Am evadat din închisoare într-un escape room

by Daniela Bojincă
Published: Last Updated on
escape room adventure inchisoare

În București s-a deschis de curând un nou Escape Room, al celor de la Escape Room Adventure.  Momentan are o singură cameră, dar urmează cât de curând și a doua care pare tare interesantă din punct de vedere decorativ (m-au lăsat oamenii, la sfârșit, să arunc un ochi în cameră și să văd decorul de poveste din Pădurea Fermecată – neterminat încă) dar cred că și din punct de vedere al poveștii (nu, pe asta nu m-au lăsat să arunc nici măcar un ochi – suspansul trebuie totuși păstrat). Măcar nu mor de tot de curiozitate, ci doar pe jumătate.

Dar să revenim la prima lor camera, cea din care am și evadat: Celula lui Mr. Somebody. Și în care Emil voia să mă bage la loc.

escape room adventure inchisoare

Cine este Mr. Somebody 

Mr. Somebody este personajul celor de la Escape Room Adventure. În jurul lui se întâmplă toată acțiunea din escape room, fie că vorbim de celula de închisoare, de muzeu (în viitor) sau de Pădurea Fermecată (viitoarea lor cameră). El e personajul principal. Capul răutăților ale cărui mistere trebuie să le rezolvăm noi.

Ce face Mr. Somebody în închisoarea din Escape Room

Mr. Somebody a încercat să fure un obiect mai ciudat din Muzeul Ciudățenilor (cel pe care vor să-l deschidă în curând), a fost prins și a fost băgat în închisoare. Mr. Somebody al nostru a reușit totuși să scape într-un mod tare straniu și încă neelucidat. Și tocmai de aceea ești tu acolo. Ca să descoperi cum a reușit Mr. Scomebody să evadeze din închisoare. Indiciile sunt chiar sub nasul tău și, pas cu pas, se leagă totul.

Ce mi-a plăcut mie în închisoare

Nu vreau să fie vreun spoiler, dar nu mă pot abține să nu spun asta. Jocul începe cu noi încătușați, întocmai precum fusese și Mr. Somebody. Adică experiența asta a evadării pe urmele lui e chiar pe urmele lui. Așa că primul pas e să scăpăm de cătușe și abia apoi să ne chinuim să evadăm din celula de închisoare.

Apoi, mi-a plăcut că pereții din închisoare ascund lucruri. Întocmai precum se întâmplă în filme cu tot felul de mesaje ce stau să fie descifrate de către investigatori. M-am simțit cumva, în celula respectivă, ca Simon Baker în The Mentalist. Dar asta nu-i neapărat un spoiler. Îți dai seama de cum intri în celulă.

Și, nu în ultimul rând, mi-a plăcut ideea finală pe care au construit-o pentru evadare. E interesantă și-ți pune la încercare chiar propria creativitate. Noi n-am dat dovadă de creativitatea respectivă nici cu instrucțiunile în față, dar am evadat până la urmă în minutul 59. La limită. Dar ce mai contează atâta timp cât am evadat?

escape room adventure

Echipa Internet Explorers formată din: Emil, Raluca, Alexandru și subsemnata.

De ce să te bagi singur în închisoare

Dacă îți plac jocurile de genul, de a evada dintr-un escape room, eu îți recomand să te duci și să vezi cum e să evadezi dintr-o închisoare. Nu e banal. E chiar complex și creativ. Și sunt sigură că o să-ți placă. O să te cucerească cu multe chestii camera aia, deși la început n-ai crede că ar putea să o facă, că-i o simplă cameră de închisoare în care, dacă e să o luăm așa, n-ai vrea niciodată să calci.

Apoi, poate o să te încânte și faptul că la Escape Room Adventure camerele sunt realizare de către profesioniști ce lucrează în lumea filmului. Și poate de asta te și simți ca într-un film la ei în escape room.

De găsit, găsiți închisoarea asta pe Strada Temișana nr 40, exact în spatele Casei Radio. Pentru detalii despre prețuri, disponibilitate cât și mai multe detalii, te invit să intri la ei pe site sau pe pagina lor de Facebook. Iar dacă ești student, să știi că prețul e redus la 30 de lei iar echipa trebuie să fie de minim trei persoane. 

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More