Impresii despre al doilea episod din GOTS7

by Daniela Bojincă
game of thrones 7 season

Tocmai am văzut al doilea episod din seria GOTS7 și am zis să împărtășesc cu tine impresiile despre cel de-al doilea episod. Și cam am de gând să fac asta cu fiecare episod care apare.

Dacă n-ai văzut încă episodul, să știi că s-ar putea să găsești niște spoilere mai jos. Dacă n-ai nicio problemă cu asta, continuă. Oricum, nu dezvălui nimic din ce cred eu că ar putea fi prea important și de nedezvăluit ca să zic așa. Dacă ai în schimb o problemă cu asta, ei bine te invit să vezi episodul și apoi să citești acest articol.

Iar dacă vrei să-mi citești impresiile despre episodul anterior, te invit să dai un click chiar aici.

gots7

1. Daenerys pare să fie zeița răbdării, în timp ce Cersei pare să se confrunte în interiorul ei cu un uragan

Ce-l de-al doilea episod continuă antiteza dintre Daenerys și Cersei. În timp ce una își plănuiește cu calm lovitura, cealaltă e din ce în ce mai agitată că-i lăsată cam pe dinafară în lupta pentru cucerirea Tronului de Fier.

Și e tare interesant de urmărit paralela asta dintre Cersei și Daenerys. Cum crește puterea uneia proporțional cu pierderea puterii celeilalte. Mie îmi place tare mult plasarea celor două personaje în poveste. Și cam așa se întâmplă și în viață când unul se folosește de slăbiciunea celuilalt ca să capete puterea de care are nevoie. Sau cel puțin așa văd eu lucrurile din bula mea.

2. Jon Snow și chemarea sângelui? Jon Snow și decizia cea dreaptă și favorabilă? Sau ambele?

Jon Snow are de luat o decizie care pare destul de dificilă: să se alăture lui Cersei, să fie pe cont propriu, sau să alăture lui Daenerys care, dacă ai văzut sezonul anterior, știi deja că-s rude, că le curge același sânge de dragon prin vene și că Jon Snow al nostru este jumătate Stark și jumătate Targaryen.

Aparent pare să ia decizia cea mai favorabilă Nordului și să se alieze cu cei care dețineau două arme puternice împotriva armatei de White Walkers: focul dragonilor și sticla dragonilor.

Să fie însă vorba mai mult despre o chemare a sângelui, decât despre cea mai favorabilă decizie? Chiar sunt curioasă cum or să continue treaba asta în următoarele episoade.

3. Tot ce e mai bun se păstrează la final în al doilea episod din GOTS7

Episodul acesta este atât de liniștit. Sam mai face o descoperire în nerăbdarea lui de a asculta de maestru la tot pasul. Daenerys are parte de o vizită neașteptată. Jon Snow ia o decizie interesantă. Cersei e tot mai nervoasă. Planul de asediere merge perfect. Și așa mai departe. Toate sunt bune și frumoase. Nimeni nu moare. Niciun măcel. Înțelegi ideea.

Ei, la sfârșit, la sfârșit au păstrat ce-a fost mai bun din tot episodul. E un sfârșit memorabil. Care încheie cel de-al doilea episod cu multe semne de întrebare.

Presupun că îți mai amintești de Euron Greyjoy din primul episod care îi promite lui Cersei un cadou ca să o cucerească și să îi câștige încrederea. Se pare că o să reușească. Par să fie ca făcuți unul pentru altul.

Acum, sunt tare curioasă ce o să mai aducă interesant GOTS7 în continuare. Promite foarte multe. Extrem de multe. Cel puțin mie îmi promite extrem de multe și sper să nu mă dezamăgească.

Sursă YouTube (users GameofThrones)

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More