Bună seara!
N-aveam de gând să scriu în seara asta. Mă macină prea tare o problemă și mă simțeam bine meditând la ea cu ochii bine ațintiți în tavan. Dar am avut o revelație. Să vă scriu și vouă. Și să vă cer părerea, aici, pe blog.
Ei bine, de ceva timp, tot caut o aplicație, un buton, o/un ceva, orice, prin care să pot să șterg fișierele alea inutile din creier, care ocupă efectiv spațiul și așa mic, degeaba, ca să pot să adaug și eu fișiere noi, utile atât mie cât și omenirii.
Pe bune, m-am săturat să-mi aduc aminte de toate tâmpenii posibile din lumea asta care mi s-au întâmplat, cum ar fi: ce-am făcut acum trei ani în nu știu ce moment, ce rochie avea culoarea cutărică la vârsta de cinci ani, ce trăznaie a făcut cutărică pe care mi-a povestit-o în cretacic, când a deschis vecina de vis-a-vis geamul, câte mașini au trecut azi pe stradă, care a fost culoarea mașinii de la ora 14 și așa mai departe, căci aș putea continua până mâine fără oprire.
Vreau să încetez să-mi mai aduc aminte idioțenii precum cele de mai sus. Vreau să-mi fac o curățire totală a scumpului meu creier și să las câți mai mulți GB, din ăia puțini, liberi. Ca să pot și eu să rețin lucruri utile în viața asta. Să pot și eu să o iau din loc și să pun mâna să fac ceva util pentru omenire. Așa, dacă eu îmi aduc aminte toate tâmpeniile, numai ce am făcut sau citit ieri, ori acum două secunde, încep să cred că trăiesc și respir aerul pe planeta asta efectiv degeaba.
Deci, dacă ai vreo aplicație, știi vreun buton pe care eu încă nu l-am descoperit, le ai cu vrăjile, cu incantațiile, te pricepi să umbli cu șurubelnițele sau cu alte dubioșenii de genul ăsta și ești în stare să-mi ștergi al meu creier de praf și informații nefolositoare, te aștept cu o propunere, sau cu mai multe.
Hai, fă o faptă bună și ajută-mă! Scumpul meu creier are nevoie de tine! Promit să te răsplătesc cum se cuvine. Îți plătesc factura la curent pentru o lună de zile. Ce zici?
Acest articol NU ESTE un pamflet și trebuie tratat ca atare, cu seriozitate! Și promit că celui care va veni cu o propunere care va putea fi pusă în practică și va da și roade, am să-i plătesc factura la curent pentru o lună. O lună fix! Mulțumesc anticipat și fie ca inspirația și propunerile să fie cu voi!
22 comments
Avand in vedere ca nu foslosim decat o mica parte din creier, as zice ca-ti face probleme degeaba. Oricum, am invatat ca daca intr-un „recipient” ai ceva ce nu-ti convine, pui peste el ce trebuie pana cand ceea ce trebuie „spala” ce nu-ti place. Spor!
Conform unor studii recente, folosim mai mult decât o mică parte din creier. Chiar mult mai mult. Eu efectiv nu pot nici tot adăugând și adăugând și adăugând. Nu se spală nimic.
Si eu ma trezesc ca ma gandesc si intorc pe toate fetele cate o chestie care nu duce nicaieri, sau ca tin minte lucruri inutile. Cat despre cat folosim nu asta este problema este ca partea pe care o putem folosi se umple cu ce nu trebuie.
Exact! Exact așa stă treaba Mirela! Că se umple partea aia cu tot ce nu trebuie! Dar fix ce nu trebuie! Parcă ar fi magnet pentru lucruri inutile :)).
:)))))) cel mai traznit articol pe care l-am citit vre-odata :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Ok. Deci omul are o problemă gravă și tu zici că-i trăznit articolul… Băi ce oameni!
Am avut și am și eu această „problemă”. Am o memorie de nu-ți spun în ceea ce privește trecutul meu. Dar vezi tu, am ajuns să mă folosesc de ea. Deci soluția pe care ți-o dau, nu este să ștergi, din contră, să o reții și să te folosești de ea.
Mă folosesc de aceste amintiri pentru a învăța mult mai rapid. Este o chestie de conexiuni neuronale în creier. Cu cât leg mai multe amintiri cu tehnicalități sau lucruri pe care trebuie să le rețin, cu atât mai bine. De exemplu, îmi aduc aminte de un radiocasetofon vechi, când aveam cred că 3-4 ani și cânta ABBA, QUEEN, Modern Talking etc, la el. De aceea memorie, am atașat mecanismul unei liste în informatică.
FIFO, LILO și așa mai departe. Pentru că îmi aduc aminte de cele două cercuri ce se învârteau și trăgeau una de la alta o bandă magnetică. Primul intrat, primul ieșit și așa mai departe.
Sunt foarte multe lucruri învățate atașate de amintiri. Mai mult, consider că mi-am făcut în creierul meu, prin această metodă, o oarecare curățenie și ordine. Pentru că felul în care am informațiile stocate și atașate de amintiri, îmi este mult mai ușor să găsesc o informație atunci când o caut și o găsesc mult mai rapid.
