Home Personal Uite de ce ar trebui să participăm la un curs de improvizație

Uite de ce ar trebui să participăm la un curs de improvizație

by Daniela Bojincă
improvizatie

M-am gândit că ar fi bine pentru mine să merg la un curs de improvizație, iar apoi să vă povestesc și vouă experiența că, cine știe, poate vi se va părea interesant și o să vreți și voi să participați. 

Până să merg eu la un curs de improvizație, zic să vă povestesc mai întâi de ce vreau să fac asta și cu ce cred eu că mă ajută, implicit cu ne-ar ajuta pe toți un astfel de curs de improvizație.

Cu toții cred că am fost surprinși de momente în care ne-am blocat, momente în care nu am știut cum să reacționăm, ce să spunem, cum să dăm o replică pe cât se poate de rapidă, pe atât de inteligentă. Iar asta doar pentru că nu am știut să improvizăm în momentul respectiv.

Să improvizezi nu înseamnă însă a minți. Nicidecum. Improvizația este abilitatea unui om de a crea, dansa, cânta, juca, vorbi, ca o reacție imediată asupra lucrurilor ce se întâmplă în jurul lui, ori chiar asupra propriilor gânduri și sentimente de moment. Cu ajutorul cursurilor de improvizație se creează noi moduri de gândire și noi practici de a le aplica, precum și un automatism de acționare imediată asupra stimulilor din jurul nostru, fără să ne panicăm, ori să ne pierdem într-un fel cu firea, sau pur și simplu să părem a fi inferiori în fața celorlalți.

Mie mi se întâmplă de multe ori să rămân fără replică, ori pur și simplu să nu mai știu cum să acționez, zicând în final un: „Da.. așa e.”, ori „Sigur.. înțeleg.”. Am momente când nu știu cum ar trebui să mă comport și când îmi este pur și simplu rușine ca nu cumva să mă fac de râs în fața celorlalți. Și cred că tocmai de asta ar trebui să merg la un seminar de improvizație. Pentru a reuși să învăț să improvizez. Să am o replică de moment și să nu mă mai pierd cu firea. Și nici să nu mă mai uit la cei din jurul meu ca vițelul la poarta nouă.

Apoi, cred că un astfel de seminar de improvizație, m-ar ajuta să mă dezvolt. Căci practic asta se întâmplă: dezvolți o abilitate pe care trebuie să o perfecționezi după aceea zi de zi. Iar pe lângă asta, cunoști oameni și ai parte de noi experiențe. Cred că e important să descoperi oameni care au aceleași interese ca tine. Asta ne ajută pe toți să ne dezvoltăm unii alături de ceilalți într-un mod cât mai benefic fiecăruia dintre noi.

Așa că, dacă te afli și tu în aceeași situație cu mine, hai și tu la Școala de Improvizație să ne dezvoltăm abilitatea de a improviza, să ne dezvoltăm modalitatea de a gândi, cât și să legăm prietenii. Cu siguranță o să fie foarte tare!

You may also like

1 comment

Leave a Comment