Home Personal Cu ce m-a ajutat pe mine internetul?

Cu ce m-a ajutat pe mine internetul?

by Daniela Bojincă
internetul

Mi-a pus Emil Călinescu întrebarea asta, acum vreo câteva zile, dacă nu cumva mai bine de o săptămână. Nu mai știu exact când, dar mi-a dat o leapșă, recent, prin care eu trebuie să răspund la întrebarea: Cu ce m-a ajutat pe mine internetul?

Pe mine, internetul, trebuie să recunosc, m-a ajutat foarte mult și nu neapărat într-o singură direcție cum l-a ajutat pe Emil (care zice că a devenit mai social prin prisma internetului). Pe mine internetul m-a dezvoltat pe plan personal, pe plan psihologic, intelectual și chiar și financiar. Dar zic să o iau pe rând, încercând să le punctez pe fiecare în parte.

1. Internetul m-a ajutat financiar

Da. Pe mine internetul m-a ajutat să încep să-mi câștig banii de buzunar încă de pe la vârsta de 17 ani, scriind articole. Adică de mai bine de patru ani. Iar în treaba asta m-a ajutat Emil. Adică el a fost cel care mi-a vândut niște ponturi, ca să zic așa, despre cum să fac, ce să fac și unde. Iar pentru asta am să-i mulțumesc mereu (vezi, băi, au ajuns pișcoturile să-ți mulțumească public, pe blogul lor!).

2. Internetul m-a ajutat să încep să devin independentă

Nu total. Parțial. Nu pot spune că trăiesc efectiv din ce câștig cu blogul și prin campaniile în care sunt implicată. Însă pot spune că m-a ajutat să încep să devin independentă. Pentru mine cel puțin a fost și încă este mare lucru să nu cer bani părinților să-mi iau ceva, ori să plec undeva. Am oricând bani să plec, ori să-mi cumpăr chestii. Iar chestia asta pentru mine a însemnat foarte mult. Mă simțeam și încă mă simt bine că eu, spre deosebire de majoritatea prietenilor mei, nu trebuie să-mi dea mama bani constant pentru orice. Iar asta înseamnă să începi să devii independent.

3. Internetul m-a ajutat să mă descopăr

Scriind pe blog, am învățat lucruri despre mine. N-aș știi cum să vă explic asta destul de amănunțit astfel încât să vă fac să mă înțelegeți, dar am să încerc.

Prin articolele pe care le-am scris și prin campaniile în cadrul cărora am participat, am început să descopăr lucruri care îmi plac: să merg mai mult la concerte, să fac mai mult sport, să socializez cu oamenii, să descopăr orașe și să scriu despre toate astea.

4. Internetul m-a ajutat să cunosc oameni

Deși studiile britanicilor și nu numai arată că internetul îndepărtează oamenii în offline și îi ține captivi mai mult în online, răpindu-le viața socială, aș putea spune că mie internetul mi-a dat viață socială în offline căci, din online, multe proiecte s-au dus în offline în locuri în care ne-am întâlnit, am discutat și ne-am împrietenit.

Am o grămadă de oameni frumoși pe care i-am cunoscut în online și cu care am legat prietenii în offline. Oameni pe care îi vizitez, oameni care mă vizitează, oameni cu care merg la suc, la film sau mai știu eu pe unde altundeva.

5. Internetul m-a ajutat să descopăr locuri

Probabil, dacă n-aș fi „lucrat” pe internet, n-aș fi descoperit atât de multe locuri. Nu găseam motiv să merg pe acolo. Așa, cu ajutorul internetului și al blogului, am tot fost pusă să călătoresc dintr-o parte în alta a țării, iar asta a ajuns să-mi placă tare mult. Îmi place să descopăr locuri, să le vizitez și să le aflu istoria și cultura. Îmi place să mă plimb. Și îi mulțumesc internetului că mi-a dat ocazia să merg prin atâtea orașe și să le descopăr pe fiecare în parte.

6. Internetul m-a ajutat să nu pun la suflet

Să nu-mi pese de critici, mai exact. Recunosc. Sunt o persoană tare emotivă în anumite situații. Însă, dacă vine acum cineva la mine și-mi spune „nu-mi place articolul ăsta pentru că-i prost din punctul meu de vedere”, nu mă afectează așa cum acum vreo 3-4-5-6 ani s-ar fi întâmplat. Îi accept și îi respect părerea, în timp ce eu merg mai departe tot cum cred eu că-i mai bine.

Desigur, dacă vine cineva și-mi explică un lucru pe care l-am greșit, cu argumente și civilizat, de cele mai multe ori îl bag în seamă, fără să mă afecteze în schimb, încercând să remediez greșeala respectivă pe viitor, sau cel puțin să nu o mai repet.

7. Internetul m-a ajutat intelectual

Știu. Poate sună ciudat, ori aberant, însă nu este. Zilnic învăț lucruri despre cum funcționează, de fapt, internetul și despre cum acesta ne influențează viața într-un mod pozitiv, ori negativ, în funcție de deciziile noastre. Zilnic învăț lucruri despre blogging sau chiar curiozități medicale. Dacă știi cum și cât să-l folosești, internetul te ajută să te dezvolți și intelectual. Important e să fie cu măsură. Practic, totul, în viață, trebuie să fie cu măsură.

Iar aici, la numărul 7, că-mi place mie tare mult numărul ăsta magic, mă opresc. Ăstea sunt cele mai importante 7 lucruri prin care internetul m-a ajutat și prin intermediul cărora m-am dezvoltat în primul rând pe plan personal.

PAM PAM!

You may also like

6 comments

Emil Calinescu septembrie 18, 2015 - 11:19

Eu, mare iubitor de piscot/uri, am ajutat un piscot sa obtina … piscoturi. Apai nu pot decat sa ma bucur! 😀

Reply
Daniela Bojincă - Pishky septembrie 18, 2015 - 12:46

Pam Pam!
Păi da cum altfel? Desigur, am spus asta ca lumea să vadă că, acum ceva ani, a existat și un strop de bunătate în tine pe lângă heităreală. :)))

Reply
RaduThor septembrie 18, 2015 - 15:09

Păi ce să spun? Mult succes în continuare!

Reply
Daniela Bojincă - Pishky septembrie 18, 2015 - 22:23

Mulțumesc frumos, Radu! Să fie!

Reply
Luciana Corlan septembrie 22, 2015 - 09:53

Oamenii din studiile britanicilor sunt aia care fac excese.
Cat timp folosim tehnologia drept o unealta care sa ne ajute sa cunoastem, nu avem de ce sa ne facem griji.
Bafta mai departe!

Reply
Daniela Bojincă - Pishky septembrie 22, 2015 - 22:49

Așa este, Luciana!
Mulțumesc frumos! Să fie!

Reply

Leave a Comment