Home Personal Dacă aș avea 500 de lei acum, uite așa mi-aș amenaja grădina

Dacă aș avea 500 de lei acum, uite așa mi-aș amenaja grădina

by Daniela Bojincă
gradina lui costin

Știți voi reclama asta cu „Grădina lui Costin”, a celor de la Provident

Provident provoacă acum bloggerii să spună cum și-ar amenaja ei balconul sau grădina (dacă au una), cu un buget de 500 de lei. Așa că tocmai mi-am pus imaginația la treabă în miez de noapte și am zis să vă spun și vouă cum mi-aș amenaja eu grădina cu 500 de lei.

M-am pus pe căutat pe site-uri și-am găsit o grămadă de lucruri care-mi plăceau și care, desigur, săreau de suma de 500 de lei. Așa că m-am reorientat la chestii ieftine, cât mai ieftine. Și, spre surprinderea mea, când credeam că totu-i pierdut și n-am să găsesc în vecii vecilor destule decorațiuni să-mi amenajez grădina, le-am găsit. Erau bine ascunse pe acolo, pe undeva, pe site.

Să începem.

Mi-aș lua vreo zece torțe de grădină, ca-n imaginea de mai jos, la 8.99 lei. Deci, până acum am cheltuit 89.9 lei din cei 500 de lei. Am mai rămas cu 410,1 lei.

torta gradina

Torțele le-aș pune pe lângă banca din imaginea de mai jos (179 de lei), înconjurând un perimetru de grădină și făcându-l un loc de relaxare, în care să poți să citești, ori să-ți primești prietenii la o gură de aer curat și un pahar de vorbă, când e cald și plăcut afară.

banca gradina

Până acum 268.9 lei cheltuiți, din totalul de 500 de lei. Am mai rămas cu încă 231.1 lei de care îmi mai pot lua câte ceva să-mi fac grădina cât mai frumoasă.

Și, dacă tot mi-am luat băncuță, zic că ar fi nevoie și de o masă în grădină. Să ai unde să-ți pui un pahar de suc, o bere, ori chiar ceva de mâncat în caz că ai chef să iei masa în aer liber și toate cele. Așa că am găsit măsuța asta la 99,99 de lei, din lemn de eucalipt. Zic că s-ar potrivi cu băncuța și cu torțele, voi nu?

masa gradina

Și tot am mai rămas cu 131, 1 leu din cei 500 de lei, eu care credeam că n-am să reușesc să-mi cumpăr mai nimic cu 500 de lei ca să-mi amenajez cât mai frumos grădina. Se pare că mă pricep la achiziții cu un buget redus, astfel încât să-mi duc la bun sfârșit misiunea. Să vedem ce mai putem lua de restul de bani.

Mi-aș lua câte două din fiecare, din ce vedeți mai jos, la 6,99 lei și 5,99 lei (în total 51,92 lei, rămânând cu 79.18 lei). Mie mi se par drăguțe. Parcă creează o altă atmosferă în grădină.

ornamente gradina

Și din ultimii bani rămași, din cei 79,18 lei, aș mai lua și un grătar, ca să fie locul ăla complet. Dacă tot ai de gând să-ți inviți prietenii, de ce să nu faceți și un grătar, nu? Grătarul ăsta costă nici mai mult nici mai puțin de 78,99 lei. Iar eu, din câte se pare, m-am încadrat extraordinar de bine în buget. La fix aș putea spune, deși am mai rămas cu câțiva bănuți. Mai exact cu 0,19 lei. Pam Pam.

gratar gradina

Tu cum ți-am amenaja grădina dintr-un buget de 500 de lei?

P.S.: Gazonul îl am.

You may also like

6 comments

Loredana aprilie 11, 2015 - 14:58

Doar 179 de lei o bancuta? Ma intreb ce-ar zice vecinii mei de scara vazandu-ma urcand o banca precum aceasta catre apartament. Ca s-o pun in balcon, desigur.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky aprilie 11, 2015 - 17:23

Da, doar atât. Eu zic să iei băncuța și să o urci pe balcon. Abia atunci ai să afli ce spun vecinii tăi de scară :)).

Reply
RaduThor aprilie 11, 2015 - 18:55

🙂 Să ne trimiţi poze după ce o amenajezi! 😛 Succes!

Reply
Daniela Bojincă - Pishky aprilie 11, 2015 - 19:07

Ok. Am să fac poze și-am să mai scriu un articol, după ce o amenajez. Și uite așa poate-mi descopăr o nouă pasiune de amenajat grădini :)).

Reply
David Mitran aprilie 11, 2015 - 19:59

Și bani de grătar? Că doar trebuie să faci cinste pentru noile achiziții.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky aprilie 11, 2015 - 20:58

Eu îți pun la dispoziție grătaru. Tu aduci restul pentru petrecere. După că am bunătatea de a te lăsa să te bucuri de grădina mea, mai vrei să-ți fac și cinste? Ia să pui mâna să aduci ceva să punem pe grătar :)).

Reply

Leave a Comment