Cum a fost prima mea ședință foto

by Daniela Bojincă

Când am scris articolul ăsta, mă apucasem să-l scriu la timpul prezent. Dar, fiindcă îl public la vreo două săptămâni distanță față de momentul în care s-a și întâmplat acțiunea, m-am gândit să-l schimb puțin și să-i dau o altă formă experienței mele despre prima mea ședință foto într-un studio.

IMG_3250-Florentina-Rafaila-foto-galerie-ro-web

Am să încep cu povestea de la început. Adică de la primul mail pe care l-am primit de la Florentina, mail-ul în care mă invita la studio să mă răsfețe. Era un mail imens, cu mult text și multe fotografii, așa cum face un om care se respectă când vrea să-l convingă pe un altul că munca lui e de calitate: frumos structurat, cu argumente și dovezi clare și reale ale muncii sale. L-am citit cu atenție, i-am analizat site-ul de prezentare (cel mai mult mi-a plăcut secțiunea de video, pentru că poți să vezi exact cum decurge o ședință foto cu Florentina – fotograf și Petronia – make-up artist), am văzut că are și o secțiune de blog pe care chiar am sfătuit-o să o folosească și mi-am zis să accept, în inconștiența mea, că ce ar putea fi rău, nu?

 

Asta până ce a trebuit să plec spre Rafa Studio, de pe B-dul Octavian Goga, nr.2. Nu înțelegeam de ce am acceptat asta și nici ce naiba aveam eu să caut acolo, că nu-s model și habar nu am cum ar trebui să stau și să pozez. Nu mai avusesem niciodată parte de o astfel de experiență, într-un studio, cu lumini din toate părțile, cu fundal, cu haine de schimb de la un set de poze la altele, cu machiaj profi și așa mai departe. Începusem să regret că am confirmat.

IMG_3176-Florentina-Rafaila-foto-galerie-ro-web

 

Însă, cum am intrat pe ușa aia mare de lemn, dintr-o sală a Camerei de Comerț și am cunoscut-o pe Petronia – make-up artist – (Florentina nu ajunsese încă), m-am mai liniștit. Avea așa, un zâmbet cald și era tare drăgălașă. M-a lăsat să mă acomodez cu locul (probabil a observat că eram puțin speriată de bombe), apoi m-a urcat pe scaun și m-a machiat, întrebându-mă înainte:

– Cum te machieze de obicei?
– Nu mă machiez de obicei!
– Ohh! Înțeleg… (probabil i-am distrus toate speranțele).
– Dar vreau să fie cât mai natural.

 

Speram doar să nu fi fost prea acidă și să nu o fi speriat. Apoi, cât timp m-a machiat, mă rugam din tot sufletul să-mi placă și să nu fie prea extravagant, sau să mi se pară mie prea mult, sau să nu-mi placă ceva anume la machiaj. Nu de alta, dar îmi era chiar milă să-i spun și să o fac să se simtă prost în vreun fel. Pentru că, dacă nu-mi plăcea, chiar o puneam să modifice machiajul. Da, atât de nașpa sunt.

IMG_3222-Florentina-Rafaila-foto-galerie-ro-web

Când m-am uitat în oglindă și am văzut că e ok (nu mă identificam neapărat, căci nu sunt obișnuită să fiu machiată), am răsuflat ușurată și i-am zis că-i super tare și că-mi place. A făcut o treabă minunată. Cred că, în sinea ei, chiar și ea a răsuflat ușurată că a scăpat de nebună. :))

Apoi am intrat pe mâna Florentinei care, din prima, și-a dat seama că sunt mai mult decât stângace în ale pozatului și în ale pozițiilor pentru pozat, așa că m-a ghidat cum să stau pentru fiecare poză, ce atitudine să adopt și chiar cum să zâmbesc cât mai natural, fără să fie forțat. 

IMG_3084-Florentina-Rafaila-foto-galerie-ro-web

 

Asta mi-a plăcut practic cel mai mult. Că m-a făcut să mă simt în largul meu, fără să mă pună în vreo postură care mie să nu-mi convină neapărat. S-a purtat, din punctul meu de vedere, ca o adevărată profesionistă. Cred că m-a studiat puțin pentru că și-a dat seama exact cum să mă modeleze astfel încât să iasă totul bine, iar eu să mă simt ok și-n largul meu.

