La La Land – un tărâm al visurilor și muzicii

by Daniela Bojincă
la la land

La La Land este unul dintre puțiele filme clișeice care mi-au plăcut și care m-au prins în povestea lor. Mi-a rupt o lacrimă, un zâmbet, un râs mai colorat. E ca în viață filmul ăsta: când vesel, când trist. Cu suișuri și coborâșuri. Și nu e ca toate celelalte filme clișeice, în cae știi cam ce se întâmplă și cum are să se sfârșească povestea. Filmul ăsta te lovește la final fix acolo unde nu te aștepți. Și cred că asta-l face să fie spectaculos, printre toat filmele astea pline de sentimentalism, romantism și clișee.

După cum deja v-ați prins, pe mine m-a dat pe spate finalul. Până la final, să zicem că povestea a fost așa și așa pentru mine. Dar finalul filmului a pus-o și mai mult în valoare în ochii mei.

După ce tot văzusem trailerul și aveam o grămadă de oameni în jurul meu care mai de care mai încântați de filmul ăsta, La La Land, începusem și eu s am așteptări de la el. Și parcă mă dezamăgea așa povestea, cât de cât. Până au venit cu finalul ăla tulburător de nu mai știam cum stau lucrurile de fapt și ce s-a întâmplat. Practic, finlul, a fost cireașa de pe tort. Genial. Și neașteptat.

la la land

Povestea filmului La La Land

Un el, Sebastian (Ryan Gosling), iubitor de muzică jazz. Și o ea, Mia (Emma Stone), o actriță aspirantă. Într-un tărâm al muzicii și al actoriei. Într-un Los Angeles ce pare să uite de vechiile tradiții. Plini de vise pe care vor să și le împlinească împreună. Doar că viața, atunci când îți propui ceva și găsești o cale cât de cât ușoară să faci asta, face ea cumva să-ți îngreuneze munca și, de ce nu, să-ți spulbere orice variantă prin care ai puta să ajungi să-ți împlinești visul pe drumul pe care ți -ai ales. 

Iubirea pe care și-o poartă îi sprijină să-și îndeplinească visurile. Dar prețul pare să fie totuși destul de scump, căci La La Land nu-i un tărâm atât de roz pe cât pare. Cum ajung ei să-și împlinească fiecare visul e partea interesantă din acest film, pentru care merită să te duci să-l vezi.

Care-i faza cu finalul filmului?

E simplu. Fiecare are o poveste clasică și un vis pe care încearcă să și-l îndeplinească. Însă, așa cum am mai spus, socoteala de-acasă nu se potrivește cu aia din târg. Are viața grijă de asta. Și, pentru că oameni suntem, facem greșeli. Unele mai importante, altele mai puțin importante. Dar ele contează acolo. Ele fac, până la urmă, ca finalul să fie cel care ajunge să fie. Fiecare decizie pe care o iei.

Iar oamenii ăștia au gândit un Ce-ar fi fost dacă… lucrurile ar fi stat altfel și s-ar fi luat anumite decizii în anumite situații. Fix pe invers față de cele pe care le-ai luat. Așa cum, de altfel, noi oamenii obișnuim să facem: ne întrebăm ce-ar fi fost dacă, într-o anumită situație, am fi luat o altă decizie. Ar fi fost mai bine? Ar fi fost mai rău. 

Dacă filmul a răspuns întrebărilor ăstora două de mai sus, rămâne la latitudinea voastră. Mie tot mi s-a părut genială ideea de retrosprectivă și Ce-ar fi fost dacă…

Hai și tu la film

Filmul La La Land e numai bun de vizionat în perioada asta, dintre Crăciun și Revelion, alături de persoane dragi. Așa că dacă vrei să vezi un film drăgălaș și să petreci momente faine alături de cei dragi la cinema, eu zic să te duci să-l vezi. Filmul tocmai ce a intrat în cinematografe din 23 decembrie 2016 și este distribuit de Freeman Entertainment.

Sursă YouTube (user Lionsgate Movies)

 

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More