bojincă
stomatolog

stomatolog

Urăsc stomatologii. Da îi urăsc așa, din tot sufletul! Iar ca să înțelegeți cât de tare urăsc eu stomatologii, am să vă povestesc una dintre cele mai traumatizante vizite la stomatolog: atât pentru mine, cât și pentru respectiva. 

Se face că maică-mea m-a dus împotriva voinței mele la un stomatolog. O doamnă. Gravidă în 7 luni (parcă). Și, ca să mă apăr de ea și mâinile ei agile, i-am dat cu picioarele în burtă. End of the story.

De atunci, am păstrat aceeași antipatie față de stomatologi. N-am mers niciodată la un doctor stomatolog cu plăcere, sau cu drag. Și nici nu credeam că o să o fac vreodată. Mereu am avut o frică față de ei. Îi vedeam ca pe niște barbari al căror unic scop era să mă tortureze pe mine.

Ulterior, după ce m-am operat pe inimă, eram eu spaima lor. Nu mai voia niciunul să se uite la mine și să-mi facă anestezie, de frică să nu le mor acolo pe scaun și să-mi cedeze inima. Așa că mai bine mă lăsau să mor de durere.

De curând, însă, am trecut pragul celor de la Crystal Dental Clinic, de pe strada Olteni (e cu dedicație asta), nr 10, București. Inițial, doar în recunoaștere. Am fost invitată în cadrul unui eveniment, să văd clinica și ce fac oamenii ăștia acolo. Ce-i drept, m-am dus din curiozitate. Voiam să inspectez curtea dușmanului, ca să zic așa. Să știu ce loc să mai trec pe lista mea de: NICIODATĂ SĂ NU CALC PE AICI!!!

Partea nasoală e că mi-a plăcut acolo. Eu sunt fascinată de SF-uri, după cum bine știți. Iar Crystal Dental Clinic zici că-i picată fix dintr-un film din ăla SF, bun. E ca-n filme, pe cuvântul meu. Și are și o cameră cu jucării pentru copii. Acolo chiar că m-am simțit în lumea mea.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1121222184596091&set=a.424025627649087.105830.100001249598596&type=3&theater

Și panouri unde să faci poze. Tot pentru copii. Dar și eu mă încadrez de minune.

https://www.facebook.com/crystaldentalclinic.ro/photos/a.933718496746808.1073741846.144795925639073/933719533413371/?type=3&theater

Pe lângă faptul că arată ca-n filmele SF, clinica se întinde pe 3 nivele și are în total 9 cabinete stomatologice de  chirurgie, implantologie, endodonţie, protetică, estetică dentară şi facială, ortodonţie, pedodonţie, profilaxie şi prevenţie dentară, camera de sterilizare, o sală de curs şi spaţii destinate administraţiei.

După ce am discutat cu șefa clinicii, doamna doctor Sorina Blaj, care s-a decis să deschidă această clinică după ce a acumulat experiență în clinici din Bucureşti, Europa şi SUA, mi-am zis și eu că trebuie să-mi rezolv problemele cu dantura și să le mai calc pragul și altă dată. Desigur, am făcut asta pentru că s-au încumetat să-mi facă anestezie, ceea ce alții n-au făcut. Plus că au sală de chirurgie. Deci sigur mă salvează ei.

Așa că m-am întors. Și l-am întâlnit pe domnul doctor Ștefan care mi-a făcut inspecția danturii și a constatat că stau extrem de prost, iar apoi mi-am făcut și o profilaxie.

Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost că atât la controlul inițial, cât și în timpul profilaxiei, mi s-a explicat cam tot ce se făcea, cum și de ce. Cât și cum ar trebui după să am grijă de dantura mea: cum să mă spăl, să folosesc o pastă de dinți anume și o periuță de dinți ultra soft (ca să curețe peste tot, chiar și în spațiile greu accesibile), cât și să folosesc ața dentară înainte de periaj și o pastă în fiecare seară.

Și pentru că mi-a plăcut atât de tare de ei, pot să vă spun că sunt singurii stomatologi pe care i-am și ascultat și le urmez cu strictețe sfaturile. Sunt un pacient tare cuminte ca să spun așa. Iar acum urmează să mă programez din nou, că am trecut și pe la un cardiolog să-mi spună exact ce anestezie am voie să fac. Și abia aștept. Că-mi place tare mult acolo. Au și dinozauri. 😀

You may also like

9 comments

Narcisa - Maria aprilie 5, 2016 - 10:21

Uite niște oameni care au înțeles nevoia de a înlătura frica celorlalți de doctor, dentist, asistentă. Prea suntem noi barbari în ce privește medicina de să speriem copiii cu ea, astfel încât să ajungă maturi speriați de injecție și freza dentară.

PS. Eu merg cu plăcere la dentist: e un om super și mi-e prieten bun. 🙂

Reply
Daniela Bojincă - Pishky aprilie 5, 2016 - 16:52

E bine să mergi cu plăcere la stomatolog. Mie mi-a fost de mică frică de stomatologi. Am avut o antipatie față de ei. Și față de doamna gravidă. Cred că era și reciproc. :))
Practic de acolo cred că nu mi-au plăcut mie stomatologii. De la doamna respectivă. Că nu-mi plăcea de ea :)).

Reply
Loredana aprilie 5, 2016 - 12:25

Auu. Si eu am asa o spaima de stomatologi. Tot traume din copilarie. Suna tare bine ce spui tu acolo, ca iti explica ce fac si de ce. Parca asa par mai umani si nici nu ma simt ,,umblata” in gura fara sa vad ce face doctorul acolo. Poate imi fac curaj si ma programez si eu la o vizita. Incep cu o vizita, stii sa ne cunoastem sa povestim… si mai vedem.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky aprilie 5, 2016 - 16:54

Păi da. Așa am făcut și eu. M-am dus să-i vizitez. Apoi m-am și programat, ca să văd efectiv pe propria pile ce și cum se întâmplă acolo.

Reply
Blogulmamei.ro aprilie 6, 2016 - 17:02

Și eu am o frică soră cu moartea de dentiști. Dar, pentru că a fost o chimie aparte la prima întâlnire cu medicii de la Crystal Dental, am revenit. Cu tot cu copil. Culmea, ei i-a plăcut foooooaaarte tare. Eu tremuram ca varga, dar ea a fost tare ascultătoare (am povestit pe blog cu lux de amănunte 😉 ). Cât despre mine, ca și tine, am rămas plăcut impresionată de cum a decurs controlul inițial și de cum au discutat cu mine. 🙂

Reply
Daniela Bojincă - Pishky aprilie 6, 2016 - 20:42

Cred că și cea mică a fost de-a dreptul încântată :))

Reply
Blogulmamei.ro aprilie 7, 2016 - 12:27

Ooooo, daaa! Am pus şi nişte filmuleţe, care transmit mai bine decât 1000 de cuvinte de-ale mele 😉

Reply
Daniela Bojincă - Pishky aprilie 7, 2016 - 19:52

Am văzut :)). Mi-a plăcut de ea când a zis că vrea să-i lase acolo microbeii de ciocolată! :))
Adică… ciocolată! :))

Reply
Blogulmamei.ro aprilie 7, 2016 - 20:04

ciocolata „rulz”!

Reply

Leave a Comment