Home Personal Ce ne mai jucăm?

Ce ne mai jucăm?

by Daniela Bojincă
jucăm

jucăm

E sâmbătă. Și plouă. Ieri a fost vineri. Și a fost frumos. Pentru weekendul ăsta pot spune că aveam planuri mari. Unul l-am și dus până la capăt, ca să zic așa, pin ploaie și prin vânt, înghețând. Dar despre asta ceva mai târziu.

Acum să vorbim despre căldurică, ceiuț, păturică și jocuri educative. Adică paradisul în care am revenit din excursia mea prin București, prin locuri mai mult sau mai puțin cunoscute de către omenire (Tunelul Feroviar Lujerului). E așa bine la mine-n căsuță, unde-i cald și bine, după ce aproape am înghețat pentru că nu mi-am luat mănuși și am ceva probleme cu circulația periferică și dacă simt frig la mâini sau la picioare, mi-a înghețat tot corpul.

Și, dacă tot sunt în casă, privind ploaia mocănească pe geam, am început să mă întreb ce ne mai jucăm. Adică, dacă tot am o grămadă de texte de seminar de citit și așa mai departe, de ce nu m-aș juca? Dacă tot am început treaba pe la facultate și în online, de ce nu aș face orice altceva numai asta nu? Așa că ce ne mai jucăm noi azi?

Jocuri educative. Știți, deja, după cum v-am mai povestit și pe aici, că sunt o fană adevărată a jocurilor educative de la Noriel. Am unele de mai bine de 10 ani și, pot spune, nici acum nu m-am plictisit de ele și-mi place să-i ademenesc și pe cei din jurul meu să se joace cu mine, de dragul copilăriei. Și a dorinței de a învăța. Ce să învățăm? În primul rând să nu ne ofticăm de fiecare dată când pierdem. Eu, de când mă știu, încă lucrez la asta și încerc să-mi impun de fiecare dată că e doar un afurisit de joc la care se mai întâmplă să mai și pierd (oricare ar fi el).  

Dar, cum acum sunt singură acasă și n-am cu cine să mă joc, mă gândeam că aș putea să mă uit prin lista lor de jocuri să văd ce mai au ca să știu ce ne mai jucăm. Și-am descoperit că au Rumy. Iar eu ador să mă joc Rumy. Aș putea spune că sunt chiar bună la jocul ăsta. Mereu câștigam când eram mică. Și acum mi se întâmplă la fel. Am chiar propriile mele strategi la Rumy și mai tot timpul ies învingătoare. Jocul ăsta e tare bun când vine vorba de analiza rapidă a posibilităților. E vorba despre multă perspicacitate. Cred…

Apoi, cred că mi-aș lua și un Monopoly. Al meu, de atâția ani, s-a cam învechit. Nici nu eram la școală, când am primit primul meu Monopoly.  Și aici câștig. Îi bag pe toți în faliment. Atât de bună sunt. Mă pricep la afaceri. De mică mi se spunea că mă pricep la afaceri și că am viziune în domeniul ăsta. Și știu să profit de ocazie mai tot timpul. Ceea ce nu poate decât să mă facă să fiu mândră de mine (modestia asta să știți că e de la ploaie).

Voi ce idei de jocuri aveți? Nu de alta, dar poate sunt mai bune decât ale mele și chiar mai interesante.

You may also like

6 comments

Andreea Ivan februarie 27, 2016 - 15:59

Cum ti se pare șah-ul ?

Reply
Daniela Bojincă - Pishky februarie 27, 2016 - 20:48

Îmi place tare mult. Joc, când am cu cine. La fel îmi place să joc și table 😀

Reply
Bianca Alexandra februarie 28, 2016 - 19:34

Ar trebui sa ne „duelam” la Rumy si table, Piscotelule. 🙂

Reply
Daniela Bojincă - Pishky martie 4, 2016 - 11:44

Băi, da! La următoarea întâlnire, asta facem! Ne duelăm la un Rumy :)))!

Reply
Denissa Voicu februarie 28, 2016 - 22:09

Mie imi place sa fac puzzle. Adica imi place, e putin spus, de fapt e un hobby!

Reply
Daniela Bojincă - Pishky martie 4, 2016 - 11:44

Pfaaaa, și mie! Am unul de 3000 de piese pe care nu am pe unde să-l întind :)))

Reply

Leave a Comment