După prima jumătate de oră deja începuse să-mi placă cu adevărat și mă simțeam minunat. Era ceva wow. Eram fascinată și de aparat, și de lumini, și de Florentina care era atât de dulce cu mine, și de Petronia care mă încuraja din când în când (probabil și ea m-a văzut stângace – bine, pentru cineva care cu asta se ocupă, se observă de la o poștă când lucrează cu cineva stângaci și neșlefuit într-ale domeniului respectiv).

IMG_3107-Florentina-Rafaila-foto-galerie-ro-web

 

Însă, ce mai e fain la Rafa Studio este faptul că nu s-a plafonat pe un singur stil de fotografie – portretul. Fetele acolo se ocupă și de fotografii pentru copii cu fundaluri pictate manual (așa, pentru copiii mai măricei) și fundaluri de poveste (pentru bebeluși). Acum e la modă să te duci cu copilul la studio, să-i faci o ședință foto de când era el mic și drăgălaș ca să ai o amintire profi cu el, cât și el să vadă cum arăta când era mic. Ceea ce este foarte tare. Un fotograf va reuși întotdeauna să surprindă anumite lucruri pe care tu, poate, nu le-ai putea surprinde într-o fotografie normală.

Fetele au și o pagină de Facebook unde le puteți găsi, cât și site-ul pe care l-am menționat pe la începutul acestui articol. Chiar vă invit să le studiați activitatea și, de ce nu, să le faceți o vizită. Dacă s-au pliat ele pe mine și au reușit să modeleze lemnul din mine, sigur se vor descurca cu oricine.

IMG_3115-Florentina-Rafaila-foto-galerie-ro-web

 

You may also like

33 comments

Minerva Lacatusu martie 23, 2016 - 18:56

Mă duci și pe mine la ele când mai vin în București? Nu de alta, dar mi-au plăcut pozele tale mult de tot, mai ales prima! :)

Reply
Daniela Bojincă - Pishky martie 24, 2016 - 00:03

Sigur că da! Clar! Te duc! :))
500 de lei, plus comisionul meu, și mergem :))

Reply
Adrian Lazar martie 23, 2016 - 19:05

Pacat ca ai purtat blugi :(

Reply
Daniela Bojincă - Pishky martie 24, 2016 - 00:03

Am purtat și rochii :D. Ideea e că a vrut să-mi facă și în ce umblu eu zi de zi. Și nu contează în ce ești îmbrăcat, neapărat :D.

Reply
Adrian Lazar martie 24, 2016 - 05:39

Pai si acelea unde sunt? :)

Reply
Daniela Bojincă - Pishky martie 24, 2016 - 21:44

Mai multe sunt pe site-ul Rafa Studio. Am pus link pe la începutul articolului.

Reply
Andreea martie 23, 2016 - 19:05

Ești superbă !

Reply
Daniela Bojincă - Pishky martie 23, 2016 - 23:50

Mulțumesc frumos! :*

Reply
pirvanmarian martie 23, 2016 - 19:08

Faine poze, te fac sa pari mai matura :) nu iti pot da o varsta exacta asa de bine sunt facute pozele.
P.s cate poze presupune o sedinta foto, si mai costa in ziua de azi?

Reply
Daniela Bojincă - Pishky martie 23, 2016 - 23:50

Mersi frumos! Mă bucur că ți-au plăcut! Fetele sunt geniale!
O ședință foto e cam 500 de lei și presupune vreo 15 foto editate profi și 30-50 basic (nu știu exact). Dar sunt detaliile exacte pe site, la secțiunea de prețuri.

Reply
Serea Ciprian martie 23, 2016 - 19:13

Sunt foarte reusite fotografiile. Dar si modelul e super dragut :)

Reply
Daniela Bojincă - Pishky martie 23, 2016 - 23:49

Hi, hi, hi! Mulțumesc frumos! :*

Reply
Dani Havarneanu martie 23, 2016 - 21:39

Frumoase poze! Si tu, atât de delicata… Minunata!
Am intrat si pe site-ul studioului. Jos palaria! Mi-ar place si mie ;).

Reply
Daniela Bojincă - Pishky martie 23, 2016 - 23:48

Mulțumesc și mie! Mă bucur tare mult dacă ți-au plăcut! A fost minunat. Sunt foarte tari fetele!

