Home Blogging Bloggerul are nevoie de gadgeturi ca de aer

Bloggerul are nevoie de gadgeturi ca de aer

by Daniela Bojincă
samsung galaxy tab 4

Dacă ești blogger, înțelegi cu siguranță despre ce vorbesc. Mereu ai nevoie de câte un gadget, fie el smartphone, laptop sau tabletă.

Dacă nu ești blogger, fie mă înțelegi, fie mă consideri nebună și te pregătești deja să-mi faci rost de un loc la un spital de nebuni pe motiv că-ți sunt simpatică și vrei să mă ajuți să-mi fie bine. Așa cum de cele mai multe ori se gândește propria mea familie și nu înțelege efectiv de ce am nevoie de toate astea.

Tocmai de aceea am zis să vă și explic.

De laptop am nevoie ca să scriu articole frumos, tolănită în fotoliu, sau stând liniștită în pat, seara când ajung acasă. Sau dimineața. Sau după-masa. Depinde de program. Apoi, mai citesc o știre. Mai văd ce au scris alții. Și mă mai uit la un film.

De telefon am nevoie, în mare parte, să vorbesc la el. Nu se știe niciodată când te sună cineva. Apoi, pentru mine e vital atunci când fac poze. Pe oriunde aș merge, îl scot repede din buzunar și mai imortalizez câte un cadru. Apoi urc poza pe Instagram. Sau pe Facebook. Sau fac un articol având-o ca suport. Cred că aș muri să dau peste un cadru care mie să-mi placă și să nu-l pot imortaliza. Nu neapărat pentru Facebook, Instagram și blog, cât pentru sufletul meu. Bine, n-aș muri. Dar m-ar chinui groaznic gândul.

Apoi, m-ai folosesc telefonul și ca să citesc mail-urile și rareori să răspund la ele. Mă enervează de-a dreptul să răspund la mail-uri de pe telefon. Ecranul ăla mi se pare prea mic și parcă nu mă simt eu bine să scriu mail-uri de pe telefon. La fel cum nu pot scrie nici articole. Pentru că pur și simplu nu pot.

Tocmai de aceea am decis că am nevoie de o tabletă. Are ecranul mult mai mare, astfel încât să pot oricând să răspund la mail-uri și să scriu articole căci, de ce să nu recunosc, de multe ori mi-am pierdut ideile pe care le-am avut în privința unui articol până să ajung la laptop și să mă apuc de scris. Pe lângă asta e și destul de ușoară încât să fie purtată în geantă mai peste tot, iar ăsta-i principalul avantaj pe care îl are în fața unui laptop: faptul că poate fi transportată oriunde. Cu un laptop e mai complicat, dat fiind faptul că este mult mai greu și mai voluminos decât o tabletă.

În plus, tableta n-ar fi bună doar la scris articole și la răspuns mail-uri, ci și la făcut poze cu ea. Sau să vezi filme, ori să citești cărți, atunci când pleci la un drum mai lung, înspre o conferință, sau într-o vacanță, fără să te mai cari cu laptopul după tine, tableta fiind mult mai practică.

Iar pentru ceea ce vreau eu, pentru că n-am una și-mi dau seama că am nevoie de una cât mai curând posibil, Samsung Galaxy Tab 4 este perfectă din toate punctele de vedere:

samsung galaxy tab 4

♠  ecran potrivit (de 7 inch), cu un raport de 16:10 al afişajului – bifat; e numai bun cât să nu mă chiorăsc să văd ce scrie pe acolo și să mă simt bine când mă uit la filme;

♠  sistem Multi Window pentru o experiență multitasking (așa ca mine), ca să pot să și scriu articol, să vorbesc și cu prietenii, să cumpăr și ceva online și eventual să urmăresc și activitatea de pe Facebook, totul pe un singur ecran – bifat;

♠  design elegant, ca să-mi fie drag de ea – bifat; partea din spate fiind din imitație de piele, ceea ce-i oferă o notă clasică de lux;

♠  subțire și ușoară, pentru o experiență cât mai plăcută și de lungă durată – bifat;

♠  procesor Quad Core la 1,2 GHz pentru o funcționare generală cursivă – bifat;

♠  transferat conținut (muzică, filme, poze, documente) între toate dispozitivele prin conectarea acestora cu Samsung Link – bifat;

♠  partajarea conținutului media cu prietenii, vizualizarea fotografiilor ori jucatul jocurilor împreună (în rețea) – bifat;

♠  wi-fi, bluetooth, usb-uri, gps și alte cele – bifat;

♠  memorie de 8 GB și microSD până la 32 GB – bifat;

♠  cameră HD (1280 x 720) – bifat;

♠  baterie de 4000 mAh, care ține vreo 10 ore – bifat.

