Fantastic Beasts And Where To Find Them

by Daniela Bojincă
fantastic beasts and where to find them

Am văzut ieri Fantastic Beasts And Where To Find Them și nu aveam cum să nu scriu despre asta. Filmul ăsta face parte din Universul meu, Universul Harry Potter, creat de fantastica J.K. RowlingHarry Potter și Piatra Filosofală este prima carte pe care am citit-o. Țin minte că dispera maică-mea că nu voiam și eu să pun mâna pe o carte, să citesc și eu, să mă dezvolt și așa mai departe. Până când am dat de Universul Harry Potter și așa m-a apucat o poftă de citit, de prima carte am citit-o într-o singură noapte de credeau ai mei că m-am lovit la cap sau ceva.

fantastic beasts and where to find them

Acțiunea din filmul Fantastic Beasts are loc prin anii 1920 și prezintă povestea lui Newt Scamander, autorul cărții despre animale din care studiază Harry Potter în primul său an la Hogwarts. Povestea nu are legătură cu seria Harry Potter. Nu e o introducere a aventurilor lui Harry Potter sau ceva. E pur și simplu o altă poveste care completează poveștile lumii vrăjitorilor și încuiaților din Universul Harry Potter.

Povestea lui Newt Scamander (Eddie Redmayne) se regăsește în câteva pasaje fugitive și în seria Harry Potter (faptul că fusese exmatricula de la Hogwarts pentru că pusese în pericol viața unui elev cu una dintre bestiile sale și cu Albus Dumbledore, al cărui nume apare fugitiv în film, profesor în perioada respectivă, îi luase apărarea). E interesat faptul că se păstrează tradiția ca personajele principale și cele care aduc o contribuție majoră în lumea vrăjitorilor să aibă probleme cu școala și să fie exmatriculați de la Hgwarts. Filmul Fantastic Beasts am putea spune însă că este o introducere în povestea bătăliei ce-l are ca personaj negativ principal pe Gellert Grindelwald (Jhonny Deep), despre care povestește fratele lui Albus Dumbledore într-una dintre cărțile cu Harry Potter.

Fantastic Beasts spune povestea lui Newt Scamander înainte să ajungă un magizoolog faimos, ale cărui însemnări despre animale și bestii să fie predate în școlile de vrăjitorie. Îl întâlnim pe Newt Scamander exact înainte ca acest lucru să se întâmple, când încerca să convingă pe toată lumea că bestiile nu fac rău nimănui dacă vrăjitorii învață să le trateze și să aibă grijă de ele așa cum trebuie. Așa cum aflăm și din trailer, Newt Scamander își pierde o parte din animalele din valiză și pleacă în căutarea lor alături de un Non-Mag (în SUA nu foloseau termenul de Încuiați, ci de Non-Magi) și două vrăjitoare. Aventura lor e căutarea și găsirea animalelor ălora drăgălașe e una tare interesantă și plină de peripeții, așa cum deja ne-am obișnuit să fie aventurile în Universul Harry Potter.

Pe lângă povestea generală a filmului, mai întâlnim o poveste despre conflictul dintre lumea încuiaților și lumea vrăjitorilor. Diferențele dintre cele două lumi sunt foarte vizibile în scenariul de față. Dacă în seria Harry Potter nu ne-am lovit atât de tare de conflictul ăsta, ci doar așa, fugitiv, în cazul de față  este chiar o pisă de rezistență a filmului.

Dacă în Harry Potter aveam 3 vrăjitori gata oricând să salveze lumea, aici, trio-ului de vrăjitor i se alătură și un încuiat – Jacob Kowalski (Dan Fogler), care face toată povestea mult mai frumoasă prin comicitatea și naivitatea sa.

Pentru mine a fost un sentiment special și să aud intro-ul ăla din toate filmele cu Harry Potter, cât și sigla de la Warner Bros, alături de toate vrăjile alea pe care le rosteam și eu în copilărie sperând să se întâmple ceva și să ajung la Hogwarts printr-o minune vrăjitorească. Îți aduci aminte de copilărie și de serile alea în care stătea și te uitai la Harry Potter. Apoi, mai țineți minte cum începe orice film Harry Potter? De undeva dintre nori, coborând în jos, pe razele lunii, cu muzica aia specifică pe fundal? Ohhh, Doamne-Dumnezeule, demențial! Unul dintre cele mai frumoase sentimente pe care orice fan Harry Potter le poate trăi.

Fantastic Beasts la IMAX 

Am văzut Fantastic Beasts la IMAX. Și mi s-a părut foarte tare. Are efecte speciale care îți bucură ochii și simțurile pe de-a-ntregul. Începând cu începutul și până la sfârșit. Eu cred că merită vizionat în IMAX. Și, personal, sunt curioasă cum e chiar la 4DX. 

Hai și tu la film

Pe mine m-a fascinat filmul Fantastic Beasts. Și știu că are legătură cu faptul că orice ar fi legat de lumea lui Harry Potter pe mine m-ar fascina. Dacă n-ai văzut însă seria Harry Potter și n-ai citit nici cărțile, poți să vezi liniștit filmul. N-are legătură cu povestea seriei, ci cu povestea lumii vrăjitorilor lui Harry Potter. Eu sunt sigură că povestea asta, alături de efectele speciale și de lumea asta fascinantă, o să prindă la fel de bine ca Harry Potter. J.K. Rowling e fascinantă cu imaginația ei. Cred că merită văzut la IMAX, pentru o experiență și mai frumoasă.

Filmul este adus în România de Freeeman Entertainment și intră în cinematografe din data de 18 noiembrie 2016. Bucurați-vă cât puteți, că următorul apare în 2018. Pam Pam!

Sursă YouTube (user Warner Bros. Pictures)

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More