Home Filme Fantastic Beasts: Crimes of Grindelwald – cu pro și contra

Fantastic Beasts: Crimes of Grindelwald – cu pro și contra

by Daniela Bojincă
fantastic beasts crimes of grindelwald

Tocmai m-am întors acasă de la vizionarea filmului Fantastic Beasts – The Crimes of Grindelwald. Bine, asta s-a întâmplat în momentul în care scriu articolul. În momentul în care tu citești, sincer, nu știu ce fac, pentru că încă n-am primit scrisoarea aia de la Hogwarts ca să învăț cum stă treaba cu vrăjitoria, cititul gândurilor, levitația și prezicerea viitorului. Dar e ok. Încă aștept. N-au trecut decât vreo 17 ani de atunci.

Cred că Fantastic Beast și tot Universul Harry Potter, care este reînviat de către acest prequel, este mai mult pentru cei care și-au trăit copilăria împreună cu Harry Potter și gașca lui. E un film care îți derulează toată copilăria prin fața ochilor. Sau adolescența. Fantastic Beasts te face să retrăiești momentele alea în care ți se tăia răsuflarea și trăiai fiecare scenă alături de Harry Potter, fie printre rânduri, citind cărțile, fie printre scene, vizionând filmele.

Iar dacă vrei să vezi Fantastic Beasts, musai să vezi și Harry Potter. Merg împreună. Practic, fără Harry Potter n-ar fi existat azi Fantastic Beasts.

Fantastic Beasts – bun sau nu?

Primul Fantastic Beast (Fantastic Beasts and where to find them), despre Newt și animalele lui fantastice (animale care apar și în Harry Potter, la cursurile unde este profesor Hagrid), mi-a plăcut la nebunie. I-am adorat fiecare secvență și fiecare efect special 3D IMAX. Mi-a plăcut scenariul. Mi-a plăcut construcția personajelor. Și m-am îndrăgostit iremediabil ne Newt, noul personaj principal al Wizard World. Am scris despre el, aici.

Al doilea film din serie, Fantastic Beasts: Crimes of Grindelwaldnu pot spune că mi-a plăcut la fel de mult. Am avut așteptări mai mari de la el. Desigur, efectele 3D IMAX sunt senzaționale. Cel puțin mie mi-au plăcut tare mult. E o poveste creată efectiv pentru genul acesta de proiecție. Însă mă așteptam la mai mult din partea construcției personajelor. Mai bine conturate. Mai puternice. Remarcabile și mult mai bine definite.

Mi s-a părut așa că ceva lipsește și că, deși îmi place filmul, nu-l egalează pe primul. Cel puțin nu în sufletul meu, care a crescut cu lumea magică a lui Harry Potter. Bine, acum poate că e și doar un film de pregătire și întroducere în povestea care urmează. Aștept să văd cum o să decurgă lucrurile mai departe.

Bine, nu pot spune că fac parte nici din tabăra celor care critică vehement acest film, dar nici din tabăra celor plăcut impresionați. Eu sunt undeva la mijloc.

imperio fantastic beasts crimes of grindelwald

Ce mi-a plăcut la Fantastic Beasts: Crimes of Grindelwald

Dacă mai sus am fost puțin răutăcioasă și dezamăgită, am zis să las aici și lucrurile care mi-au plăcut. Că na, cum îți spuneam, nu pot să zic pe depin că nu mi-a plăcut filmul.

Deși aveam mai mari aștepări de la personajul lui Newt, al lui Dumbledore și cel al lui Grindelwald, mie mi-a plăcut totuși trio-ul asta de Eddie Redmayne, Jude Law și Johnny Deep. Johnny Deep și felul lui de a fi mi se pare potrivit pentru Grindelwald. Îi dă un aer aparte personajului. Jude Law la fel, mi s pare perfect în personajul lui Dumbledore tânăr. Iar Eddie Redmayne, ei  bine am zis deja că m-am îndrăgostit de Newt.

Mi-au plăcut efectele de 3D IMAX. Sunt senzație. Ridică filmul la un alt nivel. Iar unele dintre ele chiar m-au băgat în scaun și m-am înfipt în el bine de tot. 

Apare Nagini. Aceeași Nagini (sau același, că na, se transformă) din Harry Potter și Pocalul de Foc. Îmi place că au punctat povestea din spatele șarpelui Nagini pe care îl cunoaștem deja din filmele cu Harry Potter. 

O altă legătură cu lumea Harry Potter este însăși Oglinda lui Erised, oglinda care îți proiectează cea mai mare dorință a ta (dacă mai ții minte momentul în care Harry se vede în oglindă împreună cu părinții săi și apare un moment emoționant de tâlc între el și Dumbledore).

Practic suflețelului meu i-au plăcut toate aceste inserții care au avut o încărcătură emoțională în Universul lui Harry Potter. Și faptul că, într-un fel, ți se explică multe întâmplări care atunci erau sporadice.

Și-apoi, mi-a mai plăcut și finalul. Creează din nou așteptări pentru următorul film, cu Credence în prim plan, împreună cu scopul lui Grindelwald (de care mie îmi place; mă scuzați, știu că-i personajul negativ dar… Johnny Deep…)

Hai și tu la film!

Fantastic Beasts: Crimes of Grindelwald intră în cinema din 16 noiembrie 2018 și îți recomand să mergi să-l vezi în IMAX la Cinema City, dacă tot te duci. Ți-aș recomanda și 4DX de la Cinema City, că eu sinceră sunt curioasă cum e și acolo, dar s-ar putea ca efectele să fie mult mai faine la IMAX. Filmul este distribuit în România de Vertical Entertainment.

Sursă YouTube (user Warner Bros. Pictures)

You may also like

Leave a Comment