Home Filme Cum a fost la Gala de deschidere Cinema City Târgu-Jiu?

Cum a fost la Gala de deschidere Cinema City Târgu-Jiu?

by Daniela Bojincă
cinema city

Cinema City – Locul unde apar pentru prima dată filmele

Pe 16 octombrie, care a fost chiar săptămâna trecută dacă nu mă înșel, s-a deschis în Târgu-Jiu Mall-ul Shopping Center Târgu-Jiu, în cadrul căruia există și un cinematograf Cinema City, desigur, cu 6 săli dotate cu echipament de ultimă generație, astfel încât și locuitorii orașului Târgu-Jiu să se bucure de vizionarea filmelor la cea mai înaltă calitate.

Deschiderea oficială a Cinema City Târgu-Jiu, sau mai bine zis gala de deschidere, a avut loc marți, 21 octombrie 2014 și a început la orele 18:00, urmând un film de la orele 20:00. Dar le vom lua pe rând, în ordinea cronologică întâmplării lor.

Înainte de a vorbi despre eveniment, aș vrea să vă spun un lucru foarte interesant, pe care eu l-am aflat marți, despre Cinema City. Ei bine, Cinema City România face parte din rețeaua Cinema City Internațional. În România a apărut abia în 2007, însă Cinema City are o istorie lungă, povestea începând în 1930, la inițiativa familiei Greidinger care a deschis primul cinematograf în Haifa, Israel. Ulterior, compania s-a dezvoltat rapid, ajungând lider de piață în țară, cât și în lume, având peste 99 de multiplexuri Cinema City și 10 teatre IMAX, în 7 țări.

Revenind la gală și cum am ajuns acolo, vă spun că pe la orele prânzului, am primit pe mail o invitație dublă la Gala de deschidere Cinema City Târgu-Jiu și nici nu pot să vă descriu în cuvinte cât de tare m-am bucurat pentru acest fapt. Mai rău ca un copil ce primește din senin o jucărie. Așa că, am confirmat cât am putut de repede prezența mea și m-am dus cu mare bucurie la gală.

cinema city

Ora 17:50. Îmi făceam check-in-ul de la intrare și pășeam în interiorul Cinema City din Târgu-Jiu. În față, era o masă plină cu bunătăți și sucuri de toate felurile, în dreapta, o scenă pe care au urcat ceva mai târziu niște băieți tare simpatici care ne-au încântat cu melodiile lor. Până la orele 20:00, când era în program vizionarea filmului, ne-am înfruptat cu toții din bunătățile propuse de organizatorii evenimentului și i-am ascultat pe băieții de la Byron, pe care vă invit cu cea mai mare plăcere să-i ascultați, am asistat la tăierea panglicii, dar și ce îmi place mie cel mai mult, am socializat cu oamenii căci, bineînțeles, ca la fiecare eveniment la care sunt prezentă, mi-am făcut noi prieteni cu care am împărtășit opinii despre locul respectiv, organizarea evenimentului, care a fost foarte tare de altfel, cât și filmele pe care aveam de gând fiecare să le vedem. Da. Au fost mai multe filme. Mai multe avanpremiere, fiecare film putând fi vizionat într-o sală anume.

cinema city byron
Click pentru mărire
cinema city deschidere
Click pentru mărire
cinema city deschidere
Click pentru mărire

Dintre cele 5 filme care au fost puse spre vizionarea noastră și anume: „Umblând printre morminte”, Dracula: Povestea Nespusă”,  „Furia”, „Serena” și „Bărbați mișto”, eu am oscilat între „Dracula: Povestea Nespusă” și „Serena”, alegând într-un final „Serena”, film ce are premiera mâine, 24 octombrie 2014. Și nu regret nicio clipă alegerea pe care am făcut-o. Filmul este foarte fain, dar despre filmul „Serena” am să vorbesc într-un articol viitor, tot aici, pe blog. Acest articol îl dedic în exclusivitate galei de deschidere a Cinema City Târgu-Jiu.

Ahh, v-am spus oare că am primit și popcorn cu suc, înainte de film? Nu? Îmi cer scuze am uitat. Și nu, nu am făcut-o nicidecum ca să vă oftic, ci doar așa, informativ.

La evenimente asemănătoare, am mai fost și în București, tot la Cinema City. Și anume la vizionări de presă. Și-mi plăcea tare mult să merg la filme iar apoi să vorbesc despre ele. Și încă îmi mai place, tocmai de aceea îmi doresc să se organizeze și în Târgu-Jiu vizionări de presă, căci și noi, online, putem participa la promovarea filmelor în toate colțurile țării. Totuși, un singur lucru nu mi-a plăcut în Târgu-Jiu, dar l-am apreciat în București. Se spune că la astfel de vizionări apare lumea bună a orașului respectiv și, slavă domnului, am văzut numai lume bună la gală. După vizionarea filmului însă, în sala în care am fost, au rămas ca și data trecută, căci am mai fost și duminică la filmul „Labirintul: Evadarea”, sau altfel cunoscut „The Maze Runner”, o groază de cutii de popcorn, pahare de suc și floricele, lăsate pe scaune și sub scaune. Prea puțini i-am văzut făcându-și curat și ducând resturile la coșul de gunoi de lângă ușa de la ieșirea din sală. În București n-am văzut așa ceva. Am văzut doar oameni civilizați care-și aruncau acolo unde trebuie gunoiul, adică în coșurile de gunoi de la ieșirea din fiecare sală. Aș vrea ca pe viitor, să se înțeleagă că datoria femeilor de servici nu este de a strânge după fiecare gunoiul, ci doar de a menține curat cinematograful(adică să șteargă pe jos, să șteargă praful, să mențină scaunele curate în caz că se scămoșează și alte d-astea, în niciun caz nu sunt gunoieri).

Atât cu articolul meu despre gală, dar am să vă las niște poze cu Cinema City Târgu-Jiu mai jos. Am să revin cu părerea despre filmul „Serena”, cât și despre filmul „Labirintul:Evadarea”, cât de curând. Iar voi, dacă vreți să aflați ce filme vor rula de săptămâna viitoare, cât și ce alte filme vor mai aduce cei de la Cinema City, vă invit să o faceți aici, la ei pe site, consultând programul. Nu uitați că mâine este premiera filmului „Serena”, film pe care vi-l recomand.

cinema city
Click pentru mărire
cinema city bilete
Click pentru mărire
cinema city bar
Click pentru mărire

*Sursă poze: telefon mobil și Facebook Cinema City România.

You may also like

2 comments

dumitruichim octombrie 28, 2014 - 22:25

have a nice day!

Reply
Daniela Bojincă - Pishky octombrie 28, 2014 - 22:35

Mulţumesc frumos :)!

Reply

Leave a Comment