Home Personal 5 lucruri pe care le faci brusc în sesiune

5 lucruri pe care le faci brusc în sesiune

by Daniela Bojincă
sesiune

sesiune

Sunt în sesiune. Ieri am dat primul examen, marți am altul. Și de când m-am întors din Turcia și m-am apucat de învățat pentru examenele pe care le am în sesiune, am descoperit că am chef să fac lucruri pe care înainte abia dacă m-aș fi apucat de ele. Drept urmare, dacă tot sunt în sesiune și am o groază de timp liber astfel încât mai că n-am ce face cu viața mea și mă plictisesc, am zis să fac aici o listă cu lucrurile pe care eu m-am apucat să le fac brusc în sesiune.

1. Te joci

Nu contează neapărat ce. Te joci orice. De la jocuri educative, puzzle de 3000 de piese, te apuci să faci bulgări de hârtie, să desenezi, până la smotocirea papițoaielor din dotare. Până la urmă, fiecare obiect din casă ți se pare interesant și bun de jucat cu el. Cum ar fi vaza de flori pe care o arunci în sus și o prinzi. Sau cipilica. Sau sticla de apă. 

2. Faci curat

Ai observat că atunci când ești în sesiunea ești ca un radar pentru firele de praf? Le vezi oriunde, oricum și de la orice distanță. Și-ți stă pe creier. Trebuie să te ridici, să iei cârpa și să ștergi praful ăla. Ce naiba, nu poți să studiezi cu praful în cameră.

De asemenea, ai observat că parcă trebuie să aspiri mai des? Apare ceva pe parchet, sau pe covor, deși tu parcă nici nu te miști prin casă ca să zici că faci mizerie, sau ceva. Și totuși apar chestii pe care trebuie să le aspiri. Și dacă tot aspiri, aspiri prin tot apartamentul, garsoniera sau camera de cămin, că doar când faci curățenie, faci peste tot. Și dacă tot ai aspirat, dai și cu mopul.

Ah, da… și când mănânci, folosești pentru fiecare fel de mâncare câte un vas diferit și un tacâm diferit. Ca mai apoi să ai ce să speli și să treacă mai mult timp ca să nu te mai plictisești atâta cu viața ta.

3. Asculți mai multă muzică

Când ești în sesiune, începi să fredonezi și mai multe melodii. Așa, brusc. Sau să te gândești la o anumită linie melodică. Și parcă nu mai poți să faci nimic altceva până nu te pui să cauți și să găsești melodia respectivă pe YouTube și să o asculți până la epuizare. Cum fac eu cu melodia asta de mai jos de stresez pe toată lumea.

Sursă YouTube (user shakiraVEVO)

4. Socializezi

Îți aduci aminte de oamenii ăia cu care parcă n-ai mai vorbit de o groază de timp și aveți atâtea să vă povestiți? Ei bine în sesiune pare să fie momentul ideal să faceți asta. Să depănați amintiri și să vorbiți câte-n lună și în stele, de la momentul facerii lumii și până în prezent. De obicei discuțiile mele sunt scurte și la obiect. Expeditive. În schimb, în sesiune parcă am atâta chef de vorbă de nici măcar eu nu mă mai recunosc.

5. Observi natura și lucrurile din jur

Stai liniștit și citești cursul. Sau cel puțin încerci să citești cursul. Sau ești în etapa aia în care te motivezi (te rogi de tine) să te ridici de sub pătura aia moale și călduroasă și să-ți miști fundul pe scaunul de la birou, să iei cursul în mână și să te apuci să citești. Și, când te decizi în sfârșit să faci asta, observi un porumbel drăgălaș la geam. Nu poți să-l lași singur acolo, așa că te duci, iei o felie de pâine, o faci firimituri și i-o dai porumbelului, pe pervaz. Și uite așa scoți capul pe geam și observi cum se duce zăpada, cum bate vântul, cum se încălzește afară, crengile copacilor, cerul, norii, tipa care spală geamul în blocul de vis-a-vis, oamenii care merg pe străduțele din cartier, mașinile care trec pe Bulevardul Vasile Milea din dreapta și așa mai departe.

Desigur, lista ar putea continua. Dar am să mă opresc aici. Nu de alta, dar s-a mai pus ceva praf între timp pe birou.

You may also like

7 comments

Catalina Motoroiu ianuarie 28, 2016 - 20:41

Noroc ca parca a trecut repede jumatatea de sesiune… Abia astept sa treaca, sper totusi sa imi ramana cheful pentru curatenie :))

Reply
Daniela Bojincă - Pishky ianuarie 28, 2016 - 22:41

Ha ha ha! Deci să fie sesiunea cât mai lungă ca să facă și studenții curățenie, nu? =)))

Reply
Audrey ianuarie 28, 2016 - 23:30

Sambata am examen iar eu in loc sa ,,fredonez ”acele lectii fredonez melodii, ma uit la filme….

Reply
Daniela Bojincă - Pishky ianuarie 30, 2016 - 12:21

Bravo! Bravo! Ești pe drumul cel bun! :))

Reply
Audrey ianuarie 30, 2016 - 19:35

:))) Ma ajuta sa trec peste stres.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky ianuarie 30, 2016 - 21:14

Da, știu ce zici tu! Te înțeleg perfect! :))

Reply
Cinci lucruri pe care le fac în sesiune ianuarie 30, 2016 - 09:25

[…] adevărul e că ideea nu-mi aparține, căci am văzut la Daniela o serie de cinci lucruri pe care le face ea în timp ce-ar trebui să învețe pentru examene. Dar […]

Reply

Leave a Comment