Pentru mine, toate cele de mai sus pe care le-am specificat, sunt mai mult decât suficiente atunci când sunt plecată și am nevoie de o tabletă pentru a răspunde repede la mail-uri, ori pentru a imortaliza vreun moment, sau chiar să scriu ideile unor articole și, de ce nu, articolele în întregime. Sau pentru momentele în care mă plictisesc și vreau să mă uit la un film sau să citesc ceva (deși în materie de citit nu prea-mi trădez eBook-ul atunci când sunt plecată).

O tabletă nu numai că mă ajută la toate astea, dar e bună și la economisit timp atunci când am nevoie de el din plin. Iar treaba asta se întâmplă mai mereu. Adică să am nevoie de timp pentru alte activități. Iar când vorbesc de economisit timp mă refer la faptul că nu mai trebuie să stau să mă gândesc la ce voiam să scriu și cum, căci am deja ideile notate pe tabletă. Sau poate chiar articolul gata scris și, drept urmare, pot să fac orice altceva. E important ca, în ziua de azi, să știi să câștigi timp. Cât mai mult timp. Timpul e vital!

You may also like

16 comments

cristinalincu iunie 23, 2015 - 23:23

Corect, avem nevoie de gadgeturi… recunosc ca prefer un telefon performant in locul unei tablete… Bafta!

Reply
Daniela Bojincă - Pishky iunie 23, 2015 - 23:32

Știu ce zici. Multă lume îmi spune asta :)). Dar eu prefer tableta ca să nu-mi forțez ochii prea tare. Nu văd foarte bine și mă dor ochii când trebuie să privesc pe o suprafață mică. De aia și evit să stau pe telefon prea mult.

Reply
art13 iunie 23, 2015 - 23:38

vreau tableta! acum!

Reply
Daniela Bojincă - Pishky iunie 23, 2015 - 23:43

Sigur că da. Mai întâi eu. Apoi tu. Uite, promit că ți-o împrumut și ție câteva secunde. Sau că te las să te uiți la ea. Bine, fie, te las să o testezi… puțin, acolo :D.

Reply
RaduThor iunie 24, 2015 - 12:44

Timpul e singurul care odată ce a trecut este pierdut definitiv, ai dreptate!
Dar să ştii că şi eu vreau una! 😉

Reply
Daniela Bojincă - Pishky iunie 24, 2015 - 12:51

Ei, hai! Nu sunt eu copil destul de simpatic încât să mi se cedeze tableta? :))
Copil mic și eu :(.

Reply
sergiuem iunie 24, 2015 - 23:16

Tocmai ce mi-am luat LG G4, o fi bun o fi rau, inca nu mi-am dat seama, deocamdata il testez

Reply
Daniela Bojincă - Pishky iunie 25, 2015 - 10:32

Am văzut câteva review-uri despre LG G4 și mi s-a părut destul de interesant. Cred că e cu siguranță ceva de capul lui :D.

Reply
Alex Ciocan iunie 24, 2015 - 23:19

Am avut una de-asta de 7 inch si pot spune ca e diferenta foarte mare intre generatii… De exemplu TAB 2 e mult pe TAB 3 ca si calitate. Curios cum o fi asta, TAB 4… Cam repde da cu ele Samsung pe piata… Nust daca are timp sa le coaca si de calitate la cat de repede le scoate in ultima vreme.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky iunie 25, 2015 - 10:33

Eu cred că are timp. Vezi tu, scoate tableta TAB 3 și își dă seama că putea să o facă mult mai bună, mai schimbă chestii pe ici și pe colo și apoi scoate TAB 4. Param pam pam :)).

Reply
Emil Calinescu iunie 25, 2015 - 14:26

Nu stiu daca e perfecta, dar la pretul ei e imbatabila. Asta da!

Reply
Daniela Bojincă - Pishky iunie 25, 2015 - 18:03

Nimic nu e perfect pe lumea asta. Desigur, în afară de tine. Tu ești perfect! :))
Tableta asta e doar foarte bună.

Reply
Emil Calinescu iunie 25, 2015 - 18:37

Nimeni nu-i perfect. Cu totii mai gresiti.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky iunie 25, 2015 - 19:52

Ai prea multă modestie :)).

Reply
Loredana iunie 25, 2015 - 15:03

Niciodata nu o sa ne multumim cu ce avem in casa, in materie de tehnologie. Au inceput sa fie ca bijuteriile: le porti nu le porti, trebuie sa fie in preajma. :))

Reply
Daniela Bojincă - Pishky iunie 25, 2015 - 18:03

Să zicem că sunt mulțumită cu ce am, dar aș vrea și altele. Apoi, după ce achiziționez un lucru, cel pe care l-am avut în fac cadou. Îl dau cuiva care n-are. Nu am cumpărat niciodată un gadget doar de dragul de a-l cumpăra și apoi să nu-l mai folosesc, sau să nu mai folosesc altceva. Nu, le-am folosit mereu pe toate.

Reply

Leave a Comment