Home Cultură Vlăduț`s Story – sau cum să promovezi România frumos

Vlăduț`s Story – sau cum să promovezi România frumos

by Daniela Bojincă
vladut`s story

Aseară am ajuns la un eveniment organizat de cei de la Romanian Art&Craft, în parteneriat cu TravelBadgers, despre Vlăduț`s Story. Am intrat într-o încăpere plină cu oameni pe care nu-i cunoșteam și, ce-i drept, m-am panicat puțin. Stau cam prost la capitolul „primele interacțiuni cu oameni necunoscuți”. Asta până când l-am văzut pe Vlăduț. Și m-am îndrăgostit. Și nu mi-a mai păsat de nimic altceva.

vladut`s story

Vlăduț`s Story – Cine este Vlăduț și cu ce se ocupă el?

Simpaticul de Vlăduț, pe care îl puteți vedea în toate obiectele din poza de mai sus, este urmașul temutului Conte Dracula. Este copilul familiei Romanian Art&Craft și conte peste biscuiții lilieci, turtă dulce, caramele, prune în ciocolată, agende, pixuri și o grămadă de alte produse pentru copii și oameni mari. Întreaga poveste a lui Vlăduț o găsiți aici (e chiar interesant cum a ajuns Vlăduț să renunțe la sânge pentru dulciuri).

Chestii interesante despre biscuiții lui Vlăduț

Aseară, la eveniment, vedetele principale au fost micii prieteni ai lui Vlăduț, liliecii. Dar nu orice fel de lilieci, ci liliecii biscuiți care, de altfel, sunt foarte gustoși. Am mâncat vreo 2-3 și mi-am zis: „Daniela, pleacă de lângă ei, că mai sunt și alți oameni aici care vor să guste”.

biscuiti lilieci

Dar să vă zic chestiile interesante despre biscuiții ăștia, pe care le-am aflat în cadrul workshopului în care am învățat cum se fac ei de fapt:

  • sunt făcuți foarte ușor din unt, faină, două ouă, niște cacao și esență de rom/vanilie; se frământă, se lasă la frigider câteva ore și apoi se întinde coca aia și se taie cu forma, după care se bagă într-un cuptor cu ventilație scăzută; – știu, n-am dat rețeta completă, cu gramaje și toate etapele prezentate pentru că, cred eu, n-ar fi frumos;
  • au doar două forme de lilieci, lucrate manual, puțin diferite (ca orice lucru făcut manual); mi se pare super tare chestia asta, căci fiecare liliac în parte e făcut manual și, după ce m-am jucat și eu cu formele, am văzut că ia ceva timp și necesită puțină migală să scoți liliacul din formă fără să-i deteriorezi forma;
  • doamna care-i face e foarte dedicată întregului proces de creație al liliecilor; și e fain când vezi că cineva face lucruri din inimă;
  • Vlăduț și biscuiții săi sunt ambasadori ai României în străinătate; și cred că fac o treabă foarte bună.

Cum a ajuns Vlăduț ambasador în lumea întreagă?

E simplu. Magazinul celor de la Art&Craft se găsește pe aeroporturi în București, Sibiu și Târgu-Mureș. După ce treci de check-in, înainte să intri în avion, în zona aia cu magazine, îi găsești și pe cei de la Art&Craft cu multitudinea lor de produse cu și despre România. Și fie că ești străin, sau român și pleci peste hotare, iei ceva pentru afară, drept suvenir, să le arăți și altora câte ceva despre România. E un mod tare fain de a promova țara și cultura ei.

Unde îl mai găsiți pe Vlăduț?

Pe Vlăduț, dacă n-aveți drum prin alte țări și, implicit prin vreun aeroport, îl găsiți și pe site. El vă așteaptă acolo, cu toate cele, alături de cei de la Romanian Art&Craft și toate colecțiile lor.

Ce mi-a plăcut cel mai mult la evenimet?

Deși cu timiditatea mea prostească, am reușit să mai cunosc oameni și să socializez cât de cât. Apoi, m-am distrat creând forme de ursuleți și inimioare în coca de biscuiți. A fost foarte tare partea asta a workshopului, după ce ni s-a explicat și arătat cum se fac biscuiții. M-a distrat cel mai tare parte asta. Ulterior i-au pus la cuptor și a ieșit ceva și din mânuțele noastre.

romanian art&craft

You may also like

2 comments

Silviu Pal noiembrie 13, 2016 - 02:50

Ce tare e ideea de a face biscuiti cu tema asta. Ma gandeam eu ca Vladut are legatura cu Vlad Tepes. Foarte simpatica forma biscuitilor. Sper ca ai mancat si pentru mine 😛

Reply
Daniela Bojincă - Pishky noiembrie 14, 2016 - 12:01

Silviu, crede-mă, am mâncat cât pentru toată lumea. M-am gândit eu că și-ar fi dorit și alții și am zis să nu-i dezamăgesc :)))

Reply

Leave a Comment