Home Blogging Vocea tinerilor, Aici și Acum!

Vocea tinerilor, Aici și Acum!

by Daniela Bojincă
vocea tinerilor

Ne dorim, zi de zi, o lume mai bună. Nu este clipă în care să nu visăm către o altă lume. O altă Românie. O Românie a visurilor noastre. O Românie care să ne împlinească pe toate planurile. România noastră perfectă. Însă, pentru a putea avea parte de ea și pentru a ni se împlini dorința,trebuie să ne implicăm activ. Nu tu, nu eu, nu doar ei, ci noi. Noi toți trebuie să contribuim cu câte ceva, cu câte o schimbare în bine, oricât de mică și de nesemnificativă ar părea ea la prima vedere. Noi, împreună, trebuie să ne mobilizăm. Și să formăm o echipă atât de mare, încât, împreună, cu toții, putem schimba ceva, iar schimbarea noastră să fie cu adevărat semnificativă pentru comunitatea din jurul nostru, pentru noi toți.

Părinții și bunicii noștri, din păcate, nu mai pot să fie motorul unei schimbări. Ei pot, cel mult, să ne susțină și să ne propage vocea prin cercurile lor căci, cei care contează acum cu adevărat, cei care au puterea de a schimba ceva, atât psihică cât și fizică, suntem chiar noi, generația asta de tineri. Vocile noastre, dacă răsună simultan, se pot transforma într-una singură. Una puternică, clară și fermă. O voce care va putea, cu siguranță, să schimbe ceva.

Dar ca vocile tuturor să se transforme într-una singură, în ACEA voce, în vocea tinerilor, aici și acum, este nevoie ca noi toți să ne mobilizăm și să ne dorim ca, împreună, să încercăm cel puțin să schimbăm ceva. Să încercăm până ce chiar ajungem să reușim.

Fundația Parteneri Pentru Dezvoltarea Locală (FPDL), vrea să implementeze proiectul Vocea tinerilor, Aici și Acum!, un proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, Fondul ONG în România, care abordează nevoia de adoptare a capacității și motivației tinerilor de a se organiza și de a se implica într-o serie de schimbări schimbări pozitive ce vizează comunitatea din jurul lor, pe teme legate de drepturile omului. Grupul de tineri poate aparține oricărei categorii sociale, sau oricărei categorii discriminate, astfel încât să se reușească și combaterea urii și a vulnerabilității unora față de ceilalți.

Mai exact, se vrea mobilizarea tinerilor din licee care să lupte pentru combaterea urii și care să fie îndrumați spre a refuza orice sentiment de ură, de invidie și de nepăsare, iar școlile să se transforme, așa cum ar trebui, în medii intolerante la discursul instigator la ură sau încălcarea drepturilor omului. Vor fi îndrumați astfel încât ei însăși să-i îndrume pe alții, căci doar așa, dând învățăturile din generație în generație, din mână în mână și din gând în gând, putem să creăm și să lăsăm în urma noastră o lume mai bună, mai civilizată și mult mai educată. O comunitate care să-și crească copiii frumos, armonios și civilizat. O Românie prosperă nu doar pe plan financiar, căci automat s-ar întâmpla și asta, ci pe plan psihic și civic. Cred că de asta avem nevoie. De o societate dezvoltată și deschisă la minte. O societate în care ura și discriminarea să nu-și aibă niciodată casă.

Vocea tinerilor, Aici și Acum!, îmi pare a fi un proiect ce promite lucruri și fapte vizibile, realizate cu ajutorul tinerilor și vocii lor, căci vocea tinerilor are puterea de a schimba lucruri și chiar de a muta munții din loc, ori de a forma noi granițe.

 

You may also like

3 comments

Cydonia Sandra martie 12, 2015 - 23:27

Un proiect foarte interesant si in care m-as implica cu toata inima…exact cum ai zis si tu , nu parintii sau bunicii nostri sunt motorul unei schimbari ci NOI 😀 foarte frumos articolul

Reply
Daniela Bojincă - Pishky martie 12, 2015 - 23:29

Mă bucur tare mult că ți-a plăcut articolul, Cydonia! L-am scris cu mare drag, în speranța că va fi un stimul pentru tinerii care mă citesc :).

Reply
luci iunie 13, 2015 - 17:32

Tare

Reply

Leave a Comment