Home Personal 7 motive pentru care nu-mi plac nunțile

7 motive pentru care nu-mi plac nunțile

by Daniela Bojincă
nunta

Vine Paștele. Și-o să treacă Paștele. Și după ce trece Paștele, dăm start la sezonul de nunți până hăț în toamnă spre sfârșit. Iar ăsta e momentul ăla în care eu chiar mi-aș dori să dureze sărbătoarea asta cât vor mușchii mei căci, de la un timp, pur și simplu nu-mi mai plac nunțile. Și-am să vă dau și niște motive proprii.

Când eram mică însă, ei bine când eram mică eram moartă după nunți. Iar când ai mei erau dornici să plece acasă, eu voiam să mai stau, că doar nu era de plecat când petrecerea abia începea. Habar nu am de ce-mi plăceau nunțile, da-mi plăceau. Așa, fără motiv. Pentru că copil mic și prostuț.

Dar să vă zic motivele pentru care nu-mi plac mie nunțile:

1. Urăsc să merg la nunți să văd mirele cum îi dă jos, într-un mod pasional, chestia aia de pe picior, în fața tuturor. Frate, asta o faci tu în dormitor, nu în fața noastră, că pe bune dacă ne interesează tandrețurile astea ieftine.  Da. Sunt faine acolo între tine, ea și patru pereți. Singuri.

2. Furatul miresei mi se pare o prostie. Când toată lumea se distrează, dansează și toate cele, se fură mireasa. Momentele alea se întrerup și toată lumea trebuie să fie atentă la cum se recuperează ea. De parcă ar fi ceva real. Nu-mi plac chestiile care se fac doar ca să se facă.

3. Darul. De ce naiba trebuie să se pornească cu darul de la o sumă. Frate, dau cât am. Dacă nu-ți convine, nu mă chema ți taie un meniu de pe listă, ca să plătești mai puțin. Mi se pare de-a dreptul penibil să pui pe unul la microfon să spună: „Darul pornește de la cutărică sumă. Vă mulțumim!”.

4. Ruptul pâinii în capul miresei. Fata aia a dat bani pe coafura aia. Nu merită stricată cu niște firimituri de pâine. Pe bune, chiar nu merită.

5. Schimbatul voalului. N-am înțeles niciodată de ce se plânge toată lumea când se schimbă voalul și se pune la tipa de a prins buchetul. Dumnezeule, nu-ți moare nimeni ca să plângi. Nunta ar trebui să fie un întreg moment de fericire, nu unul de bocete și jale.

6. Asta n-am văzut, da povesteau niște prieteni că la o nuntă, ăia care veneau să ceară mireasa, începeau să se bată cu ceilalți peste poartă și să scoată poarta din balamale, ori să o dărâme la propriu. Nu-nțeleg ce obicei e ăsta. De ce ai vrea să distrugi poarta omului? Asta înseamnă că eu acum trebuie să dau darul și mai mare, ca el să și-o repare? What the fuck is wrong with you guys?

7. Și ultimul motiv. Rochiile. Iar aici aș putea să fac un paragraf la fel de lung cât tot ce am scris până acum. Dar voi încerca să mă rezum la cât mai puține cuvinte și să-mi condensez cumva ideea. Personal, nu înțeleg de ce trebuie să-ți cumperi rochii de ocazie noi, atunci când ești invitat la nunți. De unde obiceiul ăsta prost? N-aș putea să folosesc una pe care o am de acum trei ani? Sau patru? Sau zece? Ce are? Nu e o regulă general valabilă, știu. Dar am văzut că toate persoanele, atunci când primesc invitații la nuntă, se plâng că n-au în ce să se îmbrace și trebuie să-și cumpere ceva nou. Pe principiul: „Nu pot apărea la două evenimente cu aceeași rochie!” – că mai și știe cutărescu sau cutăresc ce rochie ai avut tu la nu știu ce altă nuntă, ori botez, ori mai știu eu ce. Și de ce n-am voie să o am aceeași culoare cu a miresei (albă)? – asta cică-i o nouă regulă, să nu eclipsezi mireasa.

Dacă aveți și voi motive pentru care nu vă plac nunțile, să știți că le aștept în comentarii. Sau, dacă vă plac, luminați-mă de ce.

You may also like

6 comments

Daniel Alexandrescu aprilie 10, 2015 - 00:17

Nu-mi plac: betivii, lăutarii, meniul … nimic … sunt o mizerie. Am inteles ca mai nou se fac si repetitii de nunta, alta imbecilitate.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky aprilie 10, 2015 - 00:20

Repetiții de nuntă? Asta-i de-a dreptul foarte tare :))!

Reply
VASI le R aprilie 10, 2015 - 22:27

Nici mie nu-mi plac. Faza cu ruptul pâinii în cap nu o ştiu, dar clar e o prostie. Ar mai fi muzica dată tare la unele nunţi sau că trebuie să ştiu să dansez. Nu, nu ştiu.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky aprilie 11, 2015 - 00:06

Băi, de știut să dansezi ar cam trebui să știi. Asta ca să nu stai ca un trist pe scaun. Măcar să te distrezi și să nu te faci de râs în fața a sute de necunoscuți (nu că i-ai mai întâlni și după) :)).

Reply
serb ilie aprilie 27, 2015 - 05:26

Am fost invitat de un prieten la o nuntă de adventiști cu f. mulți ani în urmă. De curiozitate a mers și soția pentru a vede ceva nou. Sincer? Am avut sentimentul că suntem cu adevărat în cer. De atunci nu am mai văzut așa ceva și nu știu dacă prin alte biserici protestante sau neoprotestante au același obicei! Oricum, deosebirea este atât de mare încât eu, care nunta pentru mine era un prilej de dezmăț, nu vreau să mai aud de ele. Cu părere de rău pot spune că prin ceea ce m-am documentat, nunta așa cum o știm noi, nu are nici o legătură cu ceea ce cere Dumnezeu.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky aprilie 27, 2015 - 10:40

Păi nu, nu mai are legătură cu ceea ce înseamnă ea de fapt și cu simbolul pe care ar trebui să-l aibă. Azi nunta e un prilej de a face bani să-ți iei mașină sau apartament.
Dar m-ai făcut curioasă cum era acea nuntă de adventiști, de ți-a plăcut atât de mult :D. Dacă ai putea detalia ceva mai mult, ar fi perfect :D.

Reply

Leave a Comment