M-a luat lumea la întrebări despre filme

by Daniela Bojincă
filme

Am primit niște întrebări despre filme, de la Ecaterina. M-a luat la întrebări, ca într-un fel de interviu, numai că-i la mine pe blog. Știu, e ciudat. Dar ce mai e oare normal în lumea asta?

În fine. E ca un fel de leapșă, ca să zic așa.

Dar să începem cu întrebările, zic.

1. Unde îți cauți filmul de vizionat?

Mai nou, când vreau să văd câte un film, îl caut pe Cinemil.ro. Citesc despre el ce și cum și apoi mă duc la cinematograf să-l vizionez. De fiecare dată când m-am lăsat ghidată de gusturile cinefile ale lui Emil, pot spune că n-am regretat și chiar mi-a părut tare bine. Fiecare film în parte despre care el a vorbit de bine și l-am văzut și eu, mi-a plăcut. Și vă recomand și vouă să-i citiți recenziile. Sunt sincere și pertinente. Spune pe șleau ce-i place și ce nu-i place.

2. Cel mai bun film pe anul 2015?

The Age of Adaline. E genial. E palpitant. E captivant. E sentimental. E intrigant. E tot ce vrei și ce nu vrei. E așa, o combinație interesantă între mai multe elemente care, împreună cu scenariul, se contopesc perfect. Iar actorii își joacă mult prea bine rolurile. În special Adaline, de care aș putea spune că m-am îndrăgostit. Îmi place personalitatea ei și, recunosc, îmi place și frumusețea ei suavă. E ceva aparte. Mai jos vă las și trailer-ul filmului.

Sursă Youtube (user Movieclips Trailers)

3. Super-eroul preferat? Dacă tot suntem în era super-hero în cinema.

Asta-i cea mai ușoară întrebare. Nici nu trebuie să stau să mă gândesc. Dar chiar deloc. Super-eroul meu poartă numele de MAMA. N-am super-eroi din filme. Ea e unicul meu super-erou. Atât.

4. Un film necunoscut pe care l-ai descoperit parcă de nicăieri?

Ăăăăăă. Ăăăăăăă. Ăăăăăăăă. Ăăăăăă. Nu. Nu-mi vine niciunul în minte care să se poată încadra fix în tiparul acestei întrebări. Chiar nu.

5. Care ar fi sfatul pentru o recenzie de film bună?

Probabil să fie scrisă cât mai sincer posibil, iar prin recenzie sinceră consider că ar trebui să aibă musai două elemente: părțile pozitive ale filmului și părțile lui negative. Nu cred că este vreun film perfect, sau vreunul care să n-aibă nimic bun. În primul rând, fiecare film are o poveste și un mesaj. Acum depinde cum este redată povestea alături de mesajul acesteia. Asta face un film să fie bun, sau mai puțin bun, cred eu: modalitatea de redare a poveștii și a mesajului pe micile și marile ecrane.

6. Ultimul film văzut la cinema?

Agentul de la U.N.C.L.E. Și mi-a plăcut al naibii de mult. E fain rău de tot, chiar dacă povestea n-are pic de originalitate și este reinterpretată după un serial din anii 1960. Desigur, ar fi putut lucra puțin mai mult la detalii, dar, per ansamblu, filmul este tare fain. Mai jos, desigur, las trailer-ul.

Sursă Youtube (user Movieclips Trailers)

7. Ce personaj ai vrea să întâlnești din lumea filmelor?

Pe Illya, din filmul Agentul de la U.N.C.L.E. Mi-a plăcut la nebunie actorul, cum a jucat: cu accentul lui de rus în limba engleză (actorul nu-i rus). Și mai e și tare frumușel și simpăticuț.

8. Ce cauți la un film?

Povestea și mesajul pe care acesta vrea să le transmită. Pentru mine asta este cel mai important: mesajul. Cu ce se vrea să rămână omul după ce vede un film. Știți voi, sentimentul ăla care îți rămâne întipărit pe veci în suflet în urma poveștii unui film. Asta caut eu la filme.