Acest lucru mă ajută și la imaginație și la creativitate. Pentru că am o listă ordonată înlănțuită. 😀 e de ajuns să-mi aduc, fie o amintire, fie un lucru legat de aceea amintire 😀
Sper să iei în serios ceea ce am scris mai sus, este un sfat util. Nu poți să ajungi peste noapte să-ți disciplinezi creierul în acest fel, dar în 6 luni – 1 an de zile dacă încerci, crede-mă ai să reții informația natural, fără să-ți bați capul 😀 Succes
P.S: În loc de întreținere prefer ciocolată 😀
Hei Damian, îmi pare rău, dar e vorba de curent și atât. Factura la curent. Atât. Atât. Atât.
Am încercat ce spui tu. Am încercat multe chestii, inclusiv cea cu palatul memoriei și nu, nu a mers. Nu vrea să se lege nimic nou de ce e vechi. Pur și simplu nu vor amintirile mele să asimileze ceva. Să facă un update, un upgrade. Ceva acolo. Dar apreciez încercarea de a mă ajuta, poate-ți plătesc juma de lună la factura de curent :)).
Atunci nu rămâne decât un singur lucru de făcut! Râzi! Dacă râzi foarte mult nu ai cum să te gândești la trecut, sincer. Te gândești la trecut doar când e mult prea multă liniște sau deodată spontan, dar când râzi, nimic nu poate să-ți declanșeze o amintire, cel puțin eu așa cred! De ce crezi că râd atât de mult? :))) Pe bune! :)))))))))))))))) chiar și acu râd =))))))))))) hahahahahahhahahhahhahahah numai când mă gândesc la ce ți-am scris hahahhahahahahha
Ahahahahahahahhaha! Mi-am amintit de râsul tău și nu mă mai pot opri! Dumnezeule!!! :))
Apuca-te sa faci lucruri noi care sa-ti starneasca entuzismul, astfel nu vei mai simti nevoia sa te gandesti la trecut!
Fac mereu lucruri noi. Încerc să învăț mereu lucruri noi. Tocmai despre asta este vorba… că fac lucruri noi și vreau să învăț lucruri noi și nada de nada.
Nu-i neapărat greu. Din câte văd, există niște ancore care te leagă de trecut. Conexiunea cu ancorele respective se crează în momentul prezent atunci când te intrigă sau când te deranjează ceva ce are legătură cu respectiva ancora.
Dacă aș fi în locul tău și aș face ceva, ar fi să mă relaxez. Să mă relaxez și să trăiesc prezentul, fără niciun gând aleatoriu.
Da… și cum mă relaxez eu așa, îmi apar imagini din trecut. Amuzante sau nu, îmi apar :)). Exact când vreau să mă relaxez. Sau să fac altceva. Nicicum nu-i bine :((.
Aia nu e relaxare. Aia e stresare.
Eliberează-te de orice gând. Efectiv nu te gândi la nimic. Și încearcă până îți iese, nu doar de câteva ori.
Ok, am să încerc asta! Și dacă-mi iese… îți plătesc factura la curent pe-o lună de zile :)).
Pai Danuta, pleci de la premisa gresita, Capacitatea de momorare a creierului este uriasa.(ceva gen 1000 de Enciclopedii Britanica), Asa ca de ce iti faci probleme ca iti va da erori ca un hdd vechi si mic :D? Nu te mai stresa, acumuleaza in continuare cat mai multa informatie, si stai linistita: este posibil sa nu poti ocupa intreaga capacitate de memorare a creierului pana la sf vietii 😉
Păi nu-mi mai acumulează nicio informație! Asta-i marea mea problemă! Că nu vrea :))!
Daca iti spun ca vin sambata la Tg Jiu, asta pentru tine reprezinta o informatie noua. Daca te intreb miercuri, despre ziua in care vin probabil imi vei raspunde in functie de ce ti-am spus azi. Asta nu se numeste acumulare de informatie???
Dacă-ți spun că n-am înțeles nimic din ultima parte, mă crezi pe cuvânt? :))
consider ca atunci cand creierul ne bombardeaza cu informatii random si ne da semne ca refuza sa invete noi informatii, de regula dintr-un domeniu definit, mesajul din spatele trebei asteia il reprezinta faptul ca suntem satui de rutina, aka de o parte din tiparul de activitati dintr-un domeniu al vietii noastre.
Therefore, printre solutii se numara: a se cauta si incerca noi activitati, diferite de orice s-a incercat pana atunci, si a se pastra cele care stimuleaza si starnesc interes creierului.
Si, de asemenea, o redefinire (partiala sau nu) a identitatii tale ca persoana si a ceea ce iti doresti de la viata.
Hei, Claus!
Îți mulțumesc frumos pentru comentariu. Știu ce spui, am să încerc mai mult ce spui tu. De fapt, chiar încerc, însă nu-mi prea reușește. 🙁
Dar am ambiție și, până la urmă, sigur o să-mi iasă și mie :D.