Home Personal Ghid despre cum să fii nesimțit și dobitoc pe pârtia de schi

Ghid despre cum să fii nesimțit și dobitoc pe pârtia de schi

by Daniela Bojincă
partie schi ranca

Azi m-am gândit cam toată ziua la articolul ăsta. Și, cu cât trecea timpul și dădeam peste și mai mulți nesimțiți pe pârtie, îmi doream să vă pot împărtăși ghidul ăsta. Un ghid despre cum să fii nesimțit și dobitoc pe pârtia de schi. La propriu. Și fără glumă. Gluma nu-și are rost. Ghidul este cât se poate de serios. Iar dacă nu va fi urmat cu strictețe, îmi pare sincer rău, dar nu vei putea să fii un nesimțit și un necioplit cu diplomă pe pârtia de schi.

Dacă vrei să înveți cum să fii un nesimțit și un dobitoc cu diplomă pe pârtia de schi, citește ghidul de mai jos.

Ghid: 1. Dacă lumea stă la coadă pe o lungime de 100-200 de metri, tu bagă-te la jumătate. Sau și mai bine, direct în față. Iar dacă lumea are tupeul să te întrebe de ce te-ai băgat în fața lor când ei stau de jumătate de oră la coadă, uită-te la ei cu dispreț și spune-le că și alții au mai făcut. Sau invocă motivul cretin cum că cineva te așteaptă jos cu cartela.

Ghid: 2. Dacă pârtia se numește: „Pârtie de schi”, tu dă-te cu sania pe marginea, sau chiar pe mijlocul ei.

Ghid: 3. Dacă lumea schiază pe o pantă cu o anumită înclinație, tu urcă pe mijlocul ei în bocanci, ori clăpari. Sau ia-ți un grup de prieteni și vorbiți acolo, în mijlocul pârtiei. Eventual faceți și un grătar.

Ghid: 4. Dacă cineva vine și-ți spune că se urcă pe margine, înjură-l!

Ghid: 5. Dacă administratorul pârtiei vine și-ți spune că aia nu-i nici pârtie de săniuțe, nici alee de promenadă, uită-te la el ca vițelu la poarta nouă, dă-i din cap, lasă-l să plece și continuă cu activitatea de dinainte.

Ghid: 6. Dacă ești de-a dreptul cretin, ori handicapat mintal și schiezi drept, fără să faci stânga ori dreapta, ca o camicază, din vârful pârtiei, până jos, cu viteză destul de mare, chiar foarte mare, iar deodată îți apare un neisprăvit în față, pe care nu poți să-l eviți și care n-are ochi la spate și nu se dă la o parte din fața ta, iar tu dai peste el, cel mai important e să nu-ți ceri scuze. Ba din contră. Scoate-ți un schiu și apucă-te să-l cotonogești pe om, în timp ce-l înjuri de toată familia, desigur.

Ghid: 7. Dacă lumea stă la o coadă, tu nu te mai obosi nici să stai la ea, nici să te bagi printre oameni. Așteaptă la primul pilon o crosă liberă și ia-o pe aia. (Sunt excluși salvamontiștii, jandarmii și alții, în timpul intervențiilor – pare rău băieți, dar dacă nu aveți talent să fiți nesimțiți, nu aveți și pace).

Ghid: 8. Aruncă peturi și sticle pe pârtie. Cu siguranță se va nimeri unul care să pice din cauza lor.

Ghid: 9. Lasă sacul cu care te dai pe pârtie de schi, tot pe pârtie. Eventual acoperă-l și de zăpadă. Se va găsi cineva care să facă vreo cristiană (curbă la stânga, sau la dreapta), ori pur și simplu să treacă peste el și să se facă grămadă.

Ghid: 10. Pe pârtie trebuie musai să vii beat. Mort de beat. Sau să te îmbeți acolo, cu vinul fiert de la bar.

Ghid: 11. Fumează. Și după ce-ți termini țigara, aruncă chiștocul pe pârtie.

Dacă nu vrei să fii un nesimțit cu diplomă, să faci fix pe dos. Pe pârtia de schi doar se schiază. Nu se dă cu sania, cu sacul, nu se merge pe mijlocul ei. Se stă la coadă, indiferent de cât e de mare. Nu se intră în față și nici la mijloc. Se respectă ceilalți schiori. Iar schiorul din spate este obligat să ocolească schiorul din față. Camicazele ar trebui să fie date afară de pe pârtie și să li se interzică să schieze până nu învață cum trebuie. Nu e suficient să te ții pe două schiuri și să faci plugul.

***Orice nouă regulă poate fi adăugată la ghid. Este încă în construcție.
*** Ghidul trebuie tratat ca atare. Și cu maximă seriozitate. Zic să învățăm să fim civilizați.

You may also like

22 comments

Constantin Ciprian decembrie 27, 2014 - 23:19

Esti geniala 🙂

Reply
Daniela Bojincă - Pishky decembrie 27, 2014 - 23:23

Mulțumesc frumos! 🙂

Reply
Emil Calinescu decembrie 27, 2014 - 23:29

Te contrazic doar in privinta ultimei chestii: nu se vine beat pe partie. Te imbeti acolo, cu vinul fiert care se vinde pe margine.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky decembrie 27, 2014 - 23:35

Ok. Dau un update :)).

