Home Filme Logan – un film memorabil despre viitor

Logan – un film memorabil despre viitor

by Daniela Bojincă
logan

Săptămâna trecută am fost și am văzut filmul Logan la Grand Entertainment din Băneasa. Am refuzat să mă uit la orice fel de trailer. N-am vrut să-mi fac vreo părere deloc despre filmul ăsta. Nu voiam să mă las dezamăgită de trailer, sau să mă extazieze prea tare și să mă dezamăgească filmul. M-am lăsat așa, dusă efectiv de povestea filmului de pe ecranul ăla imens din sala de cinema.

Și n-am regretat absolut deloc că, în afară de faptul că e vorba despre o poveste a mutanților și a lui X-Men, nu știam absolut nimic. Și a fost mult mai bine așa, căci filmul ăsta m-a ținut cu sufletul la gură pe toată durata lui și m-a lipit de spatele scaunului de foarte multe ori.

logan

Povestea filmului Logan

Logan îi plasează pe Logan (Hugh Jackman), Charles (Patrick Stewart) și micuța Laura (Dafne Keen) undeva departe de prezentul nostru, prin anul 2029, într-o eră aparent liniștită, cu primii doi bătând în retragere, departe de lumea mutanților care, în prezent, după lungi cercetări și exploatări nereușite se dorea a fi exterminată și în același timp îmbunătățită printr-un singur specimen. Specimen care, din punctul meu de vedere, e o întruchipare perfectă a unuia dintre personaje și chiar foarte bine aleasă. E unul din momentele alea în care exclami un what the fuck din tot sufletul.

Deși în retragere și încercând să-l convingă și pe Charles de treaba asta, Logan se regăsește în postura de revenire pe frontul de luptă și apărând lumea asta a mutanților care, de altfel, nu era absolut deloc periculoasă și nu avea nicio dorință de luptă, contrar scopului pentru care fuseseră creați.

Aparent, în spatele personajului rece se regăsește un suflet cald și bun. Iar relația dintre el și micuța Laura devine una specială pentru totdeauna. Dar asta o să înțelegeți abia când o să mergeți să vedeți filmul. 

Ce mi-a plăcut la filmul Logan

Mi-a plăcut enorm de mult cum a fost construită povestea de ansamblu. Dar, mai mult, mi-a plăcut cum a fost conturată povestea dintre Logan, Charles și Laura. Procesul de consolidare al relației dintre cei trei, cât și motivul consolidării acesteia este extraordinar de frumos. Asta că-s eu mai sentimentală.

Cred că faptul că Logan, Charles și Laura mi-au plăcut ca personaje, nu mai trebuie spus. S-a înțeles asta deja. Pe lângă ei, eu m-am îndrăgostit de personajul lui Pierce (Boyd Holbrook). Deși nu are tocmai un rol bun absolut deloc, nu cred că n-are cum să-ți placă. Povestea, prin el și cu el devine mult mai interesantă.

Apoi, deși trist, mi-a plăcut mult finalul poveștii. Aici întâlnim punctul culminant al relației dintre Logan și Laura. Dar și dintre Charles și Logan. E așa o amestecătură de sentimente frumoase. Trecând peste asta, finalul e interesant și fain pentru că nu-i ca celelalte finaluri cu happy end. E și cu bad end. Dar sunt prea bine contopite cele două, încât fericirea aia amestecată cu tristețea are un rezultat frumos, oricât de aiurit sună ce zic eu acum.

Hai și tu la filmul Logan

Dau vine pe facultate că n-am scris mai devreme despre el. Știți voi, instituția aia care-ți mănâncă cei mai frumoși ani din viață. Altfel, filmul a intrat în cinematografe din 3 martie 2017 și vă așteaptă să-l vedeți la cinema. Pentru el mulțumim celor de la Odeon Cineplex că ni l-au adus și nouă pe marile ecrane.

Sursă YouTube (user Movieclips Trailers)

You may also like

2 comments

Andrei Cenuşă martie 6, 2017 - 11:30

A apărut şi la noi la Suceava. Trebuie să-l văd şi eu, din articolul tău pare fain.

Reply
Daniela Bojincă - Pishky martie 7, 2017 - 10:48

Chiar ți-l recomand! Nu e un film care să nu placă chiar deloc.

Reply

Leave a Comment