Home Personal Lumea evoluează pentru leneși

Lumea evoluează pentru leneși

by Daniela Bojincă
lenesi

lenesi

N-am zis eu asta. Au zis-o alții, pe undeva, printr-un articol, acum ceva timp. Țin minte că am citit asta, dar nu mai știu nici unde și nici când. Asta pentru că memoria mea nu e una foarte bună și nici de foarte lungă durată. Uit detaliile care mie mi se par neimportante. Informația de pe hardul meu intern se șterge constant, pentru a fi înlocuită de una nouă, utilă mie într-un anume moment. Și un hard extern nu am, din păcate pentru mine.

Tind să cred că replica aia e adevărată. Lumea chiar evoluează pentru leneși. Tot ceea ce se face, e ca să ne ușureze nouă viața. Pentru că ne e lene. De ce să ne complicăm, când putem face totul mult mai ușor, nu? Și dacă există această posibilitate de a face lucrurile din ce în ce mai ușor, de ce să nu profităm de ea și să evoluăm pe zi ce trece?

Vorba aia: ăștia leneși mergem direct în Rai sau vine cineva să ne ia?

Îmi place să cred că nu sunt o persoană leneșă, de cele mai multe ori. Îmi place să fac lucruri. Îmi place să fac cât mai multe lucruri. Atât de multe încât uneori aș avea nevoie ca ziua de 24 de ore să se facă de vreo 48, din care 36 să fie considerate ore pe zi și restul de 8 pe noapte, ca să mai și dorm. Și sunt sigură că și așa mi-aș găsi și mai multe lucruri de făcut. Nu de alta, dar dacă poți să te obosești, de ce să nu o faci, nu?

Recent, mi-am cumpărat o imprimantă. Dar, până să o găsesc și să o aleg, începusem să cred că ziua de treișpe în care m-am născut chiar îmi poartă ghinion. Nu găseam nimic care să fie pe placul meu ca preț și calitate. pânăî la urmă, însă, a fost cu noroc. Mi-am găsit imprimantă. Și modem wireless și toată lumea a fost fericită.

Asta până să-mi zică cei de la magazinul online, prin telefon, că dacă tot stau așa aproape de ei, pot să mă duc să-mi ridic coletul direct de la sediu. Dar ce-aveam? Eram nebună? Mai era și suficient de greu încât să nu-l pot căra singură. Plus lenea. Așa că ce poate să fie mai simplu decât să alegi un curierat rapid cu livrare în aceeași zi? Deci îmi place să-mi ușurez viața. Deci sunt leneșă. Scuza mea, însă, e că nu-s tot timpul leneșă. La mine lenea variază și  nu depinde de lucruri fixe în timp și spațiu.

Lenea voastră cum și când se manifestă?

You may also like

Leave a Comment