Ciocolată de casă cu alune caramelizate după rețeta lui Aradits

by Daniela Bojincă
Published: Last Updated on
ciocolata de casa

Prespun că știți cine-i Aradits. Sau Orodici, că-i mai simplu. Și, dacă nu știți, vă spun eu: e actor și mai apare și pe la TV. Și, mai nou, își dă talente de bucătar. Mna, în ziua de azi trebuie să fii capabil să faci de toate, că nu știi când ești nevoit să te reprofilezi.

Revenind. Am urmărit eu cel de-al șaptelea episod al lui Singur Cook și anume cum se face o ciocolată de casă cu alune caramelizate și, de atunci, mi-am tot zis că vreau să-i încerc rețeta. Așa că, într-o seară cu mult frig, am ieșit cu prietenul meu în oraș să cumpărăm ingredientele.

Și am umblat noi așa după toate cele, iar laptele de praf ne-a dat cele mai multe bătăi de cap. Ba nu aveau. Ba era prea scump. Așa că, după multe încercări, ne-am zis fie ce o fi și-am luat ce am apucat de pe următorul raft ce ni s-a ivit în cale.

Să vă zic însă ce vă trebuie pentru această ciocolată de casă și cum să o preparați.

Ingrediente Ciocolată de casă

– 500 g lapte praf;

– 500 g zahăr;

– 200 g cacao;

– 200 mL lapte;

– 1 pachet de unt (80%-82% grăsime – eu am găsit și cu 82);

– esență de vanilie/miezul unui baton de vanilie (cu miezul din batonul de vanilie iese mai aromată ciocolata);

– 3 plicuri zahăr vanilat;

– alune de pădure (preferabil gata decojite).

Acum, dacă v-ați cumpărat deja ingredientele, să vă zic și cum se prepară.

Mod de preparare Ciocolată de casă

1. Se caramelizează alunele. Dacă le iei decojite, le pui pur și simplu în tigaie și dai tot timpul cu o lingură de lemn prin ele până se maronesc. Apoi pui zahărul vanilat și amesteci în continuare, până se topește zahărul și se caramelizează. Dacă nu le-ai luat gata decojite, le bagi la cuptorul cu microunde un minut, iar coaja aia o să plesnească pur și simplu de pe ele atunci când le iei și le freci în mână.
Alunele caramelizate se întind pe o hârtie de copt, ca să fie ușor de dezlipit când or să fie puse în ciocolată.

2. Se tapetează tava cu folie alimentară.

3. Zahărul se amestecă cu cacao să nu se facă cocoloașe. Apoi se încorporează apa puțin câte puțin (Aradits nu zice asta, dar vă spun eu). După asta le puneți pe foc. Când s-a topit compoziția și a început să fiarbă, puneți untul și amestecați până se topește. După ce untul s-a topit, opriți focul și puneți puțin câte puțin din laptele praf, în timp ce amestecați, până se omogenizează compoziția.

4. După ce s-a omogenizat compoziția, o puneți în tavă. Apoi puneți alunele caramelizate astfel încât, oricum ați tăia ciocolata ulterior, să nu fie bucățică de ciocolată fără alună.

5. Ciocolata se lasă la răcit. Aradits zice că nu la frigider că, apoi, când e scoasă, se face moale. Ei bine eu am băgat-o în frigider. Și apoi nu și-a făcut nimic.

Vă propun să încercați și voi acasă. E foarte bună. Merită încercată chiar dacă ingredientele plus gazele consumate și toate cele, te duc lejer la 100 de lei :D.

Dacă vreți să vedeți cum a preparat Aradits ciocolată de casă, vă invit să urmăriți videoul de aici.

A mea ciocolată de casă a ieșit așa:

ciocolata de casa

You may also like

2 comments

Vă invit să mă citiți și pe danielabojinca.ro | Pishky's Blog ianuarie 27, 2015 - 18:13

[…] pe care le vizionez, mâncăruri (din când în când, dar de data asta vă invit să testați ciocolata de casă), despre evenimente culturale și tot felul de curiozități peste care dau, public și […]

Reply
Cea mai buna ciocolata – Alferd Ritter - Blogul lui Andrei martie 13, 2015 - 16:21

[…] de buna pentru o ciocolata nemteasca, si e o recomandare si pentru Daniela, mare amatoare de […]

Reply

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More