Reply
piticu21 decembrie 27, 2014 - 23:40

scoate aia cu pamfletul, nu isi are locul.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky decembrie 27, 2014 - 23:45

Păi și dacă unii cred că-i pamflet? :))

Reply
Cristina T. decembrie 28, 2014 - 00:39

Genial. Ti-am simtit frustrarea pana la ultimul cuvant. :)) N-ai cu cine, dom’le!

Reply
Daniela Bojincă - Pishky decembrie 28, 2014 - 00:40

Mulțumesc frumos! Mă bucur dacă ai simțit frustrarea. Când am recitit.. și-am mai corectat greșelile de scriere scăpate, eu mi-am simțit frustrarea până la ultimul punct :)).

Reply
Madalina Iancu decembrie 28, 2014 - 21:17

Funny! Inteleg ca te-au scos rau din pepeni „manieratii” de pe partie. Dar nu cred ca e necesar un ghid de nesimtire. Pentru unii, e un talent innascut. Eu una prefer sa raman fara diploma si sa le cam dau ignore ghertomanilor pt care nu merita sa-mi stric zenul.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky decembrie 28, 2014 - 23:46

Nu le poți da ignor atunci când chiar n-ai loc de ei. Chiar nu poți. Și, dacă le dăm mereu cu ignore, nu o să avem niciodată parte de o lume civilizată. Trebuie să-i educăm.

Reply
Madalina Iancu decembrie 29, 2014 - 00:13

Si eu cred in educatie. Dar nu poti educa oamenii cu forta. In schimb poti naviga mai cu seninatate pe valurile vietii.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky decembrie 29, 2014 - 11:19

Nu e vorba de educare cu forța. Dar nu, nu poți ignora nesimțirea. Nesimțirea nu trebuie ignorată. Ea trebuie semnalată. Nu poți trece cu seninătate pe valurile vieții atunci când un cretin intră în tine, pentru că nu știe să schieze, dar s-a pus ca dobitocul pe schiuri și te mai și întreabă de ce atunci când schiezi nu te uiți în spate. Nu poți să treci peste când din spate, pe pârtie de schi, te lovește o săniuță și te lasă lat pe pârtie și nici atunci când iei un sac care a fost acoperit cu zăpadă și te faci bucăți pe pârtie. Chiar nu poți să treci peste mai ales când o pățești tu. Și nu poți să treci peste nici când vezi oameni aduși pe targă din cauza unor astfel de întâmplări. ;). Așa că da, nesimțirea asta trebuie semnalată.

Reply
Mire decembrie 28, 2014 - 22:36

Trist dar chiar asa se intampla in locurile foarte ”populare”. Adica de ce nu avem voie sa ne dam cu ligheanul pe partie? Sau sa facem un popas de o tigara chiar acolo, sau la rand la teleschi, pentru ca cei care au venit pe partie sa ia totusi portia de fum, chiar daca nu stau in bar. Cu vin fiert

Reply
Daniela Bojincă - Pishky decembrie 28, 2014 - 23:47

Exact. Exact! Bravo! Vezi că știi! Uite cineva care prinde repede =))).

Reply
Mire decembrie 29, 2014 - 00:19

am avut profesor bun 🙂

Reply
Daniela Bojincă - Pishky decembrie 29, 2014 - 11:14

Mă bucur :))

Reply
Natural decembrie 28, 2014 - 23:07

Din ce-ai scris tu, imi dau seama ca la Straja e un pic mai bine 🙂 Doar un pic :))

Reply
Daniela Bojincă - Pishky decembrie 28, 2014 - 23:48

Da, așa este :)). Măi.. e bine că e chiar și un pic. Contează :))

Reply
Nymphtetamine decembrie 29, 2014 - 11:56

Am vazut ce jeg a fost ieri pe partie…

Reply
Daniela Bojincă - Pishky decembrie 29, 2014 - 15:06

Așa e mereu. Dar mereu! Și nimeni nu face nimic. Iar cartelele alea sunt ale dracului de scumpe.

Reply
Cum a fost anul 2014 pe danielabojinca.ro decembrie 31, 2014 - 17:41

[…] a fost Concurs cu cărți – fii tu cel care câștigă!; – al doilea cel mai citit articol a fost Ghid despre cum să fii nesimțit și dobitoc pe pârtia de schi; – al treilea cel mai citit articol a fost Vinerea asta o dedic lui Tiberiu Albu; – cele mai multe […]

Reply
Ghid: Cum să îți faci un covor de brad în casă - Daniela Bojinca Blog ianuarie 3, 2015 - 21:58

[…] curând am făcut un ghid despre cum să fii nesimțit și dobitoc pe pârtia de schi, un ghid foarte citit și apreciat de cititori, din câte am observat. Și dacă tot am început […]

Reply

Leave a Comment