Home Blogging Bucătarul din mine vrea să fie blogger ambasador Vegeta

Bucătarul din mine vrea să fie blogger ambasador Vegeta

by Daniela Bojincă
blogger ambasador vegeta

Cei de la Vegeta caută un blogger ambasador. Iar eu mă autopropun, date-mi fiind calitățile desăvârșite de bucătar.

Îmi place să gătesc. Mi-a plăcut să gătesc de când mă știu. Iar asta pentru că maică-mea este o bucătăreasă de numa numa care, atunci gând era însărcinată cu mine, gătea tot timpul. Mi-a plăcut să-mi bag nasul în bucătărie încă de când eram mică. Voiam mereu să întind blaturile de la prăjituri, să bat eu ouăle, să fac eu aluatul etc. În trei cuvinte: să mă joc. Pentru mine, la vârsta aia de câțiva ani, era o joacă totul.

Așa se face că, pe când eram de-o șchioapă, într-o zi de iarnă, înainte de ziua tatei, după multe insistențe, bunica și cu mama au cedat și m-au lăsat să le fiu ajutor de bucătar. Iar mie tare mi-a plăcut să fiu cea însărcinată cu prepararea tortului. Și mi-am luat rolul în serios până la partea cu adăugat zahărului. Acolo am pus sare. Multă sare. Știți voi, ca să-i demonstrez tatei că eu chiar îl iubesc ca sarea-n bucate. Din păcate pentru mine, adulții nu au știut să-mi aprecieze gestul și mi-au dat blaturile de tort la găini. Lor le-a plăcut. 😀

Acum că am crescut și am învățat că lucrurile nu stau chiar ca-n povești, nu mai stric preparatele și mă uit și de vreo două trei ori în rețetă să văd dacă am citit bine, ori dacă am văzut bine pe înregistrarea video a bucătarului respectiv. Acum îmi place să gătesc tot felul de lucruri complicate. Să mă joc cu tot felul de ustensile și cu tot felul de ingrediente. Să le combin și să văd ce iese. Și, surprinzător, lumea mănâncă ce gătesc, atunci când gătesc și când am loc de maică-mea prin bucătărie.

Desigur, atunci când te apuci să prepari ceva, fie că-i mai complicat, ori cât se pote de simplu, contează ingredientele pe care ți le alegi căci, după cum cred că știai și tu, nu cu orice ingredient îți și iese ceea ce ți-ai propus să gătești. Mama spre exemplu, de când mă știu eu, folosește Vegeta ca să dea gust mâncării (cu excepția dulciurilor – a învățat de la mine că nu se pune Vegeta în dulciuri :D). Iar mirodeniile sunt mereu proaspete (culese din grădină sau din jardiniere). Deși, dacă ne gândim mai bine, ingredientul suprem este sufletul și dăruirea pe care le punem atunci când gătim. Ele sunt cele care dau de fiecare dată un gust aparte mâncării.

Probabil, după ce ați citit aceste câteva rânduri, vă întrebați de ce-mi doresc eu să fiu blogger ambasador Vegeta. Sau de ce aș merita. Ei bine, pentru pur și simplul fapt că Vegeta are legătură cu gătitul. Iar mie-mi place să gătesc și să experimentez mereu rețete noi în bucătărie. Cred că merit asta pentru că îmi doresc tare mult să mă implic trup și suflet alături de ei în campanii cu și despre gătit. Mi-ar plăcea să le fiu ambasador celor de la Vegeta pentru a mă dezvolta pe mine și a descoperi lucruri noi alătur de ei. Așa că, dacă v-am convins cu povestea și cu pasiunea mea, nu-mi mai rămâne să vă spun decât: pick me!, pick me!, pick me!!!!

You may also like

7 comments

Georgeta Popoiu aprilie 4, 2015 - 10:04

Felicitati pentru initiativa si succes, domnisoara bucatar blogger ambasador Vegeta !

Reply
Daniela Bojincă - Pishky aprilie 4, 2015 - 14:12

Hi, hi, hi, mulțumesc frumos! Sună atât de frumos cea ce ați scris dumneavoastră cu „domnișoara bucătar blogger ambasador Vegeta!”, încât mi-ați făcut ziua mai frumoasă!

Reply
RaduThor aprilie 4, 2015 - 18:04

🙂 De abia aştept când ne vedem data viitoare la vreo gală să gust din ceva făcut de tine! 🙂

Reply
Daniela Bojincă - Pishky aprilie 4, 2015 - 18:45

Sigur că da, Radu!
Cu, sau fără Vegeta :))?

Reply
Adrian Baciu aprilie 6, 2015 - 08:10

să dea Domnul ! + că or să fie şi ceva bănuţi (meritaţi), şi sper să ne încântaţi cu multe reţete faine, să le încercăm şi noi ! Baftă !

Reply
Daniela Bojincă - Pishky aprilie 6, 2015 - 11:00

Mulțumesc frumos!
Cu siguranță am să public multe rețete. Dar rețete am să public oricum, doar că poate nu așa de multe :)).
Sper să fie cu noroc ziua de azi :)!

Reply
Georgeta Popoiu aprilie 7, 2015 - 12:51

Cu deosebita placere !

Reply

Leave a Comment