John Wick Chapter 2 – Noul Chuck Norris

by Daniela Bojincă
john wick chapter 2

Cred că se cuvine a începe acest articol spunându-ți că John Wick este personajul unei trilogii și că, din punctul meu de vedere, primele două filme nu prea pot să fie văzute independent. Așa că dacă vrei să vezi filmul ăsta care, de altfel, e foarte tare, zic să te apuci mai întâi să-l vezi pe primul. Și, ca să te conving, am să-ți spun câteva cuvinte despre primul, mai întâi. Sau cel puțin ca să știi câte ceva despre primul înainte să-l vezi pe al doilea. Asta ca să-l înțelegi pe al doilea.

Primul film cu John Wick (2014)

John Wick (Keanu Reeves) este cel mai mare criminal din lumea interlopă. Atât de mare încât poate să omoare jumătate de oraș în maxim jumătate de oră. În primul film, John Wick se retrăsese din lumea interlopă (sau cel puțin așa credea) și după moartea iubitei sale soții care îi dăruie un pui de beagle (Daisy) și un bilet pe care scria să nu uite să iubească, tot ceea ce voia era să-și trăiască văduvia în liniște și pace alături de cățelușa sa. Doar că, la fel ca în viața reală, socoteala de acasă nu se potrivește cu aia din târg. Dar rusul Iosef Tarasov (Alfie Allen) îi dă peste cap planurile în momentul în care vrea să-i cumpere mașina, un Mustang absolut minunat din 1969 și, pentru că John Wick îl refuză, își pune oamenii să-l bată până-l lasă inconștient și să-i fure Mustangul ăla minunat. Și uite așa trezesc ei în John Wick fiara aia adormită care omoară pe oricine îi stă în cale să-și recupereze mașina. 

Cu crimele sale, înrăutățește situația și pe capul său se pune o sumă imensă de bani ca să fie prins transformând totul într-o joacă din astea de-a șoarecele și pisica foarte interesantă și mult mai macabră și intensă. Doar că John Wick e prea bun și ajunge să existe și-n capitolul doi.

john wick chapter 2

Emil are ceva cu mine că în ultimul timp ba încearcă să mă bage în închisoare după ce eu evadez, ba vrea să mă împuște.

Povestea filmului John Wick Chapter 2 (2017)

John Wick (Keanu Reeves) ajunge în sfârșit la Mustangul lui. Și totul părea să fie din nou roz bombon cu picățele. Doar că intră în scenă Santino D`Antonio (Riccardo Scamarcio – care deși e un nenorocit fără pereche în filmul ăsta și nu înțelegem de ce-l ador, e născut pe 13 noiembrie; e 13-ist de-al meu, dragul de el). 

Ca să ieșit din lumea interlopă, se pare, e nevoie să semnezi un fel de contract cu sânge pe care doar după ce-l onorezi poți să fii declarat ca ieșit din organizația interlopă mondială. Și când Santino îi propune să-și onoreze contractul, John Wick îl refuză. Doar că, ca orice contract (și oamenii care au semnat orice tip de contract știu cât de nenorocite pot să fie unele clauze), trebuie respectat dacă ți la viața ta.  Iar John Wick este silit să-l respecte. Ceea ce-l transformă, din nou, într-o mașinărie de ucis. E un nou Chuck Norris al erei noastre. Omoară, la propriu, jumătate din oraș. Și sfârșește, după o grămadă de amenințări și încercări de a fi omorât, tot în viață. Pam Pam.

Ce-l pune Santino să facă și ce pățește John Wick de fapt, vă invit să aflați vizionând filmul.

Ce mi-a plăcut la filmul John Wick Chapter 2

Știu că sună morbid, dar mie mi-a plăcut cum John Wick (Keanu Reeves), omora la ei în film cu rapiditatea cu care taie maică-mea legumele (și le taie de zici că e la foc automat). Zici că-i clarvăzător și anticipează dinainte care, cum și de unde vin. 

Personajul lui în sine e genial creat. Atitudinea, mișcările corpului, felul cum vorbește, intonația și accentuarea fiecărui cuvânt ca făcându-l să pară cel mai important.

Mi-a plăcut tare mult că am revăzut parcă chiar prin ochii mei locuri prin care am fost și eu în New York astă-vară, cum ar fi Podul Brooklyn și Central Park. Parcă retrăiam momentele în care am fost și eu acolo și mă bucuram de minunățiile alea. Și, în general, mi-au plăcut toate locațiile în care s-a filmat.

Mi-a plăcut să-l revăd pe Winston (Ian McShane), cu pasivitatea lui. Omul ăsta e prieten cu oricine, aliat cu oricine și împotriva oricui. Și-și joacă rolul ăsta atât de bine și de frumos.

De asemenea mi-a plăcut enorm de mult faza cu somelierul și croitoreasa. Job-urile astea două pot fi privite și dintr-o altă perspectivă, se pare.

Mi-a plăcut cum au încheiat prima poveste la începutul celui de-al doilea film și cum s-a continuat, de aici, povestea generală a lui John Wick și a vieții sale. Practic au dat dintr-o poveste într-alta parcă foarte natural. Și mi-a plăcut.

De ce să te duci să vezi filmul?

Eu zic că unul dintre motive, după povestea genială, e să te duci să-l vezi pe Chuck Norris în varianta lui John Wick. Sunt sigură că o să-ți placă mult.

Filmul a intrat în cinematografe din data de 17 februarie 2017 și este distribuit de cei de la Freeman Entertainment.

Sursă YouTube (user Zero Media)

You may also like

2 comments

Emil Calinescu februarie 21, 2017 - 23:30

Chuck Norris poarta tricou cu John Wick. John Wick nu poarta tricou cu Chuck Norris pentru ca fostul sau caine nu-l placea pe Chuck Norris.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky februarie 21, 2017 - 23:35

Prea profund acest comentariu ca să-ți răspund altceva.

Reply

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More