Joy – sau cum se ridică un imperiu

by Daniela Bojincă
joy

joy

Joy este un film despre realizări, așa că dacă ai dispoziția de a vedea un alt tip de peliculă – fără bătăi, pistoale și alergături – atunci vei aprecia cele 124 de minute cât vei afla povestea unei femei puternice prin prisma unui mop. Având la bază povestea inventatoarei Joy Mangano – devenită milionară și dezvoltatoare a unui imperiu de afaceri de succes.

Jennifer Lawrence câștigătoare a premiul Oscar în 2012 pentru rolul din Silver Linings Playbook o intepretează în 2016 pe Joy, o tânără proaspăt divorțată provenită dintr-o familie disfuncțională, ca să folosesc un cuvânt la modă peste ocean, o fostă mare visătoare în copilărie care este acum prinsă în mrejele vieții de adult și de pilon al clanului din care face parte. Totul până la momentul în care îi intră în minte idea de a deveni femeie de afaceri prin lansarea unui mop revoluționar cu multe fire de bumbac și autostoarcere.  

Până aici totul pare simplu, însă atunci când ești prins între membrii familiei care vor găsi orice metodă de a te debusola și a îți pierde încrederea în tine, prinși în propriile drame imaginare sau mai puțin imaginare și investitori puși pe delapidare, lucrurile se complică. Când ai doi copii și o casă cu dublă ipotecă, plus 200.000 dolari datorie pentru a îți vedea idea ajunsă în piață, atunci trebuie să găsești soluții – iar Joy găsește puterea să facă mereu câte un pas în față, atunci când alții s-ar fi dat bătuți și ar fi lăsat capul în pământ. Însă, se pare că atunci când ai microbul antreprenoriatului și al inovației în sânge – nimic și nimeni nu te trage înapoi – iar soluțiile care apar sunt mereu în afara cutiei.

Joy este despre încredere, despre putere interioară, teleshopping și despre oameni pe care îi alegem să ne fie în jur. Și odată ce ai văzut filmul, de fiecare dată când vei merge la cumpărături în căutarea unui mop – te vei gândi la această peliculă, când vei alege să pui rochia sau cămașa fină pe un umeraș învelit în catifea gândul îți va zbura la Joy.

Personal este primul film în care Robert De Niro mi-a displăcut complet (ceea ce înseamnă că, la fel ca întodeauna, a făcut un rol de excepție), însă alături de el și în antiteză mi-a făcut plăcere să îl revăd pe Edgar Ramirez (cel din Point Break :)) care aici  joacă rolul soțului lui Joy. Cu siguranță, vei găsi și alte motive pentru care filmul îți va merge la suflet pentru că este unul dintre acele tipuri de pelicule :)

Filmul este distribuit în România de Odeon Cineplex și poate să fie văzut în cinematografe din data de 8/01/2016.

Cum eu nu-s în țară și nu pot ajunge la vizionări, articolul este scris de Ana Marin.

Sursă YouTube (user 20th Century Fox)

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More