Vacanță cu de toate – o comedie altfel

by Daniela Bojincă
vacanta cu de toate

vacanta cu de toate

Comedia Vacanță cu de toate te cucerește la propriu. Nu din prima, ci treptat. Prima dată s-ar putea să-ți pară un film ușor plictisitor, fără prea multe de arătat, ca mai apoi să te captiveze cu totul. Să te surprindă. Și tocmai asta-l face să fie un film altfel. O comedie altfel.  Filmul Vacanță cu de toate este interesant prin însăși faptul că, pe parcurs, reușește să te surprindă și să-ți placă la nebunie.

Povestea filmului Vacanță cu de toate evoluează de la una simplă, la una cât se poate de complexă. Cei șase prieteni (Franck – Philippe Lacheau, Sonia – Alice David, Sam – Tarek Boudali , Ernest – Vincent Desagnat, Alex – Julien Arruti și Estelle – Charlotte Gabris) pleacă din Franța să-și petreacă o vacanță de neuitat în Brazilia, în hotelul lui Jean-Pierre – tatăl Soniei. Franck, iubitul Soniei, profită de această vacanță și vrea să o ceară pe aceasta de soție. Doar că planurile, după ce ajung în Brazilia, se complică. Gașca de băieți, împreună cu Yolanda, bunica nesuferită a Soniei, organizează o excursie în junglă din care nu se mai întorc. Aventura însă începe abia când Jean-Pierre găsește GoPro-ul pe care gașca îl luase în excursie.

Întâmplările sunt de-a dreptul comice, iar actorii sunt savuroși. Iar bunica Yolanda, așa nesuferită cum e ea, se transformă într-o adevărată dulceață. Îți vine să o mănânci, nu alta. Acțiunile, gesturile și replicile o fac să fie de-a dreptul savuroasă și să aducă un mare plus acestui film.

Apoi, modalitatea în care filmul este filmat, după cum se vede și în trailer, este una foarte puțin întâlnită în filmele care intră în cinematografele din România și din lume. Prea puține filme sunt filmate ca un Vlog-jurnal de călătorie, cu un GoPro, fapt ce face acest film să fie captivant și atrăgător. Te atrage asta prin simplu fapt pentru că nu întâlnești așa ceva de fiecare dată când te duci la un film. În plus, calitatea imaginii și a cadrelor rămâne una profi, așa cum suntem obișnuiți. Doar că are un alt efect dat de filmatul normal, cu o cameră în mână, care ba se mișcă, ba pică, ba te întorci cu ea fără nicio logică pentru cei care urmăresc filmulețul tău. Mie mi-a plăcut asta la nebunie. Mi-a plăcut ideea de noi.

Pe lângă asta, aș putea spune că filmul este interesant și pentru că-i franțuzesc. În România, în cinematografe, nu prea intră filme franțuzești. Și asta e o noutate și stârnește în noi curiozitatea de a vedea cum sunt scenariile unor filme franțuzești, cum sunt trase cadrele, cum sunt actorii și așa mai departe. Ei bine, vă spun eu: per ansamblu filmele franțuzești sunt faine. Poate mult mai faine decât cele cu care suntem obișnuiți în cinematografe. Sau cel puțin Vacanță cu de toate este un film fain.

Filmul Vacanță cu de toate este distribuit în România de către Ro Image 2000 și intră în cinematografe din data de 25/12/2015. Vă sfătuiesc să mergeți împreună cu cei dragi să o vizionați și să aveți parte de o experiență inedită.

Sursă Cinemagia

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More