Home Personal Ghid: Cum să îți faci un covor de brad în casă

Ghid: Cum să îți faci un covor de brad în casă

by Daniela Bojincă
covor de brad

De curând am făcut un ghid despre cum să fii nesimțit și dobitoc pe pârtia de schi, un ghid foarte citit și apreciat de cititori, din câte am observat. Și dacă tot am început să fac ghiduri din propria mea experiență, zic să continui. Așa că azi vă prezint un ghid despre cum să îți faci un covor de brad. Nu e complicat, dar vă anunț că e un proces destul de lung.

Dacă îți place să fii cât mai eco și să bagi natura în casă, așa ca mine, fă următorii pași. Te asigur că vei avea cel mai eco și mai frumos covor de brad din toată casa. Iar prietenii te vor copleși cu întrebări despre cum l-ai făcut și cu multe, multe aprecieri.

Așadar, pașii ghidului sunt:

Cum să îți faci covor de brad în casă

1. Ia un brad. Fă rost de el, de unde poți și cum poți. Cumpără-l, sau du-te și taie-l din pădure direct. La câți brazi se taie an de an, în diverse scopuri, un brad în minus va fi neobservat cu siguranță. Toată lumea taie un brad, doi, trei, mii… și alți copaci, ilegal. Tu de ce n-ai face asta?

2. Ia brad în unul din anotimpurile astea:

a. Iarna, când e foarte frig afară, iar tu, în casă, ai peste 25 de grade celsius. Pune-l în cea mai călduroasă cameră și împodobește-l (dacă nu-l împodobești, nu o să poți să faci covorul).

b. Vara, când e foarte cald (în zilele alea când temperaturile sunt atât de ridicate de nu poți să stai nici măcar în casă). Pune-l în camera cea mai călduroasă. Dacă-l iei vara, nu-i neapărat necesar să-l împodobești. Dar o poți face. O să ieși din tipar. Adică ce nebun mai are vara bradul împodobit? Oricum, nu-i bai, tu măcar o să ai un covor de brad.

3. Lasă bradul acolo vreo două săptămâni. Ba chiar trei. Sau și mai mult – cât ai tu chef și cât vor mușchii tăi.

4. Te apuci de covorul de brad:

a. Dacă e iarnă, începi pur și simplu să treci pe lângă el în viteză câteva zile la rând. Apoi îl despodobești.

b. Dacă e vară, îl scuturi pur și simplu.

5. După ce ai urmat unul din punctele de mai sus, bagă și aspiratorul în brad, încercând să-l curăți, crezând că nu ai nevoie de toate acele de brad.

6. După ce ai aspirat bradul, observi că sacul e plin cu ace de brad. Încearcă să-l schimbi. Și, pentru că ești al dracului de îndemânatic, scapă-l pe jos. (În caz că nu vrei să-l scapi, să știi că nu tu decizi. Karma decide pentru tine. Și karma consideră că tu ai nevoie de acele alea de brad).

7. Acum ai covorul de brad. Și e minunat. Îți masează tălpile, îți pune sângele în mișcare și mai e și ecologic. Ce poți să-ți dorești mai mult de la viață? Răspuns: să nu fi nevoit să aspiri.

Covorul meu de brad arată așa. Și este cel mai frumos covor de brad.

covor de brad

Dacă vreți și voi să vă faceți un covor de brad, așa, frumos ca al meu, sunteți invitații mei. Iar apoi trimiteți-mi poze. Cine știe, poate facem un colaj cu toate covoarele de brad. Și hai, să recunoaștem… covorul de brad e o super idee.

You may also like

10 comments

Andrei ianuarie 3, 2015 - 22:14

Tree killer!

Reply
Daniela Bojincă - Pishky ianuarie 3, 2015 - 22:31

🙁
Nuuu!!!! Putem spune așa. Unii au tăiat copacul, iar el, miraculos, a continuat să trăiască. Apoi căldura l-a răpus definitiv. Eu nu sunt absolut deloc implicată :))

Reply
Andrei ianuarie 4, 2015 - 13:55

Unii au taiat copacul pt ca TU ai vrut sa ai un astfel de cadavru in casa. Daca n-ar fi cerere, n-ar fi nici oferta :P. Iar apoi, TU ai dat caldura suficient de tare incat sa-i dea lovitura fatala.
Te declar vinovata de pomucidere.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky ianuarie 4, 2015 - 14:18

Now kill me… and other billions of people for this. :))
În plus, eu am vrut să iau brad artificial. Ai mei au vrut natural, că așa-i tradiția. Declară-i vinovați pe ei. Eu am încercat să-l salvez, dar n-am reușit.
Apoi, ai mei au pus centrală pe lemne, care are putere mult mai mare de încălzire și de menținere a căldurii decât aia pe gaze. Deci dă vina tot pe ai mei, cât și pe centrală :)). Eu pledez nevinovată!

Reply
Andrei ianuarie 4, 2015 - 14:45

Centrala pe lemne… Asta e deja arma de distrugere in masa :)). Esti un fel de ucigas in serie.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky ianuarie 4, 2015 - 16:02

Nu eu!! AI MEI! Eu sunt contra. Deși, tare bine-i cu căldura asta :)).

Vintila bianka ianuarie 3, 2015 - 22:44

Zapacita mica :))))) azi am avut si eu unul exact asa :))))) dar nu m-am gandit sa ii fac poza , bradul e afara deja :))))) si cand ma gandesc cat de concentrata eram si la final mi-am dat seama ce si cum :)))

Reply
Daniela Bojincă - Pishky ianuarie 3, 2015 - 22:57

Aaaa… deci chiar credeai că o să faci acum un covor din brad. Super! Mă bucur că a avut efectul ăsta. Oricum, și covorul meu e destul de drăguț :)).

Reply
Narcisa - Maria ianuarie 4, 2015 - 01:46

Bine, e drept, îl poți lăsa să moară, sau îi poți pune apă. Va muri mai încet, dar nu vei avea covor de brad la desfăcut pomul de Crăciun. Ce Crăciun e ăla fără copac mort în casă? Inclusiv eu am, pentru că părinți.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky ianuarie 4, 2015 - 11:39

Exact. Nu există așa ceva. Brazii trebuie să moară de Crăciun, în numele bunătății și milostiviei Domnului (ironie).

Reply

Leave a Comment