9. Care e filmul la care te gândești chiar acum?

The Mockingjay Part II. Am citit cărțile când abia apăruseră în România. Și de atunci (clasa a 5-a – acum vreo 8 ani), abia am așteptat să apară, cândva și filmele. Nu m-au dezamăgit, așa cum se întâmplă de obicei cu ecranizările cărților. Seria Jocurile Foamei este ecranizată aproape ca la carte, ca să zic așa. Iar acum abia aștept să văd cum joacă actorii ultima jumătate a celei de-a treia cărți. Sunt tare nerăbdătoare.

Sursă Youtube (user The Hunger Games)

You may also like

5 comments

alexander septembrie 19, 2015 - 13:59

Nu te poti numi iubitor de filme daca urmaresti doar astfel de filme. E ca si cand te-ai numi masterchef si gatesti doar shaorme sau fastfood-uri. Eu sunt mai direct, si imi plac lucrurile spuse in fata. Desigur, poti sa nu aprobi comentariul.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky septembrie 19, 2015 - 17:26

N-am de ce să nu aprob comentariul, atâta timp cât el e pertinent și scris civilizat.
Și cine naiba a spus că mă numesc iubitor de filme? :)))) Unde scrie asta, mai exact?
Și, după tine, la ce filme ar trebui să mă uit? Adică ce filme ar trebui să apară în locul respectivelor, după tine? Nu de alta, dar poate chiar nu le-am văzut și o să-mi placă :).

Reply
Alexander septembrie 20, 2015 - 14:55

As evita filmele comerciale chiar dacă as fi sau nu cinefil. Cine îți recomanda filme de mall este o persoană cu gusturi de doi lei, desigur filmele bune trebuiesc căutate mai mult, dar oferă pe măsură. Nu recomand filme, zic însă ce filme sunt de căcat.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky septembrie 20, 2015 - 19:00

Desigur, e strict părerea ta pe care ți-o respect. Depinde foarte mult de gusturi. Iar gusturile, în opinia mea, nu sunt mai bune sau mai proaste. Ele pur și simplu sunt. Nu poți judeca ce-mi place și nu pot judeca ce-ți place. Gândim diferit și avem modalități diferite de a ne exprima sentimentele de plăcere.
Acum, tu dacă nu recomanzi filme, nu pot să te cred pe cuvânt că filmele astea sunt mai proaste, strict din punctul meu de vedere, față de cele pe care tu le consideri mai bune. Poate, dacă ai fi spus măcar un nume, aș fi fost chiar de acord cu tine și aș fi admis că da filmul ăsta e mai bun :).
În plus, nu sunt filme de mall. Aceste filme rulează și în alte cinematografe, nu doar în cele din mall. Și, cred eu, pentru că sunt băgate în cinematografe, în mall sau nu, asta nu înseamnă că-s filme de căcat. Cel puțin din punctul meu de vedere. Și nu, n-am gusturi de doi lei. Și nici Emil care scrie pe Cinemil.ro. Sunt gusturile mele care nu pot fi catalogate într-un fel sau altul.

Eu, personal, consider un film bun cel care îmi transmite ceva: un mesaj. Și mă face să pătrund în cadrul acțiunii, desigur, imaginativ (mă ține acolo prinsă în acțiune). Îmi transmite sentimente și reușește să treacă dincolo de ecranul ăla. Și, revenind din nou la gusturile și sentimentele noastre diferite, un film care mie îmi transmite ceva, poate ție nu-ți transmite nimic și invers. Asta nu înseamnă că unul din noi n-are gusturi, ci pur și simplu că nu le împărtășim sub aceeași formă.

Îți mulțumesc frumos pentru comentariu și sper să-mi înțelegi și punctul meu de vedere :).

Reply
Emil Calinescu septembrie 21, 2015 - 00:19

Un singur lucru spun: pe blog nu scriu despre TOATE filmele vazute. Majoritatea articolelor sunt despre „filmele de mall” pentru ca alea sunt citite. Daca apar 3 filme in cinematografe vineri, lumea cauta despre acele 3 filme. Iar eu sunt invitat la vizionarile lor pt a scrie despre ele. Deci e si un fel de obligatie profesionala. Din acest motiv majoritatea filmelor despre care scriu sunt filme de mall. Din motive comerciale.

Asta nu inseamna ca le si recomand. Am dat de pamant cu multe dintre ele. Parerea despre ele e obiectiva. Eu sunt OBLIGAT sa scriu despre ele, nu-s obligat sa scriu DE BINE! Diferenta e lesne de sesizat.

Reply

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More