Reply
#PoateVăInteresează Piele umană printată 3D, tatuaje cu bere și alte alea - Cristian China Birta martie 24, 2016 - 08:53

[…] Bojincă ne spune cum a fost la prima ei ședință foto […]

Reply
Luciana Corlan martie 24, 2016 - 11:35

Ești frumușică foc! Ia să înveți să te machiezi puțin și cum spuneam și pe Facebook, să vii așa la evenimente.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky martie 24, 2016 - 21:43

Ohhh, ce-mi faceți voi mie cu machiatul ăsta! Vi s-a pus pata. Ia să veniți voi să mă machiați! :))
Până una alta, mă bucur tare mult că-ți plac pozele :D

Reply
Loredana martie 24, 2016 - 14:04

Aaa, ce frumos. Ce frumos a surprins ,,naturaletea”. Vreau si eu! Sa pui niste poze si cu rochitele sa vedem si noi. Intodeauna am zis ca o sedinta la fotograf face toti banii. Si acum ma uit la pozele bunicilor facute la Studio si ma minunez cat de faine sunt.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky martie 24, 2016 - 21:42

Hei, Loredana! Mă bucur tare mult că îți plac. Găsești pe site mai multe poze cu mine :D. Am pus link-ul în articol, la început.

Reply
Ecaterina M martie 24, 2016 - 14:08

Asa ma Piscotel. Uite ce frumoasa esti tu cand esti machiata. Poate te-a convins catusi de putin sa incepi si tu sa te machiezi. Foarte frumoase pozele <3

Reply
Daniela Bojincă - Pishky martie 24, 2016 - 21:39

Nu. Nu m-a convins. Pentru că n-am timp :)). În plus, eu sunt frumoasă și nemachiată! Auzi la ea, ce, doar machiajul mă face frumoasă? Băi, ce oameni îs aici la București!

Reply
Ecaterina M martie 25, 2016 - 14:16

Nu am zis ma ca esti urata nemachiata, dar poti folosi machiajul sa pui anumite locuri de pe mutra ta in evidenta.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky martie 26, 2016 - 15:06

Înțeleg, înțeleg. E complicat ce zici tu :))

Reply
Alex S martie 28, 2016 - 12:46

Pe tine nici makeup-ul nu te salveaza :'(

Reply
Daniela Bojincă - Pishky martie 28, 2016 - 21:10

Uăi, uăi, uăi, ce e cu răutatea asta? :(

Reply
Alex S martie 29, 2016 - 01:39

Imi cer scuze, dar nu ma pot abtine cand vad o femeie…. ca ea…. dand sfaturi uneia ca tine. :))

Reply
Lorette martie 24, 2016 - 15:48

Frumoase pozele!
Ai iesit tare dragalasa :)

Reply
Daniela Bojincă - Pishky martie 24, 2016 - 21:38

Mulțumesc frumos!
Fetele sunt tot acolo, în caz că te bate și pe tine gândul! :D

Reply
Spunsieu martie 25, 2016 - 22:33

Esti frumoasa, frumoasa, cred ca acum iti vine sa te machiezi tot timpul, chiar si cateva nuante acolo iti pot pune in evidenta trasaturile. Cred ca fetele ti-au vazut..potentialul pentru ca nu oricine este fotogenic cu adevarat, este o calitate destul de rara.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky martie 26, 2016 - 15:05

Mulțumesc frumos! Mulțumesc frumos pentru cuvintele astea :)

Reply
StropiDeSuflet aprilie 1, 2016 - 13:39

Am privit fiecare poză îndelung fiindcă îmi inducea o senzaţie de calmitate. M-am întrebat „de ce?” şi mi-am răspuns imediat: indiferent de poziţie, dincolo de orice machiaj, străbate prin sticlă o bunătate nesfârşită şi-am înţeles că poţi fi prietenul care nu trădează niciodată, omul care întinde mâna să ajute necondiţionat, omul care nu răneşte niciodată…
Aşa am desluşit eu… şi fiind bunică, pot spune că am ceva experienţă de viaţă!

Reply
Daniela Bojincă - Pishky aprilie 1, 2016 - 16:31

Vă mulțumesc tare mult pentru cuvintele frumoase! Mi-ați făcut ziua mai frumoasă și mi-ați rupt și o lacrimă :)

Reply
StropiDeSuflet aprilie 1, 2016 - 21:21

Sărut lacrima!

Reply

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More