Home Filme Film: Deadpool – Feel the love

Film: Deadpool – Feel the love

by Daniela Bojincă
deadpool

deadpool

Întâi de toate, Deadpool este acel film Marvel pe care Marvel nu a fost în stare să-l realizeze în toate încercările anterioare. După ce-i vezi origin story-ul lui Spider-Man de vreo două ori, mai vin și Captain America, Iron Man sau Thor, plus câțiva mutanți din gașca X-Men, te gândești că știi deja ce urmează să-ți ofere o astfel de poveste de prezentare a unui super-erou.

Doar că Deadpool debutează cu un Wade Wilson îmbrăcat deja în costumul roșu, aflat într-un taxi și cu o puternică dorință de răzbunare față de un antagonist care pare că l-a supărat destul de rău. Marvel și-a gândit bine mișcarea și oferă majoritatea secvențelor supra-difuzate în trailere încă din primele minute. Și chiar dacă ești conștient de povestea anti-eroului, nu există vreun element care să te facă să te bucuri de ea mai puțin.

În timp ce Deadpool e undeva pe o autostradă, încercând să taie și să împuște câțiva băieți răi, dar și să-i facă față mentorului cu accent rusesc Colossus, ne sunt prezentate flashback-uri cu viața sa înainte de acel costum. Același Wade Wilson pe care fanii benzilor desenate îl cunosc și pe care cei nefamiliarizați cu Universul Marvel ajung să îl descopere: un mercenar care se îndrăgostește pe loc de o femeie cu moravuri ușoare află că este bolnav de cancer. Ceva om important vine la el și îi spune că-l poate vindeca, dacă acceptă să intre într-un program secret de „fabricat” super-eroi. Nimic nou aici, sunt exact elementele pe care le prezintă și trailerul.

Filmul impresionează însă printr-un umor ce lipsește cu desăvârșire în Universul Cinematografic Marvel (MCU). Wade Wilson e genul ăla de personaj care are pregătită câte o replică pentru orice, gata să satirizeze absolut fiecare element cu care se confruntă (sau pe care i-l oferă scenaristul). Filme celebre precum Star Wars, seriile Blade sau Taken, studiourile rivale de la DC Comics, ba chiar și precedentele filme Marvel, toate au parte de caricaturizări inedite.

„Mergem să-l vedem pe Profesor!” îi spune Colossul lui Deadpool, încercând să-l ducă la institului lui Xavier.

„Pe Stewart sau pe McAvoy?” răspunde el, amintindu-i pe cei doi actori care i-au dat viață Profesorului X.

Tim Miller își construiește filmul în jurul unor clișee (precum cel al eroului care vrea să-și salveze prietena din mâinile antagonistului), însă are grijă să le demoleze exact înainte să-și atingă apogeul. Povestea de dragoste este gândită în special pentru femeile care au nevoie de o nouă distracție anul acesta de Valentine’s Day, după ce au avut anul trecut 50 Shades of Grey, iar la anul urmează 50 Shades Darker. Cu toate astea, glumele obscene posibil să le facă până și pe ele să roșească puțin la gândul că ar putea avea parte de o cină romantică la finalul filmului. În fond, și-au făcut prietenii fericiți!

Dacă ar fi să-i găsesc un minus, acela ar fi în antagonistul-cu-nume-de-detergent, Ajax, care pare pus acolo mai mult ca să servească drept ținta glumelor lui Deadpool, cât si o motivație pentru ca acesta să poată avea, așa cum zice încă din partea introductivă a filmului, propria poveste.

Începând cu 12/02/2016 filmul Deadpool ajunge pe marile ecrane distribuit de Odeon Film, în format 2D și IMAX 2D.

Sursă YouTube (user 20th Century Fox)

Acest articol a fost scris de Cristi, un fan Marvel care aproape că m-a implorat să-l las să scrie el articolul despre Deadpool la mine pe blog.

You may also like

Leave a Comment